Nieuwsarchief

Op deze pagina staan allerlei nieuwsberichten van voorgaande jaren.


Donderdagavond Clubkampioenschappen Jeugd

Geplaatst: Za 22 Dec 12

4e is geworden Lennard Vane, Lennard is nog maar een aantal maanden lid maar maakte een meer dan uitstekende indruk. Zijn 1e wedstrijd ooit ging tegen Leendert Bom en Lennard was gewoon zenuwachtig en haalde niet het spel wat hij normaal kon spelen, een duidelijke 3-0 winst voor Leendert. Tegen Daan v/d Bos ging het vele malen beter voor Lennard, hij gooide al de schroom van hem af en nam brutaal met goed spel een 2-1 voorsprong, toen ging Daan echt beter spelen en met 11-2 en 11-6 werdt Lennard verslagen door een opgeluchte Daan. Om de 3e plaats tegen, Carlos de Feijter, was het ook erg spannend maar Carlos verdiende de 3e plek met 11-9 11-7 en 12-10, maar Lennard kan terug kijken op een fraai toernooi. Nummer 3 Carlos kon duidelijk niet op tegen Daan en Leendert 2x duidelijk 3-0 verlies maar zoals hierboven beschreven een keurige 3-0 winst tegen Lennard. Daan had het moeilijk tegen Lannard maar makkelijk tegen Carlos. Leendert had geen problemen met Lennard en Carlos dus finale tegen Daan. Daan won de 1e game en Leendert de 2e 9-11 en 11-7 maar de wedstrijd was nog niet goed. Dat kwam wel in de 3e en 4e game het spel ging veel beter, rally's werden langer en aanvallender de punten mooier maar Leendert was echt beter en werdt voor de 1e keer Clubkampioen met 11-5 en 11-7. Het waren mooie kampioenschappen met Leendert als terechte winnaar

mvg: Cor


Toernooi De Batswingers

Geplaatst: Do 20 Dec 12

Afgelopen zondag zijn Koen, Tristan, Simon en Peter naar het teamtoernooi van ttv De Batswingers in Gilze geweest. Peter zou eigenlijk meegaan naar het weekend in Köln, maar door de drukke werkzaamheden bij PostNL, moest hij deze keer verstek laten gaan.

Het toernooi begon om 9 uur, dus dat betekende al vroeg het bed uit. Na iedereen thuis was opgehaald stonden we om 9 uur achter de tafel om onze eerste wedstrijden te spelen. Koen en Tristan presteerde zoals het hoort en werden uiteindelijk 2e in hun poule, wat uiteindelijk een plek in de kwartfinale opleverde. Deze werd gewonnen, waarmee zij de halve finale bereikte. Hierin waren echter het duo Danny Roks Ronnie oonincx van de Back Hands een maatje te groot.

Peter en Simon begonnen in hun poule om 9 uur en het was duidelijk dat er een paar weken niet getraind was. Voordat ze weer enigzins weer een beetje in hun ritme waren, waren ze al uitgeschakeld. Er werden nog wel een paar wedstrijden gewonnen, maar het leed was al geschied. Hierbij moet nog wel vermeld worden dat de tegenstanders allemaal 3e klassers waren, dus het niveau was toch ook goed te noemen. Het geeft wel aan dat er toch regelmatig getraind moet worden om tot een goed resultaat in de competitie te komen.

Terwijl Koen en Tristan nog voor hun kansen vochten, hebben Peter en Simon even de resultaten geëvalueerd aan de bar.

Nadat iedereen ook nog een warme maaltijd gegeten had, reden we rond 7 uur in de avond richting het zeeuwse land.

Het was een leuk toernooi, waarbij je dus als team speelt. Het is echt een aanrader voor iedereen die wel van toernooi spelen houdt

Peter, Simon, Koen en Tristan


Ranglijst toernooi licentie C/D

Geplaatst: Ma 26 Nov 12

Afgelopen zaterdag, 17 november speelde Leendert Bom op het licentie toernooi in Berkel en Rodenrijs. Na een vlotte rit, met maar 1 keer verkeerd rijden. kwamen we aan op sport park "het hoge land". smorgens moest leendert nog een beetje in komen, verloor onder andere van Sander van Duynkerken, die bij Yerseke speelt. zijn laatste pot, smorgens wist hij toch te winnen, maar zijn spel liep nog niet lekker. in de troost ronde wist hij zijn eerste pot vrij makkelijk te winnen. een simpele 3-0 voor bommetje, vervolgens moest hij tegen een 2e klasser, leender vroeg voor de wedstrijd, welke klasse hij speelde. dit was niet motiverend voor hem, wat van zijn gezicht was af te lezen, gelukkig kon ik hem toch zo ver te krijgen om zijn best te gaan doen. waarin hij vriend en vijand verasste door de eerste set vrij makkelijk te winnen, de 2e begon hij goed, maar kon dit niet door zetten, de 3e wist hij weer winnend af te sluiten. waar in de 4e set de tegenstander bij een 8-5 stand in het voordeel van leender, een time out vroeg. wat wel hielp. want leendert verloor 10-12. maar de 5e set was leendert weer helemaal terug met fantastische rally's en een simpele overwinning in de 5e set, oftewel leendert was door naar de kwart finale. dit werd weer een spannende wedstrijd, de eerste partij ging naar leendert, zo verdeelden zij het eerlijk om beurten 1 winnen. gelukkig won leendert de eerste dus was de 5e ook weer voor leendert. met hier bij weer een compliment voor het fantastische spel van leender. liep lekker, spannende rally's, hierbij ook alle complimenten voor zijn tegenstander, die heel sportief reageerde op de winst van leender. de halve finale speelde leendert weer prima, maar verloor vrij kansloos. hij heeft gevochten, maar was niet in staat de huidige winnaar van de troost ronde uit de finale te houden, 3-0 voor de tegenstander. de duidelijk teleurgestelde leendert, durfde nog net te vragen welke klasse zijn tegenstander speelde, deze bleek promotie klasse te spelen. wat een hele troost was voor leendert. hij mocht trots zijn zover gekomen te zijn als 4e klasser. een prima prestatie. een 2e en een 1e klasser uit geschakeld te hebben. hij was zelf ook blij met het niveau dat hij heeft gehaald. het was allemaal super leerzaam, en heeft laten zien, dat er nog heel wat in hem zit. hopen dat hij het voort kan zetten.

Door: Pim


Kees

Geplaatst: Vr 25 Okt 12

Aan: Leden, sponsors, donateurs, vrienden en andere belangstellenden van Scaldina

Gisteren, donderdag 25 oktober, bereikte ons het droevige bericht dat onze voorzitter Kees Sonneveld, de avond ervoor op 59-jarige leeftijd in het ziekenhuis, Daniël den Hoed te Rotterdam is overleden.

De aanwezige jeugdleden en senioren hebben ter nagedachtenis een minuut stilte in acht genomen. Kees was sinds 2000 lid van onze vereniging en was 9 jaar voorzitter. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Wil en dochters Linda en Marijke. Wij wensen hen veel sterkte en kracht voor de komende periode.

De dankdienst voor zijn leven zal worden gehouden op dinsdag 30 oktober om 13.30 uur in de Thomaskerk, St.Domusstraat 35 te Zierikzee. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats aan de Stapelshofweg te Zierikzee.

Na de begrafenis is er gelegenheid om de familie persoonlijk te condoleren in het MFC (Huijbertstraat 35) te Zierikzee.


NK veteranen

Geplaatst: Vr 21 Sep 12

NK veteranen met Petertje Post en Corretje Anti oftewel Peter Roelofs en Cor Smalheer.

Daar Peter genoot van een korte vakantie met zijn Elly mocht Cor beginnen in het dubbelspel met de voor hem onbekende heer Dick Hoogendam. Dat werdt een groot succes want Dick en Cor bleken zeer goed samen te kunnen spelen.In hu voorronde 6 kamp werden ze zonder problemen 1e, alles gewonnen, ook in de 1/2 finale geen probleem met de nr 2 van de andere 5 kamp dus met 3-0 overtuigend naar de finale. Daarin kwamen Dick en Cor net met 1-3 te kort om Nederlands kampioen te worden, jammer maar terecht hun tegenstanders waren gewoon net beter. Meteen na het dubbespel moest Cor enkelen hij won de 1e 2 partijen maar toen was het over, 9 wedstrijden in 5 uur eisten hun tol en Cor moest helaas opgeven, het ging echt niet meer, jammer want hij stond er goed voor. Ondertussen was Peter binnengekomen en begonnen aan zijn 7 kamp. Wat ik van Peter gezien heb zag er gewoon goed uit. Hij zat bij A2 3e en 4e klas 40 tot 50 jaar en heeft naar behoren gespeelt, 2 prima overwinningen en een aantal uitstekende wedstrijden tegen zeer sterke tegenstanders leverde Peterje Post uiteindelijk een meer dan keurige 4e plaats op gelijk met de nr 5 maar op onderlinge resultaat toch maar even nr 4 van Nederland, Peter goed gedaan. Volgend jaar meer spelers van Scaldina naar NK veteranen?

Cor


Scaldina schuift jeugd door naar seniorenteam
Bestuur telt slechts twee leden

Geplaatst: Ma 10 Sep 12

ZIERIKZEE – Het eerste seniorenteam van Scaldina heeft een flinke jeugdige impuls gekregen. De drie jongens van de jeugdploeg die tijdens de voorjaarscompetitie in het landelijk A, het hoogste nationale niveau, uitkwamen, zijn doorgeschoven naar de mannen.

De drie jongens, Martijn Stouten, Herbert Keijman en Floris Dijkers, sluiten in de seniorencompetitie aan bij Koen van Velthoven en Tristan Benschop, twee spelers van de Zierikzeese tafeltennisvereniging die nog niet zo lang geleden eveneens en niet onverdienstelijk landelijk A speelden. Het vijftal komt uit in de eerste klasse, een afdeling waarin tijdens de laatste voorjaarscompetitie op één punt het kampioenschap werd gemist.

Qua leeftijd had het drietal nog mogen tafeltennissen in het landelijk A, maar omdat Dijkers besloot bij een jeugdteam van Hotak’68 uit Hoogerheide te spelen, kon Scaldina geen compleet team meer op de been brengen. Het bestuur van de Zierikzeese club is evenmin voltallig. De functies van voorzitter (sinds mei) en secretaris (al langer) zijn vacant waardoor Koop Broekhuizen en Youri van Dijken de club nu op bestuurlijk niveau runnen. Hun voornaamste taken zijn de ledenaantal van Scaldina stabiel houden en overleggen waar de tafeltennisvereniging gaat trainen en spelen wanneer ze over twee jaar uit de sportzaal aan de Raamstraat moeten.

Artikel van vr-07-sep-12 uit de Wereldregio.


Youri v Dijken haalt finale toernooi Smash”76

Geplaatst: Ma 10 Sep 12

De tafeltennissers van ttv Scaldina speelden op zaterdag 8 september het voorbereidingstoernooi van ttv Smash”76 te St. Annaland. Bij de Senioren C haalde Youri v Dijken verrassend de finale maar daarin was hij kansloos tegen Edwin Withagen van ttv Het Markiezaat. Maar dat hij de finale haalde mag op zijn minst opmerkelijk worden genoemd daar hij in de poulefase toch Kees de Blaey met lege handen naar de kant stuurde. Maar het echte kunststukje leverde Youri toch in de vervolgpoule waar hij in 4 games won van Adrian Slabbekoorn van ttv Yerseke. Ondanks een 5 games verlies wist hij na gametelling toch de finale voor zich op te eisen.

Koen v Velthoven speelde een degelijk toernooi bij de Senioren A. Maar na 3 nederlagen dacht hij dat de eerste 2 plaatsen onhaalbaar waren geworden. Toen de laatste kruitdampen waren opgetrokken bleek dat er van de 8 spelers in de poule er maar liefst 6 spelers met 3 verliespartijen waaronder Koen. Na gametelling bleek dat Koen toch nog een 2e plaats had behaald. Hierdoor mocht hij in de ½ finale aantreden tegen Johan ’t Hooft van ttv SAR”72. Ondanks gamewinst wist Koen toch de partij niet te winnen. Maar het gevoel was wel goed tegen de latere winnaar van het toernooi.

Verder bij de Senioren A wisen Herbert Keijman en Tristan Benschop enkele poulewedstrijden in winst om te zetten maar daar bleef het ook bij. Bij de Senioren B wist Martijn Stouten de ½ finale te halen maar was Koen Keijman van ttv Yerseke nipt te sterk. En Floris Dijkers speelde veel te wisselvallig om een rol van betekenis te kunnen spelen. Hij won heel knap van Roel Maas van ttv ’t Batje maar moest wel thuisspeler Kees v Poortvliet feliciteren.

Voor Jan Remmers bij de Senioren C begon de dag veel te vroeg en alles bij elkaar wist hij 1x te winnen. Niet geheel toevallig de laatste partij! Bij de jeugd B kon Leendert Bom goed meekomen. Maar de twee jeugdspelers van ttv De Treffers uit Melissant waren toch duidelijk beter. Al met al een geslaagd toernooi die met meer dan 100 deelnemers duidelijk in een behoefte voorziet.


Nieuwe aanwinst scheidsrechterskorps : Leny Smalheer

Geplaatst: Za 21 Jul 12

Tijdens het NK paratafeltennis zien we opeens een nieuw gezicht op de scheidsrechtersstoel. De finale in de eerste categorie wordt onder meer geleid door Leny Smalheer-Vroegindeweij.

"Dit is een hartstikke leuk NK. Ik heb wel wat met mensen met een beperking. Mijn broer Bram heeft een geestelijke beperking en speelt bowling. Ik help daar als vrijwilliger”, aldus de 51-jarige inwoonster van Oude-Tonge. Leny Smalheer behaalde op 9 juni de spelregeltoets en is daarmee toegelaten tot de praktijkopleiding NTTB scheidsrechter. In de najaarscompetitie zal ze worden ingedeeld voor haar stagewedstrijden.

"Dat klopt inderdaad. Ik ben blij mee met deze nieuwe stap”, vervolgt Leny. Hoe ziet het vervolg eruit? Leny: "Eerst moet je theorieexamen doen. Dat is eigenlijk wel moeilijk. Je moet immers de spelregels uit je hoofd kennen en dat is best erg veel. Maar dat heb ik nu! Nu moet ik in de Eerste Divisie onder leiding van twee verschillende internationale scheidsrechters vijf wedstrijden leiden. Van elke wedstrijd wordt een verslag gemaakt, dat besproken wordt met mijn stagebegeleider. We sluiten af met een eindgesprek. Als alles goed gaat ben ik scheidsrechter in de D-categorie.” De in Den Bommel geboren Leny Smalheer is enthousiast. "Ik vind het heel leuk om ook op deze manier met tafeltennis bezig te zijn. Ik speel zelf geen wedstrijden, maar speel wekelijks recreatief tafeltennis met mijn vriendin Wil de Graaf bij tafeltennisvereniging Scaldina uit Zierikzee. Ik ga vaak met mijn man Cor mee naar wedstrijden. Hij is ook scheidsrechter en van het een kwam het ander”, vertelt Leny, in het dagelijks leven ‘gewoon huisvrouw’. "Wat het meest moeilijke is van het scheidsrechteren? Het behouden van je concentratie. Wedstrijden kunnen meer dan vijf uur duren. Ook heb ik zelf wel wat problemen met het onthouden van de namen van de spelers”, besluit de nieuwste aanwinst van het scheidsrechterskorps. Wij wensen haar veel succes!

Meer info: www.nttb.nl/scheidsrechters
NTTB/TWZ/PH


3e plaats op Open Dordtse

Geplaatst: Do 28 Jun 12

Op zaterdag 23 juni 2012 deed Youri mee aan toernooi Open Dordtse in Dordrecht. Hij deed voor de eerste keer mee aan dit toernooi. Je speelt in je eigen klasse, in zijn geval de G licentie klasse. Deze begon pas om 13:30. Rond 13:00 was er een chinese maaltijd gesponsord die door de deelnemers genuttigd werd. Zo tegen 13:45 werd de achtkamp van de G licentie gestart. Youri speelde goed, verloor een partijtje met 9-11 in de vijfde game en eentje in 3 games. Van de nummer 1 won Youri waardoor hij beslag mocht leggen op de 3e plaats, wat in dit geval een beker opleverde. Een erg gezellig toernooitje.


Leendert op MidZeeuwse

Geplaatst: Wo 13 Jun 12

De MidZeeuwse 2012 ging voor de jeugd door in Yerseke, i.p.v. Kapelle. Dit jaar werd het toernooi op zaterdag 9 juni niet georganiseerd in Kapelle, door te weinig deelnemers. Voor de jeugd kon het wel doorgang vinden en wel in Yerseke.

Van TTV Scaldina deed alleen Leendert Bom mee. Daan v/d Bos moest door ziekte helaas afmelden. Dit betekende dat Leendert met iemand van TTV Yerseke dubbelde en wel Jurriën van Dommele. De eerste wedstrijd was tegen Johan en Leontine Aarnoudse (Smash'76). Deze werd in 3 games verloren. Daarna tegen Kees Hoekman en Anthony Sanderse (Kapelle). Ook deze werd verloren met 5-11, 4-11 en 4-11. De wedstrijd om de 7e plek werd met 8-11, 7-11 en 9-11 verloren van Leander Tramper en William Overbeeke (Yerseke).

In de enkel werd Leendert knap 2e. Hij verloor in 3 games van Sander Duynkerke (Yerseke), won nipt met 11-9 in de 5e game van Jarno Kooijman (Yerseke) en won van Gerco Slabbekoorn (Yerseke) in 3 games. Leendert kwam hiermee in de tussenronde en toen moest hij tegen Leander Tramper (Yerseke). Dit werd een spannende wedstrijd die Leendert won met 11-5 in de 5e game. In de halve finale moest hij Sander Duynkerke (Yerseke). Dit werd nogmaals een verlies in 3 games, waardoor Leendert uitgeschakeld werd.


Finale plaatsen op het Lentetoernooi in Kerkwerve

Geplaatst: Za 2 Jun 12

Vandaag, zaterdag 2 juni 2012, deden Simon, Jan Kik, Pang en Youri mee in Kerkwerve voor het jaarlijkse Lentetoernooi. In de ochtend werd er gespeeld in 5 vierkampen, waarvan de nr. 1 en 2 naar A poule gingen en nr 3 en 4 naar B poule.

Youri kwam in de B poule terecht, waar hij 1e werd. In de kruisfinale moest hij tegen Robin Kool (Kerkwerve).Het werd een spannende wedstrijd die Youri won. De finale van de B ging tussen Youri en Bart de Bruine (Kerkwerve). Zeer spannende wedstrijd, in de 5e game stond Youri 8-10 achter. Bart maakte enkele foutjes, stond 10-10. Bij een 12-11 stand maakte Youri de winnende punt (via randje van tafel ) en werd Youri 1e van de B poule.

In de A poule speelden Simon, Jan en Pang. Hier kwam Simon het verst, want Simon stond in de halve finale tegen Stephan Vreeman (Tavenu). Simon versloeg hem in 3 games, waardoor hij in de finale Markus Baatz tegen kwam. Simon lukte het niet om hem te verslaan, maar toch een goede 2e plaats in de A poule voor Simon!

Daarna was de prijsuitreiking, gevolgd door de loterij. Peter kwam ook nog even langs, ging met prijzen vandoor en Youri, Simon en Jan vielen hier ook in de prijzen. Zeker geslaagd toernooi, wat gelukkig wel doorging!


Kees Sonneveld treedt terug als voorzitter

Geplaatst: Di 8 Mei 12

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 1 mei jl. is bekend gemaakt dat Kees Sonneveld vanwege gezondheidsredenen genoodzaakt is om het voorzitterschap van Scaldina neer te leggen.

Kees (59) heeft sinds zijn ziekte zich vorig jaar openbaarde al zijn energie nodig om zich op zijn gezin en gezondheid te richten. Met enige regelmaat laat hij de leden weten hoe het met hem gaat. Kees kon dan ook de ALV niet zelf bijwonen.

Sinds 15 april 2003 (ook tijdens een ALV) is Kees voorzitter van Scaldina geweest. Bij zijn aantreden speelden betrekkelijk weinig zaken. Hij gaf toen aan dat de vereniging lekker draaide. In de jaren die volgde groeide de vereniging en kenden we verschillende gedenkwaardige gebeurtenissen, aangevuld met sportieve successen.

Zonder volledig te willen zijn denken we aan de voordracht tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau (2005) en het erelidmaatschap (2009) voor Ad de Graaf. De viering van het 35-jarig bestaan van de vereniging kende een Tafeltennismarathon, waarbij een mooi bedrag bijeen werd gebracht voor het door de leden gekozen goede doel: Stichting Vakantiehuis Thuredriht te Renesse. Tijdens de Nazomerborrel (gehouden bij AcconAVM) werd het erelidmaatschap aan initiatiefnemer, oprichter Sjaak Vermeulen toegekend (2010). Op het sportieve vlak kennen we vooral bij de jeugd opmerkelijke successen: al enige jaren deelname van het 1e jeugdteam op het hoogste landelijke niveau, Sportploeg van het jaar 2007 (1e jeugdteam) en het winnen van de Verenigingsprijs tijdens Open Zeeuwsche (2008).

De laatste tijd heeft Kees zich ingespannen om een oplossing te vinden voor de huisvestingsproblemen waar we als vereniging mee te maken gaan krijgen (Gymzaal Raamstraat gaat tegen de vlakte). Dit actuele onderwerp is tijdens de ALV uitgebreid besproken en kent een vervolg.

Vanaf deze plaats willen we Kees heel veel dankzeggen voor al zijn inspanningen en toewijding aan Scaldina. Uiteraard wensen wij hem en zijn gezin alle sterkte toe.


Afscheid Gerrit van den Bosch

Geplaatst: Do 5 Apr 12

Vorige maand was het zover. Gerrit van den Bosch vertrekt bij Scaldina. Reden hiervoor is de verhuizing van Renesse naar Leiden, waar hij met zijn vrouw Esther gaat wonen. Natuurlijk hebben we zijn vertrek niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op zijn laatste trainingsavond waren er bloemen en een fles wijn en speelden we de wedstrijd Gerrit van den Bosch tegen Scaldina. Omdat Gerrit je nooit zal laten winnen, zeiden we vooraf dat we er alles aan zouden doen om Gerrit te verslaan. Dat lukte, maar ging niet gemakkelijk, omdat een aantal Scaldina leden ondanks de heldere uitleg niet direct snapten hoe dat werkte (gewoon omstebeurt één bal (terug) slaan. Maar zeker ook omdat Gerrit fanatiek en slim de ballen zo moeilijk mogelijk retourneerde. Uiteindelijk wonnen we met 2-1. We hadden in Cor Smalheer een heuse scheidsrechter, die tevens als langstzittend lid de bloemen en wijn aan Gerrit overhandigde. Gerrit bedankt vervolgens de aanwezige leden voor de vriendschap en memoreerde dat hij ongetwijfeld nog eens langs zou komen. Tevens gaf hij aan dat hij destijds al lid werd van Scaldina nog voor hij hier in Renesse goed en wel woonde.

Met Gerrit van den Bosch vertrekt ons oudste (actieve) lid: 80 jaar. Gerrit is bijna 20 jaar lid van Scaldina geweest. We zullen ons hem bovenal herinneren vanwege zijn inzet voor de club, zijn trouwe bezoeken aan de trainingsavonden en de tijdens wedstrijden regelmatig gehoorde kreten als “niet doen” en de variaties in ‘ooohhh’s’. Ongetwijfeld zal Gerrit een tafeltennisvereniging in zijn nieuwe woonomgeving zoeken. We wensen hem en zijn vrouw in ieder geval nog een mooie tijd in Leiden.


Scaldina in actie in Oude Tonge

Geplaatst: Ma 26 Mrt 12

Afgelopen zaterdag (24 maart 2012) zijn we met maar 3 spelers (simon, Jan Remmers en Peter)naar oude tonge afgereisd. In het verleden waren dat er veel meer(vorig jaar 12), maar helaas, volgend jaar beter.

Zoals altijd speelje s'morgens in een algemene poule om te bepalen of je in de A,B of C poule tercht komt.

Jan en ik kwamen uiteindelijk in de B poule terecht en simon in de A poule. Simon had weinig in te brengen in de A poule. Hij speelde wel leuke partijen, maar kwam steeds net tekort. Jan en ik kwamen beide dus in de B poule en beiden werden we 3e in de poule. De beste 2 nummers 3 mochten og door naar de kwartfinale. Jan ging automatisch naar de kwartfinale omdat hij in een poule van 6 spelers zat en ik in een poule van 5. Na het nodige rekenwerk bleek dat ik 1 game tekort kwam en hebben we Jan nog aangemoedigd in zijn kwartfinale, maar kwam helaas in 4 games tekort tegen Ronald Hoogendam. Na een goede douche en nog een drankje zijn we weer op tijd huiswaarts gekeerd.

P.S. Mijn dochter marissa heeft nog wel bijna 200 loten verkocht voor ttv oude tonge en Leo Brands bedankte haar dan ook met een volle boodschappentas die vor de loterij bedoeld was.

Peter


Pim en Youri in actie op Masterstoernooi in Melissant

Geplaatst: Ma 27 Feb 12

Op zaterdag 25 februari 2012 deden Pim en Youri mee aan het Masterstoernooi in Melissant. Aan dit toernooi deden 48 deelnemers mee, was dus druk bezet. Je speelde eerst de voorronde in een poule van 6, alle klassen door elkaar, 2 gewonnen games.

Pim kwam smorgens niet veel tot winst toe, daar hij in de C-ronde smiddags terecht kwam. Youri won verassen van Hans Vreeman (Tavenu). Hierdoor was het spannend, daar Youri een game moest pakken tegen Peter Koornneef (Bernisse), maar dit gebeurde niet. Wanneer dit wel was gebeurdt, stond Youri in de A-ronde, maar het werd dus B-ronde.

Pim kwam heel ver in de C-ronde. Je speelde volgens een knock-out systeem, waarbij je 1 keer mag verliezen, anders lig je eruit. Pim struikelde in de halve finale, zo noem ik het maar even, tegen Piet Both. Om alsnog in de finale te kunnen komen, moest Pim tegen Gerard de Man winnen, maar dit was helaas verlies. Youri speelde leuke partijen. Tegen Klaas Grinwis (De Treffers), zijn 2e wedstrijd ging het helaas mis, verlies in 4 games. Daarna moest hij tegen Justin Prinsen (De Treffers), die hij won. Daarna een verassende overwinning op Peter Koornneef in 5 games. Vervolgens ging het tegen Ko Hollaar (De Treffers) in 3 games mis en ook Youri lag eruit.

Een zeer geslaagde, lange toernooidag, maar zeker de moeite waard om volgend jaar weer mee te doen!

Youri


Leendert op het NK in Nijmegen

Geplaatst: Ma 27 Feb 12

Na een paar keer verkeerd te hebben gereden kwamen we nog net op tijd in de Jan Massinkhal in de wijk Dukenburg aan. Leendert speelt dit seizoen voor het eerst 4e klas junioren. Maar in zijn poule trof hij 1e klas/ 2e klas en een enkele 3e klas speler aan. Dus al met al een zware dobber. In de eerste 2 partijen kon Leendert wel aanhaken maar de tegenstanders hadden altijd iets achter de hand. Vooral zijn backhand was een zorgenkindje waar Leendert de gehele dag last van bleef houden. Wat inhoudt dat er op de training werk aan de winkel is. Daar staat tegenover dat zijn forehand van goede kwaliteit is. Alleen hij is niet gewend dat de bal telkens terugkomt. Maar dat leert hij vanzelf. In zijn laatste poulewedstrijd wist hij te winnen van Lucas Ridder ttv Torenstad zelfs in 3 games.

In het troosttoernooi was Leendert de gelijke aan Nick Jansen ttv ONI maar hij moest toch na 3 games bakzeil halen voor deze 3e klasser. Opzich was Leendert iets teleurgesteld na deze nederlaag. Maar qua niveau vond ik dat best meevallen. Al met al een hele leerzame ervaring voor de werker in de tomatenkas.

Jan


Leuke wedstrijden in Abbenbroek

Geplaatst: Za 28 Jan 12

Zaterdag 28 januari 2012 vertrokken van Scaldina, Pim de Bruine en Youri van Dijken naar Abbenbroek voor het jaarlijkse toernooi van Bernisse. In de ochtendronde speelde Pim een vierkamp. S'morgens werd er gespeeld met 2 gewonnen games. De winnaar van de vierkamp zou doorgaan naar de winnaarsronde, de nummer 2 naar de middenronde en de nummers 3 en 4 naar de verliezersronde.

Pim speelde tegen Simone (De Treffers) en Eric (vereniging even niet bekend?) waar hij van won. De andere partij was tegen Jan (Treffers), maar die verloor Pim nipt, waardoor hij naar de middenronde ging. Youri kwam in de ochtendronde Ilona (SVNB), Arie (Treffers) en Cor (Bernisse) tegen. Tegen Ilona en Cor won Youri. Tegen Arie speelde Youri een goede partij, won een game sterk, maar verloor wel de partij en kwam, netO als Pim in de middenronde terecht.

In de middagronde zaten we allebei in de een zeskamp, maar niet bij elkaar. Pim speelde leuke partijtjes, won van Bert (SVNB), Gordon (Bernisse) en Ron (vereniging even niet bekend?). Verloor echter o.a. van Klaas (Treffers), waaardoor hij uiteindelijk 3e werd in de poule, maar alleen de nummers 1 en 2 gingen maar door. Youri won in de poule van jeugdspeler Marten (Treffers) en van Peter (Bernisse). Tegen jeugdspeler Geerd (Treffers) was het een kansloze missie. Vervolgens tegen Niels (Treffers) was het spannend. Mocht Youri deze winnen, kon hij namelijk nog 2e worden in de poule. Werd spannend, maar ging mis in de 5e game. De laatste wedstrijd was tegen Robbert Jan (Bernisse) die voor de 3e plaats was. Na 2 eenvoudige games gewonnen te hebben, laat Youri het lopen en verlies in de 5e game, ook een 4e plaats.

We gingen niet helemaal met lege handen naar huis, want er was ook nog een loterij! Pim ging met 3 prijzen naar huis en Youri ook met eentje. Leuk toernooi, komen we zeker volgend jaar terug! Het volgende toernooi is het Mastertoernooi in Mellissant!

Youri


Leendert Bom haalt 2e plaats op topzeskampen

Geplaatst: Za 21 Jan 12

Tafeltennisser Leendert Bom van ttv Scaldina heeft tijdens de topzeskampen een 2e plaats behaald. Je mag hieraan meedoen als je bij de 6 beste spelers zit van de afgelopen competitie. Het is niet zo dat je dan alleen maar bekende spelers tegenkomt daar dit gaat over verschillende poules. Leendert was bij aanvang als 3e geplaatst.

De eerste partijen op de locatie van ttv Het Markiezaat in Bergen op Zoom gaan de scholier van het Calvijn College in Goes goed af. Wat dus inhoudt dat hij na 4 partijen nog steeds ongeslagen is. Maar in zijn 5e partij moet hij tegen de nummer 1 van de plaatsingslijst Jelmer Elenbaas van ttv Smash”76 uit St.Annaland die tot dan toe ook nog ongeslagen is. De 1e game gaat gemakkelijk naar Jelmer die Leendert helemaal weg slaat. In de 2e game een zelfde begin maar halfweg wordt de serviceontvangst van Leendert beter en wordt het een spannende strijd welke met 2 puntenverschil in het voordeel van de jonge Bom eindigt. In de 3e game gaat Leendert goed door en neemt een verdiende voorsprong. In de 4e game gaat Leendert alleen maar schuiven en komt er geen opening meer van zijn bat, dus verlies. Hierdoor gaat het gevoel ook weg en is de 5e game eigenlijk een formaliteit met winst voor Jelmer. Die zich hiermee plaatst voor het NK in Berkel en Rodenrijs. Leendert behaalt dus een knappe 2e plaats wat dan ook nog een beker oplevert.


Tristan Benschop clubkampioen Scaldina

Geplaatst: Ma 16 Jan 12

Op zaterdag 14 Januari organiseerde ttv Scaldina voor de 37e keer haar clubkampioenschap. Toernooileider Cor Smalheer toverde een mooi schema uit de hoge hoed voor de 23 aanwezige spelers. Het begon in de ochtend waar men via 4 poules zich kon plaatsen voor het vervolg van het toernooi. In de middag volgde dan de knockout fase met troostronde zodat een volledige ranglijst te maken valt.

Senioren A

Er was één verrassende naam bij de senioren A en dat was Pang Yuen welke in de plaatsingsronde jeugdspeler Floris Dijkers wist te verrassen. In de kwartfinale volgde meteen de grootste verrassing van het toernooi. Titelverdediger Koen v Velthoven moest het onderspit delven tegen jeugdkampioen Herbert Keijman. De jonge Keijman liet v Velthoven met 11-6 in de 5e game in het stof bijten. Voor v Velthoven restte niet meer dan de 5e plaats na een nipte winst op broer Niels v Velthoven. In de halve finale wist Herbert Keijman met 3x 11-9 af te rekenen met zijn teamgenoot Martijn Stouten. In de andere ½ finale moest zestienvoudig winnaar Paul de Graaf het opnemen tegen 1e teamspeler Tristan Benschop. Een wedstrijd waar naar uitgekeken werd daar Paul toch een beetje over zijn hoogtepunt heen is maar nog altijd 3e divisie speelt, en Tristan veel is afgevallen en daardoor veel gemakkelijker beweegt maar toch ook al een topper is in de 1e klas. Na een 1-1 tussenstand weet Tristan door te drukken door met 11-3 en 11-9 de geroutineerde Paul terecht terug te wijzen. Maar om de 3e plaats laat Paul de Graaf zien dat er met hem niet te spotten valt en stuurt Martijn Stouten met een duidelijke 3-0 verlies weer naar de kant. De finale gaat dus tussen Tristan Benschop en jeugdkampioen Herbert Keijman. Na een spannende 1e game weet de favoriete Tristan nipt met 15-13 te winnen. Maar dan komt de vanuit het achterveld opererende Herbert sterk terug en trekt met 6-11 winst de stand weer gelijk. Maar dan neemt Tristan het heft in handen en met 11-3 en 11-9 is hij de terechte nieuwe clubkampioen van ttv Scaldina.

Senioren B

Bij de senioren B zien we 2 verrassende namen. Koop Broekhuizen en Ed Voshol sturen in de ochtenduren Arthur Schenk en Jan Kastelein naar de Senioren C. In de kwartfinale gaat Koop Broekhuizen tegen Floris Dijkers gewoon door daar hij een 2-0 voorsprong neemt maar dan weet Floris het tij te keren en wint de partij. Ook Simon Boogaard komt tegen Gerwin Flikweert met de schrik vrij door een 1-2 achterstand nog om te buigen. In de ½ finale weet Peter Roelofs nipt van Bert vd Wielen te winnen met 13-11 in de 5e game. En Simon Boogaard weet Floris Dijkers met 3-1 te verschalken. De finale tussen Simon Boogaard en Peter Roelofs ging met 1-1 gelijk op. Maar dan is Simon duidelijk de sterkste door met 11-7 en 11-3 te zegevieren.

Senioren C

De gifbeker voor de 3e klas spelende Jan Kastelein moet helemaal leeg gedronken worden. In de kwartfinale moet hij met 13-15 in de 5e game recreatiespeler Arthur vd Werf feliciteren. In de ½ finale is het een spannende aangelegenheid tussen Leon Boogaard en Arthur Schenk. Vier games gaat het gelijk op met telkens maar 2 punten verschil maar dan weet Arthur met 11-8 in de 5e game te zegevieren. Youri v Dijken wint gedecideerd van Arthur vd Werf. In de finale neemt Arthur Schenk gemakkelijk een 2-0 voorsprong op Youri v Dijken. Maar in het vervolg recht de wedstrijdsecretaris de rug en komt terug tot 2-2 dan neemt Arthur het heft toch weer in eigen hand en wint met 11-7 de finale.

Eindstand clubkampioenschap Scaldina 2011

Senioren A:

1. Tristan Benschop
2. Herbert Keijman
3. Paul de Graaf
4. Martijn Stouten
5. Koen v Velthoven
6. Dirk Geuze
7. Niels v Velthoven
8. Pang Yuen

Senioren B:

1. Simon Boogaard
2. Peter Roelofs
3. Floris Dijkers
4. Bert vd Wielen
5. Jan Remmers
6. Koop Broekhuizen
7. Ed Voshol
8. Gerwin Flikweert

Senioren C:

1. Arthur Schenk
2. Youri v Dijken
3. Leon Boogaard
4. Arthur vd Werf
5. Jan Kastelein
6. Bram Vroegop
7. Corstiaan Stouten

Nieuws uit 2011


Herbert Keijman jeugdkampioen Scaldina

Geplaatst: Ma 19 Dec 11

Afgelopen zaterdag 17 december werd in de gymzaal aan de Raamstraat in Zierikzee het kampioenschap voor de jeugd van tafeltennisvereniging Scaldina verspeeld. Toernooileider Cor Smalheer had de jeugd opgedeeld in
- Jeugd A, waar de landelijke jeugdspelers waren ingedeeld
- Jeugd B, waar de afdelingsjeugdspelers actief waren
- Jeugd C, was de plaats voor de recreanten

Bij de Jeugd A ging Herbert Keijman voortvarend van start met een vlotte winst op Floris Dijkers en Martijn Stouten. Dirk Geuze kwam in zijn partij tegen Martijn Stouten met 1-2 in games achter maar met 11-6 en 14-12 viel de winst nipt zijn kant op. Daarna wist hij in 4 games Floris Dijkers te verslaan. Dijkers wist nog wel Stouten te verslaan wat hem nog de 3e plaats opleverde. De finale ging dus tussen Herbert Keijman en titelverdediger Dirk Geuze. Dirk wist de 1e game met 13-11 binnen te slepen maar na een grote voorsprong in de 2e game produceerde Dirk alleen maar afzwaaiers wat dus een 7-11 verlies betekende. Daarna was Herbert duidelijk de bovenliggende partij en met 11-9 en 11-7 haalde Herbert gedecideerd de titel binnen. En bij deze titel behoort ook de Ad de Graaf wisselbeker voor de beste jeugdspeler van ttv Scaldina.

Leendert Bom was duidelijk de sterkste bij de Jeugd B. Alhoewel hij in zijn partij tegen Dennis Bogert met 1-2 in games achter kwam. Maar met 11-4 en 11-6 stelde Bom wel orde op zaken. De 2e plaats kwam in handen van Daan vd Bos die in 3 games, telkens met 2 punten verschil, afrekende met Dennis Bogert. Lenardo de Bruine wist Daan vd Bos wel een game te ontfutselen maar verder moest de Nieuwerkerker zijn tegenstanders allemaal feliciteren. Bij de recreanten Jeugd C werd het een broederstrijd tussen Nino en Romeo Heinsmann. Nino besliste deze strijd in zijn voordeel na een 1-1 tussenstand in games werd het 11-6 en 11-7. Steven Tijsserrand wist de broers wel een game te ontfutselen maar daar bleef het bij. Hij wist wel de 3e plaats te bereiken door Jimmy Hondelink te verslaan.

Uitslagen jeugdkampioenschap Scaldina 2011

Jeugd A:

1. Herbert Keijman
2. Dirk Geuze
3. Floris Dijkers
4. Martijn Stouten

Jeugd B:

1. Leendert Bom
2. Daan vd Bos
3. Dennis Bogert
4. Lenardo de Bruine

Jeugd C:

1. Nino Heinsmann
2. Romeo Heinsmann
3. Steven Tijsserraad
4. Jimmy Hondelink


Koen bereikt de halve finale in St. Annaland

Geplaatst: Za 10 Sep 11

Vandaag was dus het toernooi bij Smash '76 in Sint Annaland. Altijd wel een leuk toernooitje om een beetje op te warmen voor de competitie. Daarom gingen we met het geweldige aantal van 5 spelers op weg naar 'Stalland'. Dit waren: Youri (4e/5e klas), Herbert en Floris (2e/3e klas), Tristan en jawel, ikzelf (hoofd/1e klas). Iedereen zat in een zes of zevenkamp ingedeeld, die op 1 tafel werd afgewerkt en de nummers 1 en 2 zouden doorgaan naar de halve finales. Ondanks dat het erg warm en vochtig was in de zaal, hebben we er het beste van gemaakt. Youri begon met 2 nederlagen maar hij herpakte zich later en kwam (volgens mij?) nog netjes op 3 winstpartijen uit 6. Floris kwam soms nog net wat tekort tegen de mannen van de 2e/3e klasse. Hij won 2 potjes en verloor ook wel een paar keer in 5 games. Wel zal hij nog beter moeten leren om tegen senioren te spelen, maar daar is zo'n toernooi dus alleen maar goed voor. Herbert daarentegen deed het wel goed in zijn poule en deed tot de laatste wedstrijd mee om 2e te worden. Hij verloor al vroeg in 5 games van Chris Mulders van Het Markiezaat. Tegen Joris Malcontent van Sar kwam hij echter wel tekort en verloor in 3 games. Hierdoor was Joris 1e en Chris 2e, Herbert dus toch wel een nette 3e plaats. Tristan en ik zaten allebei in een andere poule bij de Hoofd/1e klas poule. Tristan begon goed door van Rob Broumels van ODT te winnen. Daarna verloor hij helaas in 5 games, na 2-0 voor te hebben gestaan, van Tarik van Phoenix. Zonde dus. Verder verloor hij nog in 4 games van Arjan Korstanje van Arnemuiden, en kwam er tegen Johan 't Hooft van Sar niet echt aan de pas. Tegen Harm Westdorp en Anné van Dijke van Smash '76 (waar we ook in de comp tegen moeten) won hij wel. Trist mocht dus wel redelijk tevreden zijn op zich. Ik zelf ook wel. Speelde ondanks het vocht wel redelijk. Ik begon met een vrij simpele overwinning op Remco Vroegop van Smash. Daarna speelde ik goed tegen Stefan de Groot van Arnemuiden en won ook in 4 games. Verloor toen een beetje onnodig van Ad Verhage (TCS) en in een goede pot in 5 games van Merijn van de Klooster van Smash. Toen wist ik dat ik, als ik 2e wilde worden, nog wel zeker moest winnen van Bart Mangnus (SAR) en Christian van 't Hof (Smash). Vraag niet hoe, maar ik pakte ze ook allebei in 5 games. Daarna moest ik in de halve finale tegen Johan 't Hooft, waar Trist ook in zijn poule al tegen had gespeeld. Ook ik had niet veel in te brengen tegen het lastige spelletje van Johan en verloor dan ook vrij kansloos in 3 games.

Al met al mogen we wel terugkijken op een geslaagd toernooitje. Was wel weer leuk en gezellig en geeft voor ons van team 1 ook wel goede hoop op de competitie op zich.

Koen


Resultaten Open Zeeuwse 2011

Geplaatst: Ma 5 Sep 11

Gisteren en eergisteren waren de Open Zeeuwse kampioenschappen in Kruiningen, georganiseerd door onze eigen Youri, Dennis, Cor en Leny. Op zaterdag was het voor de jeugd (daar volgt nog een verslag van neem ik aan??!?) en gisteren was het de beurt aan de senioren. Deelnemers van Scaldina waren: Hans J, Leon, Simon, Peter, Tristan en ik. Bert v/d Wielen had zich helaas afgemeld. Na wat te zijn uitgelopen door erg veel afmeldingen konden we 's ochtends beginnen met de dubbel. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet van iedereen precies meer weet hoe het ging, dus kan niet echt van iedereen een uitgebreid verslag geven.. Weet wel dat Tristan en ik als enige dubbel door onze poule heen kwamen. Daarna moesten we het in de tussenronde opnemen tegen twee bekenden; Rogier Berndsen en Patrick Vroomen van TTCM. Die wedstrijd wonnen we nipt, waarna we mochten aantreden tegen René Lauwerijssen en Peter Stolk van Het Markiezaat, waar we ook tegen moeten in de competitie. Ook die wedstrijd wonnen we net in 5 games waardoor we zowaar in de finale stonden. Daarin moesten we tegen Michel Sperling en Kristian Davidse van TTCM. Waar we in de poule nog in vijf games verloren was het verschil nu te groot en verloren we in 3 games. Jammer dus, maar we waren wel tevreden met een 2e plek 'dubbel D'

's Middags was de enkel waarbij iedereen weer in zijn eigen klasse was ingedeeld. Het was erg moeilijk een rondje verder te komen, aangezien in de meeste poules alleen de nr. 1 doorging. Leon won volgens mij 3 van de 4 potjes, wat helaas net te weinig was maar hij had wel goed gespeeld. Hans Jonker met 2 overwinningen en Simon met 1 overwinning kwamen iets te kort in de F-klasse. Peter kwam wel door zijn poule heen maar hij kon in de vervolgronde niet echt een vuist maken helaas. Tristan kwam niet door zijn poule heen in de E-klasse, wat toch wel een beetje teleurstellend was. Het was zeker een poule die hij had kunnen winnen dus hij was er zelf dan ook niet echt tevreden over.. Ik zelf werd warempel wel eerste in mijn poule, maar verloor daarna in 5 games van Michel Sperling van TTCM. Het was en gekke wedstrijd waarin we allebei niet echt aan normaal spelen toekwamen doordat we veel last hadden van het vocht. Hij kon daar dus net iets beter mee omgaan. Volgens mij heb ik alles zo wel een beetje behandeld.. Als ik iemand ben vergeten of als ik foute dingen heb gezegd hoor ik het wel:p Denk ook dat er nog wel een minder saai verslagje zal volgen van onze vriend Cirsium. En uiteraard komt er ook nog een enthousiast verslag van Martijn, Floris of Herbert over zaterdag, waar volgens mij ook nog een beker is gepakt.. Dank ook aan de organisatie. Het ging niet vlekkeloos maar toch netjes gedaan zo met zo weinig mensen, voor de eerste keer.

Koen

Herbert Keijman pakt beker bij Junioren BC

Bij de jeugd waren het Herbert, Martijn en Floris die deelnamen van Scaldina. In de ochtendronde kwam Herbert het verst. Hij drong door tot de finalepoule waarin hij Sjoerd Broos (ODT) en Jordin Heijens (TTCM) tegen kwam. Herbert won met 11-8, 5-11, 11-7 en 11-5. Tegen Jordin was het 11-8, 7-11, 11-6 en 11-9. Martijn werd smorgens laatste in zijn poule. Martijn kon niet winnen van Sjoerd Broos (ODT) en van Dennis Overbeeke (Hotak68). Floris werd 3e in zijn poule. Hij wist alleen van Hanlun Choi (Vice Versa'51) te winnen.

In de middagronde werd Herbert 2e in de poule, verloor alleen van Dennis Overbeeke (Hotak68). In de kwartfinale moest Herbert tegen Sjoerd Broos (ODT) die Herbert nipt in de 5e game met 7-11 verloor. Martijn werd ook 2e in zijn poule en verloor alleen van Wouter van Eekelen (ODT). In de halve finale verloor Martijn van Sjoerd Broos (ODT). Floris werd laatste in zijn poule, maar won wel van Patrick Jansen (TTCM).

Youri


Gouden Palet tafeltennistornooi torhout

Geplaatst: Ma 8 Aug 11

Samen met Simon ben ik naar dit toernooi geweest in torhout(belgië)

We hadden zaterdag en zondag toernooi Zaterdagochtend zaten we in een klasse die iets hoger ligt dan onze licentie. Hierin kwamen we tekort en verloren wij onze poulewedstrijden, waarbij simon nog wel wat games won maar uiteindelijk verloor. s'Middags zaten we in een open klasse, waarin eigenlijk nog een klasse hoger werd toegevoegd. Hierin verloren wij weer allebei onze wedstrijden, maar hier was ikzelf best wel tevreden over en 2 van de 3 partijen in vijfen verloor. Simon had een poule van 3 en verloor ze allebei in 3 games.

Nadat wij hierna onze spullen in het hotel hadden neergezet zijn wij teruggegaan en hebben wij nog een aantal mooie wedstrijden gezien.

Wij hebben het de zaterdag nog laat gemaakt(een paar pilsjes gedronken) en daardoor was het zondagmorgen niet wat we ervan gedacht hadden. We speelden in een klasse waarin onze F licentie thuis hoort, maar hierin speelde ook landgenoten met een E licentie, dus dat was zeer breed. Helaas kwamen we overal een stukje tekort, door onze vermoeidheid van de korte nacht.

In de middagpoule speelden we een open klasse waarin spelers met een lagere lientie werden toegvoegd, Hierin ging het wel beter, maar helaas kwam ik net daarvoor eracter dat ik mijn portemonnee verloren was en ik er niet meer helemaal bij was. Ik won 1 wedstrijd, simon won er ook 1, waarna ik nog naar de politie was gegaan om aangifte te doen, maar deze was gesloten. Wij zijn uiteindelijk iets na 5 uur naar huis gereden. Thuis aangekomen en de mail gecheckt kwam ik erachter dat de portemonnee alsnog gevonden was, nu nog maar even kijken hoe ik hem terugkrijg.

Het was een zeer groot toernooi met een zeer hoog niveau (Wouter vd Mark en John Scott waren ook van de partij), waarbij het speelschema zeer strak in elkaar in elkaar werd gezet door een echte HOOFDSCHEIDSRECHTER ( je moet erbij zijn geweest om het te ervaren.

Het is zeker de moeite waard om hier met meer mensen naar toe te gaan

Peter


Twee winnaars op Prinsenstadtoernooi in Delft

Geplaatst: Wo 15 Jun 11

Op maandag 13 juni gingen Jan R, Jan K, Hans J, Pim, Youri, Tristan, Martijn, Cor, Peter, Simon en Leon naar Delft toe, voor de jaarlijks terugkerende Prinsenstadtoernooi.

Er werd gestreden in een gemengd enkelklasse, je licentieklasse en de dubbel. De beste prestaties kwamen bij de E-licentie klasse van Tristan. Hij behaalde een knappe halve finale, maar werd daar helaas uitgeschakeld. Bij de F-licentie was het Martijn die knap de eerste plaats op zijn naam schreef! In de finale van deze klasse was hij duidelijk een maatje te sterk voor zijn tegenstander. In de G-licentie haalde Jan R knap de finale. Hij verloor echter van de finalist, maar zeker een knappe prestatie! Verder kwamen Jan R en Youri met de dubbel tot de halve finale, maar deze werd kansloos verloren in drie games.

Een gezellig toernooi en wellicht volgend jaar nog meer deelnemers van Scaldina?


Koen van Velthoven wint ABM ICT-CUP

Geplaatst: Ma 30 Mei 11

'Invaller' Koen van Velthoven stunt met winst ABM ICT-CUP Arnemuiden.

De finale van de ABM ICT-Cup bij Tafeltennisvereniging Arnemuiden kent deze editie een verrassende winnaar. Koen van Velthoven van Tafeltennisvereniging Scaldina uit Zierikzee werd tijdens de halve finales op onderling resultaat vijfde en mocht in de finale aantreden als vervanger van een geblesseerde speler. Hij wist in de finale echter oud-winnaars als Emiel de Rijke (TTCM) en Daan Mijnsbergen (Arnemuiden) met het minimale verschil in de laatste game te verschalken en mocht daarom aan het eind van de avond de bloemen en wisselbeker in ontvangst nemen.

Na vier van de zeven rondes leek het er nog niet op dat Van Velthoven er met de winst vandoor zou gaan. Hij verloor simpel van de ervaren Arnold de Gier (Arnemuiden) en op dat moment hadden Emiel de Rijke, Daan Mijnsbergen en Max Vleugel al hun wedstrijden nog gewonnen. Vanaf dat moment wist Van Velthoven echter zijn directe concurrenten te verslaan.

Daan Mijnsbergen werd met eveneens zes uit zeven wedstrijden tweede, door in zijn laatste wedstrijd in vijf games van Emiel de Rijke te winnen. Voor De Rijke, die vorig jaar in een sterker deelnemersveld de finale won, restte nu de derde plek. Max Vleugel (Arnemuiden) legde net als vorig jaar beslag op de vierde plek. De strijd om plek vijf werd in de laatste wedstrijd beslist tussen Tristan Benschop (Scaldina) en Arnold de Gier. De Gier kwam terug van een 2-0 achterstand tot 2-2, maar verloor in de vijfde game met 11-5. Arjan Moerkerken, die zijn debuut maakte in de finale werd op onderling resultaat zevende door van Thijs Vleugel te winnen.

Aan het eind van de avond kregen alle finalisten van bestuurslid Jaap Meerman een beker uitgereikt, evenals de beste spelers van elke licentiecategorie. Voor de nummers 1 t/m 5 had hoofdsponsor ABM ICT uit Middelburg nog sportbonnen ter waarde van een totaalbedrag 275 euro beschikbaar gesteld.

Eindstand ABM ICT-Cup 2011

1.Koen van Velthoven Scaldina 7 – 6
2.Daan Mijnsbergen Arnemuiden 7 – 6
3.Emiel de Rijke TTCM 7 – 5
4.Max Vleugel Arnemuiden 7 – 4
5.Tristan Benschop Scaldina 7 – 3
6.Arnold de Gier Arnemuiden 7 – 2
7.Arjan Moerkerken TTCM 7 – 1
8.Thijs Vleugel Arnemuiden 7 – 1

Beste E-speler: Max Vleugel (Arnemuiden)
Beste F-speler: Roel Maas (Batje)
Beste G-speler: Marc Riemens (Arnemuiden)
Beste H-speler: Leon Boogaard (Scaldina)


Deelname Scaldina op MidZeeuwse

Geplaatst: Ma 23 Mei 11

Met een redelijk aantal deelnemers van Scaldina werd op zaterdag 21 mei 2011 deelgenomen aan de MidZeeuwse in Kapelle. Bij de Senioren deden Tristan, Dennis, Cor, Floris, Martijn, Arthur, Jan, Youri, Pim, Corstiaan en Koop mee. Bij de Jeugd waren dit: Dennis, Daan, Leendert en Lenardo.

S'morgens werden de dubbels afgewerkt. Bij de D/E licentie legden Cor/Tristan beslag op de 2e plaats. Bij de G licentie wisten Youri/Pim zelfs beslag te leggen op de 1e plaats! Bij de jeugd speelden ze leuke wedstrijden, maar werd er niet verder gekomen dan de poules.

Rond 12:00 uur werden de enkelpartjen gestart. Bij de Senioren kwam men niet verder dan de poules. Alleen Koop wist zich door te dringen tot de halve finale, maar daar bleef het bij. De jeugd kwam Daan tot de halve finale. Dennis haalde echter de finale, die hij uiteindelijk verloor, maar toch een goede 2e plaats!

Scaldina deed met 20 punten niet goed voor de wisselbeker van de verenigingen, maar het was zeker een geslaagde dag in Kapelle!


Scaldina op Rabotoernooi Oude Tonge

Geplaatst: Ma 28 Maart 11

Gisteren was het Rabo toernooi in Oude-Tonge, in de volksmond ook wel het Grauwe (pest) Tonge toernooi genoemd. We waren met een flinke club, namelijk: Bram, Koop, Tristan, Leon, Corstiaan, Pim, jeugdleden Dennis en Daan, Simon, Peter, Bert en ik zelf. (niemand vergeten?)

's Ochtends een voorronde gespeeld met iedereen door elkaar, best of 3. Daar waren niet echt grote verrassingen, alleen dat Simon naar de A poule ging en won van Stephan Vreeman was wel een verrassing te noemen. Voor de A poule plaatsten zich Simon, Tristan en ik. Voor de B poule Bert, Peter en Pim en de rest kwam in de C poule. 's Middags speelden we een 8 kamp best of 5 waarbij de eerste 2 naar de kruisfinales gingen. In de A poule zaten Tristan en ik bij elkaar in de poule. Ik werd nummer 1 en Trstian 2. We wonnen allebei van Leo Brands. Ik verloor mijn eerste potje van Stephan Vreeman en Tristan verloor daarna in 5 games van mij. Goeie zaak dus. In de andere poule speelde Simon lekker mee maar kon maar 1 potje winnen, wel goed gespeeld. Tristan en ik wonnen ook onze kruisfinales van respectievelijk Hao (? weet eigenlijk niet hoe hij heette, het was een Chinees in ieder geval), en Johan van Bergen. In de matige finale won ik uiteindelijk in 3 games, 3x 11-9. Het was niet hoogstaand maarja. In de B poule haalde Peter weer eens de Finale, die hij helaas verloor. (weet niet meer hoe die heette). Jammer voor hem, en voor ons want als hij had gewonnen kreeg hij een kratje bier van Leo. Beetje jammer dus Pietag. Pim en Bert eindigden volgens mij rond de 3e/4e plek in de poule.

In de C poule werden Corstiaan en Leon in dezelfde poule knap nummer 1 en 2. Corstiaan won zijn halve finale, Leon verloor hem helaas. Corstiaan werd uiteindeljik 2e en Leon 4e, hij viel dus net buiten de medailles. Maar dat was toch allemaal maar troep volgens Corstiaan, die eigenlijk vond dat hij in de A poule had gehoord. Onze jeugdleden Daan en Dennis speelden voor zover ik weet voor het eerst een seniorentoernooi. Ze speelden lekker mee maar kwamen nog net wat ervaring tekort om veel potten te winnen. Voor zover ik weet won Daan nog wel 1 potje. Koop en Bram speelden niet echt een rol van betekenis in de poule.

Het was dus een goede dag voor Scaldina. Met 1 gouden en 3 zilveren plakken waren we ook goed vertegenwoordigd bij de prijsuitreiking. Ook wonnen we nog een Jeux de Boules set (Leon) en een heerlijke fles wijn (Bert) dus we mochten niet klagen.

Verslag is geschreven door Koen.


Clubkampioenschap 2010

Geplaatst: Di 18 Januari 11

Koen prolongeert zijn titel als sterkste Scaldina speler

Op zaterdag 15 januari 2011 werd het Scaldina Clubkampioenschap gehouden. Het was al weer de 36e keer en maar liefst 26 deelnemers hadden zich ingeschreven.
Er werd gestreden in 3 poules. In de A-poule zijn de sterkste spelers ingedeeld. Alom was er de overtuiging dat dit jaar de sterkste bezetting sinds jaren met elkaar de sportieve confrontatie aanging om de titel van clubkampioen te bemachtigen. Ook meervoudig kampioen Paul de Graaf was van de partij evenals de in het verleden meervoudig jeugdkampioen Dennis Smalheer en Koen van Velthoven. De finalisten uit het jeugdkampioenschap (Dirk Geuze en Martijn van Stouten) mengden zich in dit gezelschap alsook de kampioenen Herbert Keijman en Floris Dijkers. Voor routiniers als Jan Kik, Pang Yuen, Hans Volkeri, Simon Boogaard en Peter Roelofs zou het geen gemakkelijke middag worden. Daarbij kwam de recent bij onze vereniging gekomen John de Wit. En dat hij kon tafeltennissen wisten de meesten wel, maar zijn spel is dermate gedegen en goed, dat hij de terechte finalist in de A-poule werd.

In de ochtend startten we met een knock-out wedstrijd, die zou bepalen welke spelers in de B-poule of C-poule zouden komen. In beide poules werd vervolgens onderling een meerkamp gehouden, die de nummers 1 t/m 3 zouden opleveren. Hier werd ook met groot fanatisme om de prijzen gespeeld. Bert van der Wielen verdedigde hier zijn titel, maar het was de ijzersterk spelende Pim de Bruine die vandaag beslag legde op de 1e plaats van de B-poule met 4 uit 5 gewonnen wedstrijden.

Op voorhand stond vast dat de C-poule een nieuwe winnaar zou opleveren. De winnaar van vorig jaar, Youri van Dijken, kwam nu namelijk uit in de B-poule. Maar dat de titel in de C-poule naar de 15 jarige jeugdspeler Arthur van der Werf zou gaan was toch een geweldige verrassing. Hij bleef routiniers als Gerrit van den Bosch, Bram Vroegop, Leon Boogaard de baas. Ook jeugdtalent Daan van den Bos (we gaan nog meer van hem zien) en Corstiaan Stouten konden niet verhinderen dat hij in de zevenkamp eindwinnaar werd.

Koen van Velthoven is dus opnieuw de algemene clubkampioen van Scaldina. Net als vorig jaar trok hij in een spannende finale uiteindelijk de winst naar zich toe. Vorig jaar was Hans Volkeri nog finalist. Dit jaar was het John de Wit, die het in de finale tegen hem opnam. Eerder op de dag had John al van Koen gewonnen, maar een finale is altijd anders. Koen won de 1e partij. Je kon zien dat aan beide kanten de zenuwen enigszins een rol speelden. John won vervolgens met overmacht de 2e partij (1-1). Toen was het weer de beurt aan Koen. Maar ook John wilde van geen wijken weten (2-2). Uiteindelijk viel de allesbeslissende 5e game uit in het voordeel van Koen, die met 11-9 de partij besliste. Iedereen was het er over eens, dat de A-poule een bijzonder sterke bezetting kende. Leuk voor de deelnemers en toeschouwers.

Midden op de dag was er een korte onderbreking, die door de toernooileider Cor Smalheer werd aangekondigd. Voorzitter, Kees Sonneveld was inmiddels gearriveerd en er was een ‘mystery guest’ aangekondigd. In een korte speech stelde Kees onze mystery guest voor: Wendy van Voren aan. Wendy is kantoordirecteur ABN AMRO BANK in Schouwen-Duiveland en in haar toespraak gaf zij aan dat ABN AMRO BANK in de jaren 2011 en 2012 als Hoofdsponsor van Scaldina gaat fungeren. Een welgemeend applaus viel haar ten deel. Ze bracht naar voren dat zij de kernwaarden van de bank (deskundig, vertrouwd en ambitieus) ook bij Scaldina aantrof. Ed ontrolde daarna een grote bankvlag in de zaal en Kees en Wendy tekenden de contracten. Koop legde het vast op de gevoelige plaat.

De dag is mede dankzij de deskundige wedstrijdleiding van Cor Smalheer opnieuw goed verlopen. De prijsuitreiking aan het einde werd een co-productie. Esther de Bruine (1e prijs B-poule jeugdkampioenschap) reikte de prijzen uit aan de winnaars van de seniorenpoules. Al een aantal jaren kunnen wij dankzij de vrienden van Scaldina de prijsuitreiking extra glans bijzetten. Zo waren er voor de prijswinnaars mooie boeketten beschikbaar gesteld door Bloemisterij Henk Padmos uit Zierikzee en van Stadsbakkerij Zierikzee kregen we snitten, waardoor we in elke poule één van de leden met een heerlijke slagroomsnit konden verrassen.

Later op de avond troffen de meeste leden elkaar in de Zeeuwsche Herberghe bij Pang. Tegen een sterk gereduceerde prijs genoten we van een prima maaltijd en bleven we nog lang na- en bijpraten. Een aantal leden ging daarna nog even langs “De Vlinder” om op de succesvol verlopen dag te proosten. De redactie laat weten dat het weliswaar erg gezellig was, maar dat er nog maar weinig echt zinnige teksten werden gewisseld, die de moeite waren om in de Nieuwsbrief te vermelden.

De uitslagen van het clubkampioenschap 2010 zijn:

Poule A:

1. Koen van Velthoven (clubkampioen 2009 en 2010)
2. John de Wit
3. Tristan Benschop
4. Paul de Graaf
5. Herbert Keijman
6. Dennis Smalheer
7. Martijn Stouten
8. Hans Volkeri
9. Simon Boogaard
10. Jan Kik
11. Dirk Geuze
12. Floris Dijkers
13. Peter Roelofs
14. Pang Yuen

Poule B:

1. Pim de Bruine
2. Bert van der Wielen (titelverdediger)
3. Ed Voshol
4. Gerwin Flikweert
5. Youri van Dijken
6. Koop Broekhuizen

Poule C:

1. Arthur van der Werf
2. Leon Boogaard
3. Bram Vroegop
4. Gerrit v/d Bosch
5. Corstiaan Stouten
6. Daan v/d Bos


Backhandstoernooi - Senioren

Geplaatst: Ma 10 Januari 11

Een kleine selectie van toernooi veteranen, Dennis Tristan Koen Simon en Leon, zijn net zoals de jeugd (stukje?) afgereisd naar Rucphen. Voor het jaarlijkse Backhands toernooi.

Backhands toernooi staat toch wel bekent om de mensen die s'ochtends om 9 uur aan het bier zitten, de gezellige sfeer en natuurlijk de hamburger tent. Dan vraag ik mezelf af, waarom hun niet voor wokke kiezen... Ben ik toch wel fan van.

S'ochtends werd er gedubbeld, en s'middags waren de enkel partijen. In tegenstelling tot voorgaande jaren was er geen extra klasse. Dubbels waren:
Tristan+Koen - D klasse,
Simon+Leon - G klasse,
Dennis+speler Die meede - E klasse.

Iedereen speelde mooie dubbel partijen, Dennis dubbel kwam helaas niet voorbij de poule maar won wel 2 van de 3 partijen. Dat is toch wel opmerkelijk te noemen, vooral vanwege zijn medespeler die maar 5e klasse speelde en ze toch tegen 1e klassers dubbelde. Tristan en Koen kwamen door de poule heen, waardoor ze direct in de halve finale stonden. Deze verloren ze met 1-3 tegen Jeroen Christianen en Alwin Lensvelt. Ze zaten goed in de wedstrijd, maar helaas door o.a. wat kleine foutjes verloren ze de wedstrijd. Simon en Leon waren van de dubbelaars toch wel het succesvolste. Leon was op dreef, en samen stormden ze door de poule heen naar de finale. Waar hun tegenstanders toch een maatje te groot waren. Maar desondanks een nette 2e plek bij de G klasse en dames E. (pun intended).

S'middags waren zoals eerder vernoemd de enkel partijen. Koen kwam uit bij de D's. Zijn tegenstanders waren toch nog een maatje te goed voor hem. Dennis en Tristan speelden bij de E's. Tristan en Dennis kwamen allebij de poule door. Tristan had bij de 16e finale (bestaat dat?) een bye. Dennis moest in de 16e finale tegen iemand van de Backhands, waren zijn naam ik niet kon opzoeken i.v.m de site van de Backhands. Deze won Dennis. Waarna Tristan en Dennis in de 8e finale tegen elkaar moesten. Na een spannende eerste set, die Dennis uiteindelijk won met 19-17. Moest Tristan het toch afleggen tegen Dennis in 4 games. Dennis kwam tot en met de finale. Waarbij hij Adri Verhoeven op zijn weg in een spannende 5 setter wist te winnen, kwam hij tegenover Ronny Oonincx van de Backhands in de finale. In weer een spannende 5 setter, was deze keer weer Dennis die de 5e set pakte met 11-9. Waarbij Dennis dus 1e is geworden bij de E Klasse.
Gefeliciteerd!

Ook Simon deed het goed bij de G klasse. Helaas moest hij het in 5en afleggen tegen Rachel v/d Wielen van Tanaka. De 7-1 achterstand kon hij helaas in de 5e set niet meer omdraaien en het werd 11-8 voor Rachel.

Wat puntjes:
Wokken > Hamburgertent.
Veel potjes, maar helaas hele lange wachttijden!
Mensen uit het Tijke staan niet voor niets om drinken bekent.
Van 9 tot 9 is een lange dag!
Dit was de eerste keer dat de broertjes Boogaard met elkaar dubbelden.
Het was niet de eerste keer dat Koen vroeg aan het bier ging. (Mischien D toch te hoog?
Het typen en opzoeken duurde lang.
Tristan was vergeten wat Leon bij het enkelen deed.
Leon en Simon de laatste waren wie zijn beker ophaalden.
En Tristan als eerst naar huis ging, omdat Dennis zo langzaam eet.

Verslag is geschreven door Tristan.

Nieuws uit 2010


Dirk Geuze jeugdkampioen Scaldina

Geplaatst: Ma 20 December 10

Op zaterdag 18 december werden door ttv Scaldina in de eigen zaal de jeugdclubkampioenschappen gehouden. Met 15 jeugdleden was het toernooi goed bezet. Toernooileider Cor Smalheer toverde 2 groepen uit de hoge hoed. Te weten een Jeugd A met daarin als kanshebbers voor de titel de spelers van jeugdteam 1 welke afgelopen competitie kampioen waren geworden in het Landelijk C en het de volgende competitie mogen proberen op het één na hoogste jeugdniveau van Nederland. En een Jeugd B met daarin de spelers(ster) van het afgelopen competitie 3e jeugdteam welke op een 2e plaats eindigden in de 4e klas Aspiranten. In Groep A en B werden respectievelijk een 8- en een 7-kamp gespeeld. Waarna de eerste 2 in de finale uitmaakten wie er als overwinnaar naar huis ging.

Esther de Bruine liet zich bij Jeugd B niet onder sneeuwen en bereikte ondanks enkele 4 gamers vrij gemakkelijk de finale. Ook Leendert Bom liet zich niet onbetuigd en wist knap een 2e plaats in de poule te bemachtigen. Om de 3e plaats begint nieuwkomer Daan vd Bos als favoriet aan de partij daar hij zijn tegenstander Carlos de Feiter in de poule met 3-0 van de tafel stuurde. Maar nu is het een echte partij en Carlos is veel beter warm gedraaid dan in zijn 1e partij. Het gaat gelijk op en dat resulteert in een 2-2 tussenstand. Maar dan pakt Carlos de Feiter het initiatief en wint gedecideerd met 11-5 de partij en dus de 3e plaats. De finale van de Jeugd B wordt gepeeld tussen de favoriet Esther de Bruine en de runner up Leendert Bom. Leendert neemt in de 1e game een ruime voorsprong maar op het eind ziet hij zijn voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen.. Zodoende komt Esther op het laatst langszij en wint nipt met 14-12 de 1e game. In de 2e game een zelfde scenario maar nu is het 12-10. In de 3e game loopt Leendert achter de feiten aan en wint Esther verdient de 1e plaats.

Bij Jeugd A waren de leden van het 1e jeugdteam natuurlijk veel te sterk voor de leden van jeugdteam 2. Maar onderling was er wel veel strijd. Floris Dijkers ging in dit geweld kopje onder en werd roemloos 4e in de poule. Maar Dirk Geuze, Martijn Stouten en Herbert Keijman maakten er een waar spektakelstuk van. Met als inzet, wie plaatst zich voor de finale? Alle 3 de spelers verliezen onderling allemaal 1 partij. En dat houdt in dat de games geteld moeten worden. Hierin blijkt dat Dirk Geuze als eerste de finale haalt. En Martijn Stouten volgt als nummer 2 door in de laatste partij tegen Herbert Keijman met 11-8 in de 4e game de vlag te hijsen. De strijd om de 3e plaats ging tussen Herbert Keijman en Floris Dijkers. Herbert liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was en stuurde Floris met 3-0 weer naar de kant. De finale was dan een stuk mooier en het aanzien meer dan waard tussen titelverdediger Dirk Geuze en uitdager Martijn Stouten. Dirk begint sterk en zet Martijn meteen onder druk welke daar niet onderuit komt en neemt een 2-0 voorsprong. Maar dan countert Martijn zich terug in de wedstrijd en zorgt met 2x 7-11 weer voor een gelijke stand. De beslissende 5e game levert sterke staaltjes tafeltennis op en Dirk Geuze wint enigszins gelukkig met 12-10 de partij.

De prijzen werden uitgereikt door het jongste Erelid van Scaldina Sjaak Vermeulen. En deze reikte aan Dirk Geuze voor de 2e keer de Ad de Graaf wisselbeker uit voor de beste jeugdspeler van dit kampioenschap.

Jeugdclubkampioenschap ttv Scaldina 2010

Jeugd A:

1. Dirk Geuze
2. Martijn Stouten
3. Herbert Keijman
4. Floris Dijkers
5. Jochem den Boer
6. Corstiaan Stouten
7. Arthur vd Werf
8. Hanne Hout

Jeugd B:

1. Esther de Bruine
2. Leendert Bom
3. Carlos de Feijter
4. Daan vd Bos
5. Joost Jan Bogert
6. Dennis Bogert
7. Lenardo de Bruine


Bij TTV De Batswingers uitgeschakeld in halve finale

Geplaatst: Ma 13 December 10

Zondag zijn Simon en Peter naar Gilze afgereisd om daar deel te nemen aan het teamtoernooi van TTV De Batswingers Om 09.00 uur begon het toernooi waarin wij werden ingedeeld in een poule van 4 teams. Er was 1 team bij waarbij wij onze krachten goed konden meten, maar de andere 2 teams waren toch wel wat minder, waardoor wij 2e in de poule werden en daarmee en plaatsje in de halve finale veilig stelde.

Ik de halve finale speelde peter eerst tegen Ria van Meel, maar verloor in 5 games na een matchpoint te hebben gehad in de 4e game, daarna speelde simon tegen Niels van Vliet en won deze in 5 games waarbij de stand dus gelijk was getrokken, hierna speelde we het dubbel waarbij wij de 1e game wonnen, maar daarna was het gebeurd en verloren met 3 - 1. Hierna speelde Simon nog tegen ria, maar verloor kansloos in 3 games waardoor de stand 3 - 1 was geworden en wij dus uitgeschakeld werden en de douche konden opzoeken.

Na nog even nageborreld te hebben met andere deelnemers van TTV Die Meede die zaterdag nog in kloosterzande tegen Koen, Tristan en Dirk hadden gespeeld zijn we rond de klok van 5 uur weer huiswaarts gekeerd en keken we terug op een dag, waarin wij dus niet ons beste niveau haalde, maar toch een mooi toernooi hebben gespeeld.


Deelname Scaldina aan Pijlerdamtoernooi

Geplaatst: Ma 13 December 10

Zaterdag 11 december, hebben wij (Tristan, Dirk en ik, Koen) meegedaan aan het pijlerdam toernooi in Kloosterzande. De opzet van het toernooi was erg leuk. Je speelde met teams van 3 waarbij de nummer 1 tegen de andere nummer 1 speelt ,2 tegen 2 en 3 tegen 3. Het toernooi was vrij sterk bezet. Het niveau varieerde van hoofdklas tot 4e/5e klas. Ik stond bij ons op 1, Tristan op 2 en Dirk op 3.

In totaal deden er 8 teams mee; 2 van ttcm, 2 van Sar, 21up, 'Oud Reynaert', Die Meede en Scaldina. Alle teams zaten bij elkaar in een achtkamp. We hadden allemaal niet onze beste dag en we werden 5e. Ik zelf won 4 van mijn 7 potjes; best aardig dus maar kon tegen Thomas Groenewoud en Bart en Henk Mangnus niet winnen. Tristan op 2 speelde niet echt lekker. Hij won er 3 en verloor wel wat potjes onnodig eigenlijk. Tegen Octaaf Eggermont van Sar speelde hij wel goed en won in 4 games. Dirk op 3 moest tegen de wat mindere goden. Dirk heeft nog niet veel senioren ervaring dus was het goed voor hem om een keer aan zo'n toernooi mee te doen. Hij won 4 van de 7 potjes, en verloor 3 keer in 5 games.

Al met al was het een zeer leuk toernooi en zeker voor herhaling vatbaar als het aan mij ligt. Oud Reynaert was uiteindelijk de terechte winnaar. Na nog wat biertjes te hebben gedronken en nog even wat te hebben gegeten in de plaatselijke snackbar met nog wat deelnemers aan het toernooi zetten wij de lange reis huiswaarts weer in.


Koen van Velthoven wint Happy wok Toernooi

Geplaatst: Di 9 November 10

Afgelopen zaterdag zijn we met een aantal mensen naar Numansdorp geweest voor het Happy Wok toernooi dat werd georganiseerd door TTV Tavenu. Dit toernooi was dit jaar een jubileum toernooi vanwege het 50 jarig bestaan van Tavenu. Wij kregen bij binnenkomst allemaal een handdoek aangeboden door Tavenu met het jubileum er op. Dat was al een mooi begin van de dag. Omstreeks 9.45 uur begonnen na een toespraak door de wethouder de wedstrijden, waarbij s’morgens wedstrijden werden gespeeld om te bepalen in welke poule je s’middags terecht zou komen.

Koen en Tristan speelden in Poule 1, Simon en Jan Remmers in poule 2, Peter en Pim in poule 3 en Kees en Leon in poule 4, dus nog gelijkwaardig verdeeld Kees en Leon werden allebei net uitgeschakeld en werden 3e in hun poule.

In poule 3 werd Pim 1e in zijn poule en Peter 2e en omdat er kwartfinale werden gespeeld kwam het zo uit dat Peter en Pim tegen elkaar in de kwartfinale stonden. Het werd een 3 – 1 overwinning voor Peter en eindigde hier het toernooi voor Pim. Peter kwam er in de halve finale niet aan te pas, maar mocht toen nog voor de 3e en 4e plaats strijden tegen Martin Jonas waar hij eerder in de poule met 3 – 2 van had verloren, maar nu trok peter aan het langste eind met 3 – 2 na 2 – 0 te hebben achter gestaan, dus kon er aan het eind van de dag nog gelachen worden.

In poule 2 kwamen zowel Jan als Simon tekort om potten te breken en kwamen dus niet verder in de poule.

In poule 1 kwam tristan niet door de poule heen, maar Koen kwam wel door al verloor hij nog wel een partij. De halve finale was een ware triller waarbij Koen uiteindelijk de partij naar zich toe trok door in de 5e game met 16 – 14 te winnen. In de finale speelde Koen tegen Stephan Vreeman van Tavenu en wist deze partij in 4 games te winnen.

s’Avonds zijn we nog met bijna alle deelnemers( + 80 personen) gaan wokken in Numansdorp en hebben we de dag een mooi einde gegeven en kunnen we terugkijken op een mooie en geslaagde dag.


Sjaak Vermeulen erelid van Scaldina

Geplaatst: Ma 20 September 10

ZIERIKZEE – Tijdens een gezellige nazomerbijeenkomst van Scaldina is adviseur/oprichter Sjaak Vermeulen benoemd tot erelid van de tafeltennisvereniging. Hoewel bekend was dat Sjaak niet zo gesteld is op dit soort eerbetuigingen was hij toch aangenaam verrast toen voorzitter Kees Sonneveld hem van deze benoeming op de hoogte stelde en de bijbehorende fraaie oorkonde met medaille overhandigde. Op initiatief van de nu 74-jarige Vermeulen werd in samenwerking met de afdeling Zeeland van de NTTB op 8 december 1973 een nationale tafeltenniswedstrijd gehouden waarbij de toenmalige Nederlandse sporttop was betrokken. Doel van dit evenement was om in Zierikzee een nieuwe club op te richten daar Schouwen-Duiveland een witte vlek was op de tafeltenniskaart. Dit resulteerde op 14 januari 1974 in de definitieve oprichting van Scaldina. Vermeulen bleef meer dan twintig jaar als secretaris aan de vereniging verbonden. Als blijk van waardering voor de initiatieven in die begintijd en zijn enthousiaste inzet voor de club in latere jaren vond het huidige bestuur het passend om Vermeulen daarvoor nu het erelidmaatschap aan te bieden. Mevrouw Vermeulen kreeg een mooi boeket bloemen aangeboden.


Scaldina op het Open Zeeuwse 2010

Geplaatst: Di 7 September 10

Afgelopen weekend, 4 en 5 september, was er weer het Open Zeeuwse tafeltennistoernooi in Kruiningen. Op de zaterdag vielen Dirk Geuze en Martijn Stouten in de prijzen. Dirk lukte het om in het ochtendprogramma een tweede plek in de Junioren BC klasse te bemachtigen. Het was Martijn die in het middagprogramma de 2e prijs op eiste in de hoogste jeugdklasse. In de finale moest hij, na een 2-0 voorsprong toch de winst aan zich voorbij laten gaan. Sjoerd Broos van ODT won deze finale. Op de zaterdag was de verenigingsbeker ook voor ODT.

Op zondag 5 september kwamen de senioren in actie. Bij Scaldina was het Tristan Benschop wie de finale haalde. Echter de fut was eruit en zo won Adrie Verhoeve, van Die Meede, deze finale.

Foto's zijn te vinden op www.ttvyerseke.nl (door klikken naar Toernooien>Open Zeeuwse)


Beginnerstoernooi Jeugd

Geplaatst: Za 3 Juli 10

Op zaterdag 3 juli werd er bij Scaldina een jeugdbeginnerstoernooi gehouden. Hieraan deden Scaldina, De Treffers en Tavenu aan mee. In totaal waren er 10 deelnemers. Van De Treffers uit Melissant deden 11 spelers mee, van Scaldina 5 en van Tavenu 3.

In de ochtend werd iedereen ingedeeld en werd er gespeeld in de vorm van 3 tegen 3. Iedere speler speelde dus 3 wedstrijden. Nadat deze wedstrijden gespeeld waren, werd iedereen opnieuw ingedeeld, nu meer op sterkte. Nu werd er gespeeld in 3 vijfkampen en een vierkamp. Met name bij de sterkste poule zaten er leuke wedstrijden bij.

Een leuke en goed georganiseerde dag, wat erg leuk is voor de jeugd. Wellicht voor herhaling vatbaar.


Pim de Bruine wint het Prinsenstadtoernooi in Delft

Op 2e pinksterdag, 24 mei, ging traditioneel een grote groep Scaldinaleden richting Delft om daar het Prinsenstadtoernooi te spelen. Deze keer melden zich maar liefst 14 leden aan het vertrek.

De succesvolste tafeltennisser van Scaldina was ongetwijfeld Pim de Bruine. In het Enkel H moest hij in eerste instantie oppassen voor zijn broers welke voor Kerkwerve uitkomen. En in de finale was het een oude bekende in de persoon van Luciën Tebbe van Wanzl/Belcrum uit Breda. En in deze finale had Pim het duidelijk lastig daar de 1e game met 6-11 naar de Brabander ging. In het vervolg kan Pim telkens op gelijke hoogte blijven en op het laatste moment toeslaan. Of wel 14-12, 15-13 en 11-9 maar wel winnaar in Delft.

In het Dubbel H was het wederom Pim de Bruine welke samen met Leon Boogaard de winst pakte. Waar ze onder meer afrekenden met de Wanzl/Belcrum spelers vd Broeke/Sastroredjo. Verder was er een 2e plaats voor Jan Remmers in de S3 (Licentie G en H) welke in de finale te veel onder de indruk was van de epilepsieaanval van één de deelnemers welke bij hem in de buurt speelde. Maar het moet ook gezegd worden dat rolstoeler de Ruiter van ttv Doing de ballen wel erg secuur met zijn noppen kon neerleggen. En na 3 games was het gebeurt en was de 2e plaats toch een prachtig resultaat voor de jeugdwedstrijdsecretaris van Scaldina.

Ook in de Dubbel G wist Jan Remmers samen met clubgenoot Youri v Dijken door te dringen tot de finale. Hiervoor moesten ze wel op hun tellen passen in de poulewedstrijden maar dat pakte goed uit. In de finale werd er aangetreden tegen Cees Taams van Docos en Mark v Nispen van Wanzl/Belcrum. Na een ruim verlies met 6-11 werd het in het vervolg een gelijkopgaande strijd. Met 14-12 en 11-9 winst kwam de voorsprong. Maar met 2x 9-11 verlies was de winst toch voor de tegenstanders.

Van de andere spelers werd weinig vernomen behalve dat ze om 14.30 al aan het bier zaten. Nou dat is misschien wat kort door de bocht maar niemand wist het tot de ½ finale te brengen. Er werden wel enkele goede partijen gespeeld en dat gaf enkele spelers ook de voldoening op het eind van de dag. Hierna werd de maag gevuld op de Grevelingendam voordat op huis werd aangegaan.

En het lijkt er op dat Bert vd Wielen met de echte hoofdprijs naar huis ging, maar dat had weinig meer met tafeltennis te maken maar meer met hormonen!!


Koen v Velthoven winnaar Scaldinatoernooi

Koen v Velthoven is afgelopen zaterdag winnaar geworden van het Scaldinatoernooi. Dit toernooi werd door ttv Scaldina in de eigen zaal te Zierikzee afgewerkt. Het toernooi was zo gepland dat alle deelnemers veel wedstrijden konden spelen. Dit betekende dat er in de morgen een plaatsingronde was wat in de middag resulteerde in 3 groepen.

In het hoofdtoernooi was het Koen v Velthoven die zich ongeslagen wist te plaatsen voor de kruisfinales. Alleen tegen Maurice v Slobbe van ttv de Treffers uit Melissant en clubgenoot Dennis Smalheer moest Koen wel op zijn tellen passen. Voor de 2e plaats ging het vooral tussen 2 bovengenoemde spelers. Waarbij Dennis Smalheer wel een verrassende nederlaag moest slikken tegen Paul Steketee van ttv Yerseke. Het betekende alleen dat de onderlinge partij tussen Dennis Smalheer en Maurice v Slobbe beslissend was voor de 2e plaats welke zich ook plaatste voor de kruisfinale. Na een 1-1 tussenstand was het Dennis Smalheer die met 11-6 en 11-7 aan het langste eind trok.

In de 2e poule was het opvallend dat Tristan Benschop het niet kon waarmaken. Het begon al in zijn 1e partij tegen Niels v Velthoven welke met enig geluk met 13-15 in de 5e game naar v Velthoven ging. Ook in het vervolg kwam het niet goed wat dus uitschakeling betekende voor de man uit Willemstad. Wie wel goed ging was jeugdspeler Dirk Geuze van ttv Scaldina. Hij won in 3 games van Niels v Velthoven en ook Simon Boogaard moest er in 4 games er aan geloven. In het vervolg werden Tristan Benschop en Peter Roelofs aan de zegekar gebonden maar wel na de nodige strijd daar beide partijen spannende vijfgamers waren. Dus Dirk Geuze plaatst zich voor de kruisfinale.De nummer 2 werd verrassend Peter Roelofs welke Niels v Velthoven in 4 games de baas bleef.

In deze kruisfinale was het Koen v Velthoven welke gemakkelijk in 3 games Peter Roelofs opzij zette. De 2e kruisfinale ging tussen Dennis Smalheer en Dirk Geuze. Na een 1-1 tussenstand stelde Dennis orde op zaken door gedecideerd met 11-5 en 11-5 de finaleplaats voor zich op te eisen.

De strijd om de 3e plaats leek in eerste instantie een gemakkelijke prooi te worden voor Dirk Geuze welke in de partij tegen Peter Roelofs een 2-0 voorsprong had genomen. Maar daar dacht de postbode uit Nieuwerkerk toch wat anders over want met uitstekend verdedigend spel werd met 9-11, 4-11 en 7-11 toch de vlag gehesen in Nieuwerkerk.

De finale werd weer een strijd tussen de jonge senioren van ttv Scaldina Koen v Velthoven en Dennis Smalheer. Met v Velthoven in een zoveel mogelijke aanvallende rol en Smalheer in een verdedigende stelling loerend op zijn kans. Net als zo vaak werd het een 5 games partij. Maar in de beslissende 5e game leek Koen v Velthoven het toch af te maken door met 10-8 voor te komen maar met 2 goede counters wist Dennis Smalheer zich toch weer op gelijke hoogte te brengen. Maar in de laatste 2 punten was Dennis te passief en dat werd genadeloos afgestraft door Koen welke met 12-10 met de winst ging strijken.

In de B-groep was Boudewijn Heyboer van ttv Kerkwerve een klasse apart. En dat Boudewijn in de B-groep uit zou komen was ook niet verwacht maar in de plaatsingsronde ging hij onderuit tegen Henk v Zundert van Wanzl-Belcrum uit Breda. Maar in de B-groep had Boudewijn dus niets te duchten hij moest enkel een game afstaan aan clubgenoot Bart de Bruine. De 2e plaats werd opgeëist door Pim de Bruine welke in een rechtstreeks duel Jan Remmers na 3 games weer naar de kant stuurde. Laatst genoemde werd dus de nummer 3.

In de C-groep wist Marcel v Slobbe van ttv Kerkwerve met louter overwinningen te plaatsen voor de kruisfinale. Hierbij viel vooral de winst op Lucien Tebbe van Wanzl-Belcrum op. Dezelfde Tebbe plaatste zich als 2e voor de kruisfinale door gedecideerd de voorzitter van Scaldina Kees Sonneveld in 3 games terug te wijzen. In de andere groep wist Corné Steketee van ttv Yerseke zich overtuigend te plaatsen al had hij tegen Jaap Huigens van ttv Kerkwerve wel 5 games nodig maar toen was het wel 11-3. Maar dezelfde Huigens wist zijn overige partijen wel met winst af te sluiten. Wat hem dus de 2e plaats opleverde.

In deze kruisfinale werd het Kerkwerve onderonsje tussen Jaap Huigens en Marcel v Slobbe. Oudgediende Jaap Huigens plaatste zich na 3 games overtuigend voor de finale. Datzelfde geldt ook voor Lucien Tebbe van Wanzl-Belcrum welke van jongeling Corné Steketee geen spaan heel liet en overtuigend in 3 games met de winst ging strijken. De 3e plaats werd dus een strijd tussen Marcel v Slobbe en Corné Steketee. Na 2 spannende games in het voordeel van Marcel was de pijp leeg bij Corné wat dus een 3 games overwinning betekende voor Marcel v Slobbe.

De finale werd dus een strijd tussen Lucien Tebbe en Jaap Huigens. Nou Lucien wist Jaap goed te bestrijden en wint dan ook na 3 games de 1e prijs in de C-groep.


1e prijs 6e klas Open Sasse

Op donderdag 6 mei werden in Sas van Gent de Open Sasse gehouden voor de 5e en 6e klas. Namens Scaldina deden Pim en Youri mee. Alexander van Yerseke ging ook met ons mee. Het toernooi begon om 20:00 ongeveer.

We werden in de 6e klas geplaatst d.m.v. twee poules van vijf spelers. Je speelde om twee gewonnen games. Pim en Youri werden eerste in hun poule. In de kruisfinale verloor Pim zijn partij in de 3e game met 5-11 waardoor hij uitgeschakeld werd. Youri won zijn kruisfinale in 3 games waardoor hij in de finale terecht kwam. Hij moest tegen een sterk spelende speler van STV. Youri won nipt met 11-9 in de derde game!

Een gezellig toernooi, we gingen weer laat in de avond, eigenlijk ochtend weer terug naar het noorden van Zeeland.


Lentetoernooi te Kerkwerve

Op zaterdag 10 april werd door ttv Kerkwerve het Lentetoernooi georganiseerd. Het zou dus lente moeten zijn! Alleen toen ik s’morgens in de auto stapte was het nog bitter koud. Dus de kachel aan en toen ik in Kerkwerve aan kwam werd het net een beetje warm. Dus ik had al een goed excuus als het niet zou lopen. Bij de zaal kwam net Koen v Velthoven op zijn fiets aan. Nou wat een uitslover zeg. Als ik zo zijn gezicht zag vond hij het toch ook koud. Van Scaldina waren verder aanwezig Jan Kik, Peter Roelofs en Simon Boogaard.

In de morgen werden er 6 groepen geformeerd waarvan de nummers 1 en 2 zich plaatsten voor de A-poule. De nummers 3 en 4 voor de B-poule en de rest plaatste zich voor de C-poule. Simon Boogaard, Jan Kik en Koen v Velthoven gingen als een speer en eindigden allen als 1e in hun poule. Daar mee plaatsten deze spelers zich dus voor de A-poule. Jan Remmers en Peter Roelofs plaatsten zich voor de B-poule.

Simon Boogaard en Jan Kik speelden heel behoorlijk mee maar eindigden beiden op de 3e plaats in de poule wat ook voor hen uitschakeling betekende. Koen v Velthoven eindigde als 2e in de poule en moest enkel met 14-12 in de 5e game zijn meerdere erkennen in Leo Brands van ttv Oude Tonge. Maar desondanks plaatste hij zich wel voor de kruisfinale. In deze kruisfinale was de Duitser uit Keulen Markus Baatz duidlijk een maatje te groot met 3-1 moest Koen hem feliciteren. En naderhand wist hij nog steeds niet hoe hij hem moest bestrijden. In de finale was Baatz duidelijk te sterk voor Arie de Mik van ttv de Treffers uit Melissant. Betekent dus dat Markus Baatz op het Scaldinaternooi van 8 mei meteen de favoriet is voor de eindoverwinning. In de strijd om de 3e plaats was het vuur gedoofd bij Koen v Velthoven zodat Leo Brands met een 3 games overwinning zijn prijs ging ophalen.

In de B-poule waren Peter Roelofs en Jan Remmers bij elkaar geplaatst. De onderlinge strijd leverde toch een 5e game op maar hier was Peter toch duidelijk de betere speler. Peter werd dus ongeslagen winnaar in zijn poule. En Jan Remmers werd uiteindelijk nog 2e na gametelling met Robin Kool en Bart de Bruine van ttv Kerkwerve. Dus beide heren plaatsten zich voor de kruisfinales.

Peter moest aantreden tegen noppenspeler Gerard de Man van ttv HE/Luveto uit Hellevoetsluis. Peter ging hier uitstekend mee om en wist in 4 games te winnen, telkens met klein verschil maar Peter bleef de laatste 2 games steeds een paar puntjes voor. Jan Remmers speelde de andere kruisfinale tegen Jaap Jan de Bruine. En na een 1e gewonnen game zakte het gevoel naar een nulpunt waardoor er geen fatsoenlijke opening meer uitkwam. U snapt het al de volgende 3 games kansloos. Wat ook gezegd kan worden voor de strijd om de 3e plaats tegen Gerard de Man. Kansloos verloren voor Jan Remmers, het gevoel was weg en bleef weg.

De finale in de B-poule werd dus gespeeld tussen Peter Roelofs en Jaap Jan de Bruine. Nou Peter liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was gedecideerd eiste hij zijn punten op en ging dus met de 1e plaats richting Nieuwerkerk. Na de prijsuitreiking bleef het nog lang onrustig in Kerkwerve waar het in “de Notenkraker” toch wel erg gezellig was.


SCALDINA DAY BIJ RABO TOERNOOI OUDE TONGE

Zaterdag 20 maart zijn we met 5 mensen van Scaldina naar het Rabo toernooi in Oude Tonge geweest. We gingen met Koen v. Veldhoven, Simon en Leon Bogaard, Bram Vroegop en Peter Roelofs. In de ochtend poule eindigde iedereen op de plaats waar hij thuis hoort. Leon en Bram kwamen in de C poule terecht, Peter en Simon in de B poule en Koen in de A Poule.

In de C poule kwam Bram helaas niet verder in de poule, maar daarintegen werd Leon 1e in de poule. In de halve finale wist hij te winnen van John Oomes. In de finale stond Leon met 2 - 0 voor, maar verloor hij helaas met 3 - 2 van Geert .... van de Treffers.

In de B poule kwam Simon helaas ook niet verder, hij werd wel 3e in de poule, maar dat was dus helaas niet genoeg. Peter won al zijn partijen en werd 1e in zijn poule en speelde in de halve finale tegen Pavel Beglarjan en won in 5 games met 13 - 11 in de laatste game, nadat hij met 10 - 6 had voor gestaan, dat was dus bijna verkeerd afgelopen. In de finale had hij weinig moeite met Dick Struik, die hij in 3 games naar huis stuurde.

In de A poule werd Koen ook 1e in zijn poule en moest het in de halve finale opnemen tegen Leo Brands. Helaas verloor Koen deze partij met 11 - 9 in de 5e game. In de strijd om de 3e en 4e plaats wist Koen dus wel de 3e plaats te veroveren.

Uiteindelijk wonnen we 3 bekers met in elke poule 1 prijs.
Nadat de prijsuitreiking was geweest zaten we met de mensen van Kerkwerve nog even na te genieten met een biertje en gingen daarna weer voldaan naar huis.


Pim de Bruine actief op het NK

Tafeltennisser Pim de Bruine van ttv Scaldina had zich via de top 6-kampen welke eind januari werden gespeeld geplaatst voor het klassentoernooi op het NK te Eindhoven. Dit NK werd afgelopen zaterdag verspeeld.

In zijn klasse werd Pim ingedeeld met de andere winnaars uit de andere afdelingen van Nederland. En het bleek al snel dat NK iets te hoog was gegrepen voor de jongeling uit Zierikzee. De eerste 3 partijen gingen telkens in 3 games verloren. Hierbij moest Pim erg wennen aan het effect van zijn opponenten. Dit was niet goed voor zijn zelfvertrouwen waardoor hij ook niet zijn normale niveau haalde.

Maar in de 4e partij tegen Rick Suurmond wist hij knap bij te blijven. En het vertrouwen kwam snel terug. Zeker zijn backhand werd met de slag gevaarlijker alleen zijn forehand bleef een zorgenkindje. Maar Pim wist deze partij toch met 11-8 in de 4e game na zich toe te trekken. In zijn laatste partij wist hij wel goed de rally aan te gaan. Maar zijn tegenstander had snel in de gaten dat Pim zijn forehand niet liep. Dus sloot hij het NK af met verlies en een ervaring rijker.


Verslag Regiovergadering 02-feb-2010 - Heinkenszand

Afgelopen dinsdagavond 02-feb-2010 was Youri van Dijken, namens TTV Scaldina, aanwezig tijdens de regiovergadering van de afdeling ZuidWest. Van andere verenigingen waren er weinig aanwezig, wat mij eigenlijk een beetje tegen viel.

Doordat het afdelingsbestuur nog niet volledig aanwezig was, begon Jan Mijnsbergen met de vergadering. Er werd allereerst gesproken over ingekomen stukken van verenigingen. Hierbij ging het o.a. over spelers die te laag in gedeeld zijn in bijvoorbeeld de 1e klas, hoewel ze daar veel te sterk zijn. Deze vraag kwam van TTC Middelburg. Ook ging het over de afdelingskampioenschappen, maar dit komt later in dit verslag aan de orde. Dit geldt ook voor het nieuwe systeem voor de competitie, NAS. Deze komt later ook weer aan de orde. Ook kwam er een vraag gesteld door TTC Middelburg, om eventueel een aparte pupillen/welpen competitie in te stellen. Dit werd vervolgens afgewezen, doordat je anders te weinig poules zou krijgen en te lange reisafstanden.

Nadat de overige bestuursleden gearriveerd waren, werd de vergadering officieel geopend. De eerder genoemde punten werden afgerond om eventueel bij de genoemde agendapunt weer aan de orde te stellen. Allereerst kwam de vacature binnen de afdeling aan de orde. Voor Nico van Erp moet namelijk een opvolger gezocht worden. Het volgende agendapunt ging over NAS. Henk Zandkuil geeft aan dat dit aan het begin van de competitie nog wat problemen gaf i.c.m. de afdelingswebsite. Deze problemen zijn nu verholpen. De webmasters van de verenigingen moeten wel hun snellink hierop aanpassen, anders zal het nog niet werken. Remco Dijkers geeft ook aan dat er nog wat kleine problemen hiermee zijn. Om teamleden in te voeren moeten de leden ingevoerd zijn in NAS door de verenigingen, maar ze moeten dan ook al een bondsnummer hebben. Dit wat voorheen niet het geval.

Aan het beging kwam ook de vraag, van SAR’72, of het mogelijk is om boven de poule voorjaarscompetitie of najaarscompetitie te plaatsen met het jaartal. Voor degene die dan de wedstrijdschema’s enkele jaren wil bewaren, is dit misschien wel handig. Remco Dijkers geeft aan dat deze optie wel kan, maar dat hier naar waarschijnlijkheid geen prioriteit aangegeven zal worden bij de makers van NAS. Andere opmerking over voornamen. Tijdens de ALV van vorig jaar gaf iemand aan om ook de voornamen te vermelden op de competitiebriefjes. Doordat NAS landelijk is ingevoerd, zijn er verschillende afdelingen die dit juist niet willen en sommige juist wel. Hierdoor moet er een afweging worden gemaakt hoe het eruit komt te zien. Er is gekozen om dit niet te doen en Remco Dijkers adviseert hem om dit voorlopig handmatig erop te zetten. In Zeeuws Vlaanderen wordt door STV geconstateerd dat de ledenaantallen achteruit lopen bij de verenigingen. Dit geldt voornamelijk in Zeeuws Vlaanderen. John van Geel besluit om eens met betreffende verenigingen te praten, om zo te kijken naar de mogelijkheden voor meer leden.

Tijdens deze vergadering kwam ook het agendapunt over de Afdelingskampioenschappen aan de orde. Vanuit Yerseke kwam de vraag of het ook mogelijk is om goed te kijken naar de mogelijkheden om de jeugd op zaterdag de afdelingskampioenschappen te spelen. Verder kwam aan de orde dat het aantal deelnemers aan deze kampioenschappen terug loopt. Relatief gezien levert Zeeland best wat deelnemers. In regio rond Veldhoven is dit juist miniem. Nico van Erp geeft aan dat de organisatie goed is verlopen door het nieuwe systeem. Er werd wel gezegd over de lange wachttijden tussen de wedstrijden door. Wellicht moet er gekeken worden naar een ander toernooisysteem, zoals het instellen van een hoofdtoernooi en een troostoernooi. Ook wordt er gekeken of het weer mogelijk is om de afdelingskampioenschappen weer in Breda te houden. Eventueel wordt er gekeken of dit niet beter in mei dan kan worden gehouden i.p.v. in januari. Deze punten neemt het afdelingsbestuur in overweging en ze zullen hierop terug komen.

Door het praten over de afdelingskampioenschappen wordt er ook gezegd om misschien de naam te veranderen, of zelf de kampioenschappen te splitsen in bijvoorbeeld de Zeeuws en Brabantse kampioenschappen. Uiteindelijk kwam het er een beetje op neer dat dit het toch niet zal gaan worden.

Toch kwamen de Open Zeeuwse ter sprake. Bram Houterman geeft hier aan dat hij het afgelopen jaar niet heeft georganiseerd vanwege de Senior Games. Ook wil hij niet alleen de kar trekken. Hierop kwam even een kleine discussie opgang over het voortbestaan van dit toernooi. We kwamen er wel op dat zo’n toernooi een binding geeft binnen het tafeltennis. Er is besloten om samen met TTV Yerseke en TTV Scaldina te kijken naar de mogelijkheden om dit toernooi samen met Bram Houterman te gaan organiseren. Jan Mijnsbergen zal een eerste datum prikken om hiervoor een keer rond de tafel te gaan zitten en te kijken hoe we dit aan kunnen pakken.

Tijdens de rondvraag kwam Scaldina met de mededeling over de duocompetitie. Vorig jaar mei/juni was het Kees van Oers en Youri van Dijken zo goed bevallen dat we volgend jaar de duocompetitie een vervolg willen geven. Hiervoor krijgen binnenkort alle Zeeuwse verenigingen een uitnodiging. TTC Middelburg gaf al eerder te kennen geïnteresseerd hiervoor te zijn. Verder waren er geen vragen voor de rondvraag.

De vergadering werd rond 23:15 gesloten.


Koen v Velthoven clubkampioen Scaldina

Geplaatst: Ma 1 Februari 10, 09:30

Afgelopen zaterdag is Koen v Velthoven er in geslaagd beslag te leggen op de vacante titel van de clubkampioenschappen van ttv Scaldina. Vacant daar titelverdediger Paul de Graaf andere verplichtingen had. Koen wist in de finale Hans Volkeri in 4 games te verslaan. In de eerste 2 games was het een foutenfestival wat een tussenstand van 1-1 opleverde. Maar daarna weet Koen stukje bij beetje het initiatief te grijpen wat hem tenslotte ook de titel oplevert. Vooral op het eind van de 4e game neemt de kwaliteit van de punten toe en werden er enkele mooie rally,s uit de hoge hoed getoverd. De 3e plaats is voor Dennis Smalheer welke zijn vader Cor Smalheer geen kans geeft om zijn favoriete spelletje te etaleren.

In de B-categorie is het Bert vd Wielen die teamgenoot Hans Jonker in 5 games aftroeft. En de 3e plaats wordt hier gewonnen door Simon Boogaard welke in 4 games te sterk is voor Jan Remmers.

De C-categorie wordt gewonnen door Youri v Dijken welke in 5 games te sterk is voor Koop Broekhuizen. De nestor van het schouwse tafeltennis Gerrit vd Bosch laat nog maar eens zien uit het goede hout te zijn gesneden. Hij laat jeugdspeler Arthur vd Werf fraai zijn hielen zien en gaat met de 3e plaats naar huis.

Uitslagen clubkampioenschap 2009 ttv Scaldina

Senioren A:                          Senioren B:                         Senioren C:

 

1. Koen v Velthoven              1. Bert vd Wielen                   1. Youri v Dijken

2. Hans Volkeri                      2. Hans Jonker                      2. Koop Broekhuizen

3. Dennis Smalheer              3. Simon Boogaard              3. Gerrit vd Bosch

4. Cor Smalheer                    4. Jan Remmers                   4. Arthur vd Werf

5. Mark Jonker                       5-8 Ed Voshol                       5-8 Leon Boogaard

6. Pang Yuen                         5-8 Jan Stouten                      5-8 Jaap Steenpoorte

7. Niels v Velthoven              5-8 Peter Roelofs                   5-8 Bert de Jong

8. Arjan Bom                         5-8 Gerwin Flikweert              5-8 Bram Vroegop

9. Dirk Geuze

10. Jan Kik

11. Martijn Stouten


Zuidwestkampioenschappen

Geplaatst: Ma 19 Januari 10, 18:40

Zondag 17 januari zijn we met 8 personen van Scaldina en Simon boogaard en Boudewijn Heyboer namens Kerkwerve naar de zuidwest kampioenschappen in Veldhoven geweest. Het was vroeg vertrekken want we speelden om 9 uur al onze 1e wedstrijden.

We begonnen met de enkelspelen, daarin kwamen Koop, Cor, Bert, Leon, Koen en Tristan niet door de 1e ronde heen, waarbij Tristan op gametelling eruit lag. Peter werd 1e en Dennis 2e in de poule. Boudewijn( 1e )en Simon (2e) gingen allebei ook door in hun poule. Dennis werd in de in de E licentie in de kwartfinale uitgeschakeld en Peter werd in de G licentie in de halve finale terecht uitgeschakeld door Boudewijn Heyboer. Die mocht het in de finale opnemen tegen Simon,die zich dus door de verschillende rondes had gevochten en in de halve finale zelfs een 9 – 5 in de 5e game achterstand goed maakte. Echter Simon had in de finale ook weinig te vertellen tegen Boudewijn, waardoor de finale een kerkwerve onderonsje was.

In het dubbelspel waren de meeste snel klaar, alleen Cor en Dennis kwamen tot de halve finale, die ze helaas verloren. Simon en Boudewijn haalden namens Kerkwerve wederom de finale die ze samen ook vrij eenvoudig wonnen.


Verslag The Backhands toernooi

Geplaatst: Ma 19 Januari 10, 07:20

Totaal niet lettend op het weer gingen Corstiaan, Dirk, Martijn en Floris richting het Backhandstoernooi. Onderweg constateerden we al dat het Brabantse toch een heel ander landschap bleek te zijn dan ons Zeeuwse. Het was alsof je naar een wintersportlokatie ging. Al aankomend raakten sommige verenigingen in paniek, wilden al weggaan, vanwege het weeralarm. Er zou een sneeuwstorm komen. Ons maakte het niet uit, we wilden tenslotte het toernooi spelen en vooral winnen.

Tijdens het dubbeltoernooi viel er eigenlijk weinig te coachen. Ik had er een goed gevoel bij dat de heren wel alles zouden winnen. Echter dat pakte totaal anders uit. Dirk en Martijn, ingedeeld bij de junioren C, hadden het behoorlijk zwaar tegen Vice Versa’51. Uiteindelijk werden de heren derde. Herbert en Floris, Yerseke/Scaldina combinatie, gingen als een speer. Werden uiteindelijk eerste in hun poule. We hadden verder geen rekening gehouden dat het veld bij de kadetten C behoorlijk groot was, de kansen werden dus kleiner en vooral moeilijker om te winnen. Hun tegenstander bij de kruisfinale waren Lennart Slaats en Hille Bijl, heren die een licentie-B achter hun naam hebben staan . Het leek achteraf een finalepot waarbij het Wanzl/Belcrumgezelschap net iets beter waren. Zij werden uiteindelijk ook eerste. Floris en Herbert derde/vierde. Corstiaan en zijn maatje uit Yerseke hadden een te grote tegenstand en werden ook derde.

Dirk mopperde dat hij bij de junioren C was ingedeeld bij het enkel, ondanks dat had hij behoorlijk sterke tegenstanders. Zo kwam hij opnieuw de heren van Hotak weer tegen, Kommers en Withagen. Dirk liet een prima staaltje tafeltennis zien waar de heren niet tegen opgewassen waren. Een terechte eerste plaats. Corstiaan deed het ook prima bij de junioren D. Ondanks de vele aanwijzingen die ik toch echter moest geven had hij niet echt veel moeite met zijn tegenstanders. Hij liet goed zien dat hij terecht kampioen is geworden in de competitie. Prima gedaan Corstiaan en ging uiteindelijk weg met goud. Floris en Martijn bleken geen moeite te hebben in het begin met hun tegenstanders in Kadetten C. Floris verloor tegen Roby Damnjanovic met 3-1 en werd uiteindelijk tweede, Martijn won alles met gemak en werd eerste. Eindelijk begon het echt voor de heren. Nog steeds ging het prima totdat Floris stuitte op Sjoerd Broos, die hij straks ook tegen zal komen in de competitie. Sjoerd won al zijn wedstrijden met gemak totdat hij Floris tegenkwam. Het leek erop dat Floris hem zou inpakken, het werd echter een mentale strijd in het voordeel van Sjoerd: 3-2. Martijn verloor ruim tegen Sjoerd en tegen Roby, de twee laatste genoemden werden eerste en tweede.

Het was intussen al 17.30 uur en het ging steeds harder sneeuwen, wetende dat we nog een hele rit te gaan hebben. Veel auto’s langs de kant zien staan, behoorlijke sneeuwjacht en gemiddeld met 60 km/per uur op de A58, totdat we voorbij Yerseke waren, daar leek het alsof er niets aan de hand was. Het was een leuk toernooi met twee kampioenen voor Scaldina en een spannende terugreis.

Mattanja

Nieuws uit 2009 en ouder


Halve finale voor Corstiaan Stouten

Geplaatst: Za 21 November 09, 00:55

Bij het Landelijke Jeugdtoernooi in Berkel&Rodenrijs is het Corstiaan Stouten gelukt om bij de Junioren D de ½ finale te halen. En dat is toch opmerkelijk daar het Corstiaan het nog niet vaak gelukt is om partijen op landeljke toernooien te winnen. Maar afgelopen zaterdag is het anders en wint knap de poulefase wat hem meteen een bye oplevert voor de volgende ronde. In de kwartfinale wint hij knap van Ruben v Bosch van ttv Hoogland. Om vervolgens in de ½ finale te stranden tegen de noppenspeler Wouter Roos van HBC. Martijn Stouten en Floris Dijkers spelen een degelijk toernooi. Beiden worden 2e in hun poule. Het geen inhoudt dat beide teamgenoten tegen elkaar in het strijdperk komen. Hierin toonde de Oosterlander zich de sterkste. In het vervolg wist Martijn geen potten te breken en na een slechte partij was het over en uit.


Geen prijzen voor Scaldina in Numansdorp

Geplaatst: Za 7 November 09, 19:35

Voor de 5e keer organiseerde tafeltennisvereniging Tavenu het Tavenutoernooi in Numansdorp. Het aantal deelnemers zat dit jaar rond de 70. Van Scaldina deden Peter Roelofs, Koop Broekhuizen, Youri van Dijken en Leon Boogaard mee.

In de ochtendronde kon je iedereen tegen komen. Van 7e klas tot ongeveer 2e klas.
Uiteindelijk kwam Leon in de C-poule terecht en Peter, Koop en Youri in de B-poule terecht.

Leon speelde een zeskamp. Hij speelde de laatste wedstrijd van de poule tegen John Oomens. De winnaar van deze partij zou doorgaan naar de halve finale en de andere lag eruit. Leon kwam tot 1-1, maar toen ging John met de winst aan de haal.

Koop presteerde deze middagronde niet goed. Youri kwam eenmaal tot winst in de poule.

Peter kwam het verst van Scaldina. Hij werd 2e in zijn poule en moest toen een tussenronde spelen. Dit was tegen Simon Boogaard en nog iemand, waar hij van verloor. Tegen Simon was het spannend, maar Simon won in de 5e game van Peter. Hierdoor was ook Peter uitgeschakeld.

We mogen terug kijken op een leuk toernooi en we komen volgend jaar terug.


Martijn en Floris winnen de Scaldina Games

Geplaatst: Za 18 Juli 09, 15:05

Afgelopen donderdag, 25 juni, is het 2e gedeelte van de Scaldina Games afgewerkt. Team 1 met Dirk Geuze en Esther de Bruine waren de trotse koplopers na de 1e dag met kleine voorsprong op de nummers 2 en 3.

Maar de organisatie had toch weer een viertal spelletjes bedacht welke heel anders waren dan op de 1e avond. Deze spelletjes waren:
- Darten, waarbij met zo weinig mogelijk beurten de vakken 20, 19, 18, 17 en 16 moesten worden gegooid. 2 spelers speelden dit spel.
- Bekertjestafeltennis, waarbij middels een service één van de zeven opgestelde bekertjes moesten worden geraakt waar een aantal punten op stond vermeld. 2 spelers speelden dit spel.
- Via een 40mm bal op de forehand, backhand en zijkant van het batje was één punt en dat zolang mogelijk achter elkaar. Via 2 fouten per speler werd het eindtotaal bepaald. 2 spelers speelden dit spel.
- Quiz over Scaldina en Schouwen-Duiveland.

Opvallend was dat Team 2 met Martijn Stouten en Floris Dijkers al deze spelletjes in winst wisten om te zetten. Net zo opvallend was dat Team 1 met Dirk Geuze en Esther de Bruine, na 1 avond nog koploper, tot 3x toe op de laatste plaats eindigden.

De teams waren als volgt samengesteld:
Team 1: Dirk Geuze, Esther de Bruine
Team 2: Martijn Stouten, Floris Dijkers
Team 3: Arhur vd Werf, Leanne Cobanovic en Pim de Bruine
Team 4: Gerwin Flikweert, Gert Jan de Bruine en Corstiaan de Bruine.

De totaalstand bij de jeugd is als volgt: Bekertjes Darten Fore/Back/Zijkant Quiz Totaal
Team 2 4 4 4 4 11 + 16 = 27
Team 4 3 3 2 2,5 10 + 10,5 = 20,5
Team 1 1 1 3 1 13 + 6 = 19
Team 3 2 2 1 2,5 6 +10,5 = 16,5

Bij de senioren was te weinig animo om de spelletjes te laten doorgaan.


Verslag toernooi Hardinxveld

Geplaatst: Ma 22 Juni 09, 06:45

Afgelopen zaterdag 20 juni deden Simon, Youri en Jeffrey mee aan het Rabobanktoernooi in Hardinxveld.

Na aankomst bij een verkeerde speelzaal kwamen we op tijd aan in de zaal. Na ingespeeld te hebben konden we aan de partijen beginnen. Jeffrey en Youri waren ingedeeld in de 5e klas poule. Dit waren twee poules, eentje van zes man de ander van zeven. Youri kwam uiteindelijk tot eenmaal winst. Jeffrey pakte in zijn poule enkele winstpartijen. Dit was echter niet genoeg om door te gaan naar de verdere ronde. Hiervoor moest je eerste of tweede in je poule worden.

Simon was ingedeeld in de 6e klas. Bekende namen zoals Edwin van der Zijde, Dick Vos en John Oomens waren o.a. zijn tegenstanders in deze poule. Simon moest zeven wedstrijden spelen, daar hij was ingedeeld in een achtkamp. Simon won, op één vijfgamer na, al zijn partijen. Hij is hiermee tweede geworden in zijn poule.

Bij de prijsuitreiking onstond er nog enige commotie, daar de nummers 1 en 2 anders genoemd werden dan bij de spelers en uitslagen bekend was. Na enige nacontrole van de wedstrijdleiding is dit recht gezet.

Na een lange terugreis, waaronder autopech onderweg, kwamen we s'avonds thuis. Een goed en gezellig toernooi.
Wellicht tot volgend jaar?


Scaldina Games 2009

Geplaatst: Ma 22 Juni 09, 06:45

Afgelopen donderdag 18 juni zijn bij ttv Scaldina de “Scaldina Games” gestart. Dit is de opvolger van de “Grand Slam”welke de voorgaande jaren werden gehouden in de maand juni. De jeugd beet om 18.00 het spits af om met de Games te beginnen. De jeugdige sporters waren met 10 personen goed present daar we concurrentie hadden van de avondvierdaagse en van geslaagde examenkandidaten.

De Games bestonden de 1e avond uit vier spellen te weten:
- spel 1: Tafeltennisbasket, zoveel mogelijk 40mm ballen door deze basket spelen in 5 min.
- spel 2: Tafeltennis met hoog net volgens geldende regels, 2 enkelspelen en eventueel een beslissend dubbelspel, per partij wordt 1 game gespeeld.
- spel 3: Emmerbal, zoveel mogelijk 40mm ballen via een service in de emmer te deponeren in 5 min.
- spel 4: Hindernisbaan, 2 banen uitgezet waar een drietal hindernissen geslecht moesten worden met een balletje op het batje. Eerst werden de voorronden gehouden. En het spel werd afgesloten met een race om de 3e plaats en de finale.

De teams zijn als volgt ingedeeld:
Team 1: Dirk Geuze, Esther de Bruine.
Team 2: Martijn Stouten, Floris Dijkers.
Team 3: Jochem de Boer, Arthur vd Werf, Leanna Cobanovic.
Team 4: Gerwin Flikweert, Hanne Hout, Gert Jan de Bruine.
De stand is na 1 avond bij de jeugd:
Spel 1 spel 2 spel 3 spel 4 totaal
1. Team 1 2 4 3 4 13
2. Team 2 3 3 4 1 11
3. Team 4 4 2 2 2 10
4. Team 3 1 1 1 3 6

Bij de senioren bleek er niet zoveel animo te zijn daar er uiteindelijk maar 6 personen kwamen opdagen. Maar toen de 6e persoon binnen was zijn we toch maar gestart. Het is uiteindelijk bij 3 spellen gebleven daar vooral het tafeltennis met een hoog net toch behoorlijk tijd in beslag nam.

De teams bij de senioren zijn als volgt ingedeeld:
Team 1: Bert de Jong, Pang Yuen.
Team 2: Jan Kastelein, Arthur vd Werf
Team 3: Peter Roelofs, Jan Remmers
De stand na 1 avond bij de senioren:
Spel 1 spel 2 spel 3 totaal
1. Team 3 3 3 1 7
2. Team 2 2 1 3 6
3. Team 1 1 2 2 5

Als aanstaande donderdag blijkt dat er nog andere mensen aan de Games willen deelnemen dan worden deze personen in principe toegevoegd aan de bestaande teams. Dit houdt in dat er per spel met 2 personen gespeeld wordt, waardoor er gerouleerd kan worden met de andere spellen.


Verslag Open zwijndrechtse Kampioenschappen.

Geplaatst: Ma 18 Mei 09, 06:45

Zaterdag 16 Mei gingen we met Youri, Leon, Simon en Peter naar zwijndrecht.

Na een kort nachtje slapen(supporters en speler geweest in middelburg bij beslissingswedstrijd) stonden we om 9.15 alweer aan de tafel voor het dubbelspel. Gelijk in de poule spelen Peter en Leon tegen Youri en Simon. Dit wordt een vrij eenvoudige overwinning voor Youri en Simon in 4 games, maar Peter en Leon worden toch ook 2e in de poule. Beiden komen hierdoor in de halve finale die door beiden eenvoudig werd gewonnen en daardoor staan beide teams weer tegen elkaar in de finale. De finale is dit keer appeltje/eitje voor Peter en Leon in 3 games. Met name Leon speelde veel beter als de avond ervoor bij de beslissingswedstrijd.

Hiernaar begonnen de enkelspelen.
Simon,Leon en Youri speelden G/H klasse en Peter was bij de F licentie ingedeeld, wat even vreemd overkwam, maar het was een uitdaging. Peter werd 3e in de 4 kamp, waardoor de troostronde werd bereikt. Hierin werd peter uitgeschakeld in de kwartfinale door in 5 games te verliezen.

Simon werd 1 in zijn poule, Youri en Leon werden 2 in hun poule. Hierna werden Youri en Leon beiden uitgeschakeld in de 1/8 finale en Simon bereikte de helve finale en verloor toen in 3 games van de latere winnaar.

Het was een lange dag, maar om 19.30 uur reden we weer terug met allemaal een beker in onze tas.


De 24 uurs Marathon van Scaldina levert €2250,-- op.

Geplaatst: Ma 11 Mei 09, 06:45

Ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van ttv Scaldina had de vereniging uit Zierikzee een 24 uur durende tafeltennismarathon georganiseerd. Aan deze marathon werd een goed doel verbonden en dat was de stichting Vakantiehuis Thuredriht te Renesse. Eén van de organisatoren, Bert de Jong maakte na afloop van de marathon het mooie eindbedrag van €2250,--bekend aan Jaap Lodders welke de stichting vertegenwoordigde.

Het begon allemaal 24 uur eerder toen de vertegenwoordiger van de Gemeente Schouwen-Duiveland Denny de Vos de marathon op gang bracht door samen met Cor Smalheer de eerste rally van de marathon te spelen. Daarna was het de voorzitter van Scaldina, Kees Sonneveld welke naar het verleden en het heden en naar de toekomst keek van wat betreft ttv Scaldina. Wat betreft de toekomst gaat dat vooral over de kansen van de vereniging op een nieuwe accommodatie in het complex van de bredeschool welke in de wijk van de Noorderpolder in Zierikzee geprogrammeerd staat. De voorzitter riep vooral de Gemeente op zich constructief op te stellen. Hierna was het Bert de Jong die uitleg gaf over het evenement en het officiële gedeelte werd afgesloten door Ed Voshol welke een toelichting gaf over de sponsoring binnen de ttv Scaldina.

Hierna was de marathon goed op weg. Maar liefst ruim 30 huidige leden van de club waren bereid hun steentje bij te dragen om de 24 uur te overbruggen. De betekende dat er schema gemaakt was waardoor er steeds 3 personen in de zaal waren die de marathon voor hun rekening namen.

Daarnaast waren er een aantal nevenevenementen georganiseerd. Te beginnen een nachttoernooi welke een aanvang nam om 22.00 op de vrijdagavond en eindigde op de zaterdagmorgen op 7.00. Daarna werd gezamenlijk het ontbijt genuttigd. In de A-groep was het Koen v Velthoven welke met de eer ging strijken.In de B-groep was het jeugdspeler Corstiaan Stouten welke de senioren knap achter zich wist te houden.

Op de zaterdagmiddag waren het de oud-leden van Scaldina welke oude herinneringen ophaalden tijdens een gezellige en ongedwongen bijeenkomst. Er hadden maar liefst 52 personen positief gereageerd en uiteindelijk was het ongeveer de helft welke daadwerkelijk de moeite nam om nog eens met elkaar een praatje te maken.

Na dit evenement was het de bedoeling dat onder leiding van Koen v Velthoven een training zou worden gegeven. Maar iederéén was al behoorlijk vermoeid waardoor dit item geen doorgang meer vond.

Hierna werd de aandacht weer gericht op de marathon waar de oudste competitiespelende leden van Scaldina, Bram Vrooegop en Gerrit vd Bosch het geheel afsloten. Waarna Bert de Jong het verlossende woord sprak en de Stichting Thuredrith in de persoon van Jaap Lodders en alle andere aanwezigen in de zaal blij maakte met het mooie bedrag van €2250,-- voor de Stichtng Thuredrith.


Een etmaal tafeltennis in 't verschiet

Door: Oscar Fonteine.

Geplaatst: Do 7 Mei 09, 23:30

ZIERIKZEE - Tafeltennisvereniging Scaldina organiseert komend weekend een 24-uurs tafeltennismarathon voor het goede doel, in het kader van haar 35-jarig bestaan. De marathon wordt morgenavond - vrijdag 8 mei - om 20.00 uur geopend door Denny de Vos, ambtenaar sportzaken van de gemeente Schouwen-Duiveland.

“We hebben eind januari binnen onze club het 35-jarig jubileum al gevierd", legt Jan Remmers, een van de leden van de jubileumcommissie, uit. “Dat was een hele aparte dag, omdat op dat moment Ad de Graaf, een van onze medeoprichters, ernstig ziek was en enkele dagen later ook overleden is. Ad en zijn familie wilden echter zelf graag dat de viering door zou gaan en daar hebben we gehoor aan gegeven.”

Met een 24-uurs tafeltennismarathon geeft Scaldina dit weekend een vervolg aan het jubileumjaar. Aan de marathon is een goed doel gekoppeld. Remmers: “Alle leden zijn in de gelegenheid gesteld een goed doel uit te kiezen. Uiteindelijk hebben ze ervoor gekozen om de opbrengst van de marathon te schenken aan iets tastbaars in de regio; vakantiehuis Thuredriht in Renesse. Hier kunnen kinderen met een ernstige ziekte met hun familie terecht om te genieten van een zorgeloos weekje vakantie.”

Nadat de marathon geopend is, zullen er elk uur in ieder geval drie mensen aanwezig zijn om de marathon op gang te houden. Verder zijn er diverse nevenactiviteiten. Vrijdagavond staat een nachttoernooi op het programma met deelnemers van omliggende clubs, zaterdagmorgen speelt de jeugd een wedstrijd en zaterdagmiddag is er een activiteit voor oud-leden. De marathon wordt afgesloten door twee oudere leden van Scaldina, Bram Vroegop en Gerrit van de Bosch, voor wie leeftijd geen belemmering is om nog steeds in competitieverband te tafeltennissen. Als het laatste balletje op zaterdagavond 9 mei geslagen is, wordt de cheque met de opbrengst overhandigd aan Bart Schot van Thuredriht.

Naast de mijlpaal van het 35-jarig jubileum, behaalde Scaldina ook op sportief vlak vorige week een fantastisch resultaat. Het eerste jeugdteam, met in de gelederen Tristan Benschop, Koen van Velthoven en Dennis Smalheer won met 8-2 van Wanzl/Belcrum uit Breda en pakte daarmee het kampioenschap bij de landelijke A-jeugd. “De jongens groeien steeds een stap hoger”, zegt Remmers. “Dit kampioenschap is daarvan het bewijs. Als ze deze lijn in de najaarscompetitie van 2009 kunnen doortrekken en daarin als eerste of tweede finishen, kwalificeren ze zich voor de landelijke kampioenspoule. Dat is dan ook het ultieme doel, hoger dan dat kun je echt niet komen.”


Scaldina houdt nog altijd moedig stand

door Rudy Boogert.

Geplaatst: Wo 6 Mei 09, 22:45

ZIERIKZEE - 'Zo'n 35 jaar geleden was heel Zeeland bezet door tafeltennissers van de bond.

Héél Zeeland? Nee, want een kleine nederzetting bleef moedig (dankzij het water dat hen onoverwinnelijk maakte) weerstand bieden en maakte het leven van de tafeltennissers in de omliggende kampen niet bepaald makkelijk.'

De tafeltennisgeschiedenis van Schouwen-Duiveland, en die van Scaldina in het bijzonder, zou zomaar geschreven kunnen zijn door René Goscinny, de schepper van Astrix, Obelix en hun onoverwinnelijke dorpsgenoten. Medio jaren zeventig had elke regio in Zeeland verscheidene tafeltennisclubs binnen zijn grenzen, behalve Schouwen-Duiveland.

Versnipperd werd her en der met batje en bal gespeeld op het eiland, maar niet in bondsverband. En dat moest veranderen, vond Sjaak Vermeulen, medewerker van de tafeltennisbond en toen sinds kort woonachtig in Zierikzee. Als een hedendaagse druïde mengde Vermeulen een onweerstaanbare toverdrank. Hij haalde eind 1973 alle nationale tafeltennistoppers naar Zierikzee!

Het brouwseltje was effectief in zijn eenvoud: de toppers inspireerden en motiveerden met hun spel de Schouwen-Duivelanders om zelf te gaan spelen. Onder impuls van onder anderen Vermeulen, Karel Holm, Ad de Graaf en Jacques Witmer zag zeven weken later de eerste eilandelijke tafeltennisvereniging het levenslicht.

Alea iacta est, zou Goscinny schrijven. De teerling is geworpen.

Voor de naamgeving greep Vermeulen terug naar de Romeinse tijd: Scaldis, de Romeinse benaming voor de Schelde. "De Scaldis was van oudsher de scheiding tussen Schouwen en Duiveland", weet oud-voorzitter Bert de Jong. "De doelstelling was een club te worden voor het hele eiland, niet alleen voor Zierikzee. Dat is de symboliek achter de naam."

De vereniging groeide als kool en zag spelers van diverse pluimage de revue passeren.

De Duitse kunstschilder Alex von Berswordt die wel 's in een lange jas stond te spelen.

Wijlen Ad de Graaf die zijn ziel en zaligheid in Scaldina stak en wiens fanatisme nog altijd als voorbeeld binnen de club dient.

Het Armeense asielzoekertje Martin Katchanov dat een natuurtalent bleek en inmiddels bij topclub FVT speelt.

Koop Broekhuizen die verantwoordelijk is voor de term Broekhuizen-syndroom: de befaamde 'randballetjes'. Rare jongens, die Scaldina-spelers, zou Obelix zeggen.

De Jong is apetrots dat de vereniging springlevend is. "Als je ziet dat in Middelburg 't Zand en MZ moesten fuseren, zegt dat iets over de sport. We mogen daarom blij zijn dat de vereniging groeit en bloeit." Clubgenoot Jan Remmers spreekt zijn bewondering uit voor de jeugd van de club. "Als je bij andere verenigingen ziet hoeveel tieners afhaken, dan mogen wij trots zijn op de mannetjes hier."

Die mannetjes (Koen van Velthoven, Dennis Smalheer en Tristan Benschop) strijden volgend seizoen met de beste jeugd van Nederland om de nationale titel. "Daar hebben we de afgelopen jaren zeer specifiek naar toegewerkt", zegt Remmers. "Het is uniek dat we met onze kleine club op het hoogste niveau van Nederland gaan spelen."

Na 35 jaar is Scaldina een kleine nederzetting in het tafeltennislandschap die moedig weerstand biedt aan de omliggende kampen. En dat zijn ze nog van plan héél lang te doen. Niet louter en alleen om te winnen, maar ook voor de sport zelf en het onderlinge samenzijn.

Mens sana in corpore sano, zou Goscinny schrijven. Een gezonde ziel in een gezond lichaam.


Dirk Geuze overtuigd op het NK

Geplaatst: Za 2 Mei 09, 22:25

Tafeltennisser Dirk Geuze van ttv Scaldina uit Zierikzee heeft op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen welke in de Margriethal in Schiedam verspeeld werden een uitstekende prestatie geleverd. De tafeltennisser heeft nog maar enkele maanden zijn jeugdlicentie B bij de jongens kadetten in de wacht gesleept en mocht dus deelnemen aan het NK te Schiedam.

In de poulefase was de 1e partij tegen Rens Coolen van Openline Westa beslissend welke Dirk Geuze nipt in 5 games over de streep wist te tillen. Door dit resultaat legde hij beslag op de 2e plaats wat dus plaatsing voor het hoofdtoernooi betekende. In de 1e ronde van het hoofdtoernooi was Remco Burgman van ELAN de tegenstander. Iemand waar hij bij het klassentoernooi bij het NK te Eindhoven nog van verloren had. Maar na enkele goede tips van coach Paul de Graaf wist de jonge Geuze toch de winst te grijpen. In de 2e ronde is het gedaan daar de Groninger Jeroen Hendriks van GTTC toch net iets meer in zijn mars had.

Bij de Junioren was er minder succes daar zowel Koen v Velthoven als Tristan Benschop de poulefase niet overleefden. In het troosttoernooi wist alleen Koen v Velthoven zijn laatste jeugdtoernooi wat luister bij te zetten door overtuigend te winnen van Steven de Lange van Shot (S). Maar daarna was het gebeurd met de koopman en speelde de man uit Zierikzee een belabberde laatste partij.


Scaldina houdt hoofd koel in kampioensduel

door Marlot Hak.

De kampioenen van Scaldina, Tristan Benschop, Koen van Velthoven en Dennis Smalheer.foto Ronald den Dekker

De kampioenen van Scaldina, Tristan Benschop, Koen van Velthoven en Dennis Smalheer.foto Ronald den Dekker

ZIERIKZEE - In de kleine hal waar tafeltennisvereniging Scaldina haar wedstrijden speelt, stonden drie jongens zaterdagmiddag een tikkeltje nerveus aan de aftrap van hun wedstrijd.

Dennis Smalheer (18), Koen van Velthoven (17) en Tristan Benschop (17) maakten zich op voor hun laatste competitiewedstrijd.

Ze moesten slechts vijf punten zien te halen om kampioen te worden bij de landelijke jongens A. De tegenstanders uit Breda, Wanzl/Belcrum, leken aan de hand van de ranglijst een makkelijke partij. Maar als het om een kampioenswedstrijd gaat weet je het nooit, dat beseften ook de jongens. Dit seizoen wisten ze, op één na, al hun wedstrijden te winnen.

De grote kracht van het team blijkt de verschillende speelstijlen. Trainer Cor Smalheer: ,,Dennis speelt vooral verdedigend, Koen aanvallend en Tristan hangt er precies tussen in. Onze tegenstanders moeten zich hierdoor bij elke partij weer aanpassen."

Tot grote vreugde van de trainer en de omstanders hield de ploeg ook deze laatste wedstrijd het hoofd koel. De punten werden makkelijk binnengehaald. Elke partijwinst leverde een punt op. Alle individuele partijen eindigden met 3-1 en de dubbel zelfs in 3-0.

Dennis Smalheer zorgde voor het vijfde punt. Door iedere onmogelijke bal toch weer terug te slaan wist hij zijn tegenstander mentaal te kraken. ,,Voor mij is het kampioenschap extra bijzonder. De eerste helft van het seizoen had ik last van allergieën waardoor ik vaak ziek was. Toch heb ik toen mijn wedstrijden gespeeld."

Volgend seizoen hopen de jongens opnieuw als eerste te eindigen, want dan heeft het kampioenschap echte consequenties. Behalen ze een plek bij de eerste twee, dan mogen ze meedoen aan de kampioenspoule. De club die daarin weer het hoogste eindigt is kampioen van Nederland.

Van Velthoven realiseert zich echter de beperkingen van zijn team. ,,We hebben geen eigen zaal, dus kunnen ook minder trainen dan onze tegenstanders. Een hoge klassering in de kampioenspoule is dan niet realistisch. Als je echt goed wil worden zal je naar een andere club moeten.''

Toch is niets onmogelijk want ook de prestatie van dit weekeinde is uniek voor de kleine club uit Zierikzee. Scaldina is pas de tweede club uit Zeeland die kampioen wordt bij de landelijke jongens A.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 8-2 overwinning. Het komende seizoen zal de trainer voornamelijk nog gaan werken aan de mentale gesteldheid van de ploeg. ,, De spelers moeten op dat terrein nog sterker zien te worden, zodat ze bij elke partij hun concentratie vast weten te houden


Lentetoernooi Kerkwerve

Geplaatst: Ma 20 Apr 09, 22:35

Aan dit Lentetoernooi deden mee: Leon Boogaard, Pang Yuen, Bert vd Wielen en Jan Kik. In de voorronden werd er een zeskamp afgewerkt. Daarna werden de nummers 1 en 2 in een A-Poule gestopt, 3 en 4 in een B-Poule en 5 en 6 in een C-Poule. Leon kwam in de C-Poule, Bert en Jan in de B-Poule en Pang in de sterke A-Poule. Pang verloor zijn games elke keer met twee punten verschil en daardoor eindigde hij onderin zijn poule. Bert zat in de eerste B-Poule en Jan in de tweede B-Poule. Omdat Jan eerste werd in zijn poule van zes, en Bert tweede eindigde in zijn poule moesten ze in de halve finale tegen elkaar spelen. Jan bleek net iets sterker te zijn en won met 12-10 in de vierde game. Later pakte Bert wel de derde plaats. Wat resulteerde in een beker. Het was precies 25 jaar geleden dat Jan dit toernooi op zijn naam schreef. En nu was hij ook weer de gelukkige winnaar van de B-Poule. Dus Scaldina was goed bedeeld met twee prijzen.


Summa Redstars Toernooi, Venray

Geplaatst: Wo 15 Apr 09, 20:15

Dennis en Cor Smalheer zaten in de heren 3 klasse. Dit was de E en F licentie, maar er waren veel spelers uit de 1e klasse. Dennis presteerde goed en werd 2e in zijn poule waardoor hij in de hoofdronde kwam,hiervoor moest hij nog een tussenronde spelen, terwijl de nummer 3 zijn poule wel doorging naar de kwartfinale. In deze tussenronde verloor dennis, waardoor hij uitgeschakeld was. Cor won in zijn poule 1 wedstrijd, waardoor hij in de troostronde terecht kwam. Hierin kwam Cor tot de halve finale, helaas verloor Cor deze pas in de 5e game, na met 2 - 0 voorsprong. Jan Remmers, Peter Roelofs en Leon Boogaard speelde in de heren 4. Dit was de G en H licentie.

Jan verloor in zijn poule 2 van de 5 wedstrijden waardoor hij als 3e doorging naar de hoofdronde. In de kwartfinale verloor jan kansloos met 3 - 0. Jan heeft nog een goede prestatie geleverd, want hij had veel last van kiespijn, waardoor hij de dag doorkwam met pijnstillers. Leon werd 4e in zijn poule, waardoor hij in de troostronde kwam en hierin pas in de halve finale werd uitgeschakeld en net als Cor na een 2 - 0 voorsprong.

Peter werd 2e in de poule, waardoor hij in de hoofdronde kwam. Na in de kwartfinale gemakkelijk met 3 - 0 gewonnen te hebben, werd de halve finale wel een kleine thriller. Na een 2 - 0 achterstand werd er alsnog met 3 - 2 gewonnen, vooral ook door de slimme aanwijzigingen van Cor. In de finale werd met 3 - 1 verloren van een speler met anti op zijn batje waar peter te weing mee kon doen, maar hij speelde ook 3e klasse, dus een goede prestatie. Af en toe was de organisatie wast warrig, maar we kunnen terugkijken op een mooie dag met 1 finale en 2 halve finales. Na wat gegeten te hebben reden we rond 6 uur weer huiswaarts.


RABO TOERNOOI TAFELTENNIS

Geplaatst: Ma 23 Mrt 09, 19:45

OUDE-TONGE - Afgelopen zaterdag 21 maart heeft tafeltennisver¬eniging Oude-Tonge met medewerking van de Rabobank voor de 18e maal haar jaarlijkse Rabo toernooi georganiseerd. De deelne¬mers waren afkom¬stig van de door de jaren heen bevriend geraakte verenigingen uit Zierikzee, Kerkwerve, Numansdorp , Abbenbroek, Berkel en Rodenrijs en uiteraard van de twee verenigingen van het eiland, de Treffers uit Melissant en van t.t.v. Oude-Tonge zelf. Om half tien gingen 48 deelnemers van start op 12 tafels in de sporthal van de Grut¬ters¬wei. In de verkorte eerste ronde werd er op de ochtend gespeeld om 2 gewonnen games tot de 11 in zeskampen waarbij de nummers 1 en 2 van iedere zeskamp door gingen naar een A-poule, de nummers 3 en 4 naar een B-poule en de nummers 5 en 6 naar een C-poule. In de 2e ronde moesten alle deelnemers zeven zware wedstrijden wegwerken in een achtkamp. Van deze achtkampen gingen vervolgens de nummers 1 en 2 nog door naar de halve finales.

In de A-poule was met zes deelnemers de vereniging uit Numansdorp zeer sterk vertegenwoordigd en het was duidelijk dat mede gezien het speelniveau (2e klasse) dat deze spelers van Tavenu zeer hoge ogen zouden gooien naar de overall titel deze dag. In de ene achtkamp dwarsboomde echter Leo Brands van t.t.v. Oude-Tonge een tweetal Tavenu spelers de doorgang naar de halve finales terwijl in de andere achtkamp Harry Sintemaartensdijk (TOGB) daar hetzelfde deed. De Tavenu spelers Ronald Schilperoort en Carlo Resoort werden beiden tweede in hun poule en bereikte naast Leo en Harry de halve eindstrijd. In deze halve finales kwam Leo op een riante 2-0 voorsprong tegen Ronald maar verloor daarna het initiatief en daarmee bijna de wedstrijd. Pas aan het einde van de beslissende 5e game wist Leo zich alsnog van Ronald te ontdoen (11-8). Ook de ander halve finale was geen gemakkelijke wedstrijd, hier won Harry nipt met 3-2 van Carlo. De strijd om het brons was dus een Tavenu aangelegenheid waar Ronald met 3-2 er met de 3e prijs vandoor ging. In de finale dan twee spelers die elkaar veelvuldig treffen op de maandelijkse toernooien van de OTC (Old Timers Club) oftewel de senioren (40+) toernooien waar overigens nog met de oude gamestanden tot de 21 wordt gespeeld. Beide spelers hebben dan ook geen geheimen meer voor elkaar. Harry wist nog nooit van Leo te winnen en deze finale liet dan ook geen ander beeld zien dan vooraf was te verwachten, het werd een overduidelijke 3-0 overwinning voor Leo.

Door het sterke deelnemersveld werd een aantal vooraf geachte A spelers toch terugverwezen naar de B poule. Zo dwarsboomde Pavel Beglarjan (t.t.v. Oude-Tonge) de sterk spelende Chineese Zhu Wu (Xerxes) in de 1e ronde de doorgang naar de A poule en deed Klaas Grinwis (de Treffers) datzelfde met de landelijk spelende jeugdspeler Niels van Veldhoven (Scaldina). Zowel Zhu Wu als ook Niels bereikten beiden zoals verwacht wel de halve finales van de B poule aangevuld met Adrie Brands van t.t.v. Oude Tonge en Peter Koornneef van Bernisse’80 uit Abbenbroek. De 3e plaats ging hier naar Niels van Velthoven die de moegestreden Zhu Wu met 3-0 van zich afsloeg. In de finale kwam Adrie dan wel op een 2-0 voorsprong maar Peter vocht zich zeer sterk terug naar 2-2 helaas (achteraf) tevergeefs want de winst ging alsnog hierna met 3-2 naar Adrie.

In de C-poule tenslotte bereikte drie jeugdspelers de halve finales aangevuld met de ervaren John Oomens van Taverzo uit Zoetermeer. De 18 jarige Nanthaniël Kraayveld van t.t.v.Oude-Tonge had geen moeite met de 10 jarige Flakkees jeugdkampioen van t.t.v. Oude-Tonge Geert Dogterom en won met 3-0 de strijd om de 3e plaats. In de finale was de zwaar vermoeide John geen partij meer voor de overigens vandaag zeer sterk spelende Robin Kool van t.t.v. Kerkwerve (3-0). Tafeltennisvereniging Oude-Tonge kon terugkijken op een lange maar sportief zeer geslaagde dag. Om 18:45 werden de door de Rabobank beschikbare prijzen uitgereikt.

Uitslag Rabo Toernooi 2009:
A-Poule: 1. Leo Brands (Oude-Tonge) 2. Harry Sintemaartensdijk (TOGB) 3. Ronald Schilperoort (Tavenu) 4. Carlo Resoort (Tavenu)
B-Poule: 1. Adrie Brands (Oude-Tonge) 2. Peter Koornneef (Bernisse ’80) 3. Niels van Velthoven (Scaldina) 4. Zhu Wu (Xerxes)
C-Poule: 1. Robin Kool (Kerkwerve) 2. John Oomens (Taverzo) 3. Nanthaniël Kraayveld (Oude-Tonge) 4. Geert Dogterom (Oude-Tonge)


Dirk Geuze verliest in het klassentoernooi op het NK

Geplaatst: Ma 9 Mrt 09, 06:45:

Tafeltennisser Dirk Geuze van ttv Scaldina heeft het niet gered in het klassentoernooi op het NK te Eindhoven. Hij had zich tijdens de topzeskampen weten te plaatsen voor dit toernooi. In Eindhoven werd de strijd aangebonden met de winnaars van de andere topzeskampen van de andere afdelingen.

Er werd in de Klasse B, junioren 2e klasse afdeling Zuid West, een 7 kamp afgewerkt. Geuze begon goed middels 3x winst. Maar daarna kwam de klad er in tegen een verdedigster kon hij niet de rust opbrengen welke nodig is om winnend van het strijdtoneel te stappen. En in zijn laatste partij was hij te onrustig om de latere poulewinnaar het echt lastig te maken. Zodoende werd Dirk Geuze 3e en uitgeschakeld in de poulewedstrijden.


Martijn Stouten haalt 1/8 finale Nijmegen

Geplaatst: Ma 23 Feb 09, 06:45:

Dennis Smalheer in hoofdtoernooi Junioren B

Tafeltennisser Martijn Stouten wist zich tijdens het C – jeugdranglijsttoernooi te Nijmegen te plaatsen voor de kwartfinale. Na eerst heel gemakkelijk de poule doorlopen te hebben wist de man uit Oosterland een gemakkelijke zege te boeken, daarna volgde een knappe zege op Bram Lieven van ttv Entac. In de 1/8 finale volgde het waterloo van de scaldinaspeler daar hij zich verslikte in Tom Meyvis van ttv Wanzl/Belcrum.

Een dag later wist Dennis Smlheer bij het B – jeugdranglijsttoernooi zonder al te veel problemen te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Hierin moest hij aantreden tegen noppenspeler Stefan de Lange van Shot(S) welke in 4 games te sterk was. Volgende week komende de spelers elkaar in de competitie weer tegen, eens kijken of Dennis dan een antwoord heeft op het noppenspel van zijn tegenstander.

Tristan Benschop en Floris Dijkers hadden kansen op het hoofdtoernooi maar haalden het net niet. Al moest er bij Floris Dijkers wel een puntentelling aan te pas komen waar bleek dat hij 1 schamel punt te weinig had gescoord. Voor Corstiaan Stouten waren de tegenstanders te sterk.


Peter Roelofs winnaar Zuidwest Kampioenschappen

Geplaatst: Ma 19 Jan 09, 20:45:

Koen v Velthoven doet zichzelf tekort en strand in de ½ finale

Tafeltennisser Peter Roelofs van ttv Scaldina is de winnaar geworden van de afdelingskampioenschappen welke in Veldhoven werden gehouden. De postbode uit Nieuwerkerk welke nog maar 1 jaar tafeltennist liet er bij de H-Licenties geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. In de finale was hij veel te sterk voor M.v. Lankveld van ttv Eén en Twintig door hem na 3 games weer naar de kant te sturen. Clubgenoot Koop Broekhuizen reikte in dezelfde categorie tot de ½ finale.

Het dubbelspel was een algehele Scaldina aangelegenheid. Maar ook hier drukte Roelofs een nadrukkelijke stempel op de partij. Hij won samen met Koop Broekhuizen heel éénvoudig van de clubgenoten Bert de Jong en Leon Boogaard.

Bij de E-Licenties was het Cor Smalheer die verrassend het hoofdtoernooi haalde door Henk Mangnus te laten struikelen. Maar in het vervolg was Wouter de Heide van ODT toch te sterk.Bij de Junioren B was het Koen v Velthoven die het gevoel weer langzaam voelt terugkomen. Door deze dadendrang was Kristian Davidse van ttc Middelburg het slachtoffer en plaatste v.Velthoven zich voor de ¼ finale. In een goede partij wist hij Maarten v Grinsven van ttv Veghel van zich af te schudden. Maar in de ½ finale verslikte hij zich toch in de kwalitatief mindere speler, Jeremy Middeldorp van ttv Never Despair.


Paul de Graaf opnieuw clubkampioen van ttv Scaldina

Geplaatst: Ma 12 Jan 09, 18:20:

Paul de Graaf is bij de senioren afgelopen zaterdag voor de 16e maal clubkampioen geworden van ttv Scaldina. De Graaf welke competitie speelt bij Noad 2 welke afgelopen competitie kampioen is geworden in de hoofdklasse en daardoor volgende competitie weer uitkomt in de Landelijke 3e divisie.

Bij de clubkampioenschappen kwam De Graaf geen enkele keer in de moeilijkheden en werd daardoor onbedreigd kampioen. Voor de 2e achteréénvolgende maal werd Dennis Smalheer finalist door in de kruisfinale Niels v Velthoven met 3-1 te verslaan. Maar in de finale was Paul de Graaf duidelijk een maatje te groot voor de jeugdspeler welke na 3 games weer naar de kant werd verwezen.

De strijd om de 3e plaats werd een jeugdig onderonsje tussen Tristan Benschop en Niels v Velthoven welke na 5 games in het voordeel werd beslist van eerstgenoemde. Bij de senioren B was het Jeffrey Bakvis die na een zwak begin de bloemen greep door knap te winnen van Peter Roelofs en Jan Remmers. Na gametelling werd Jan Remmers 2e voor Bert vd Wielen en de sterk eindigende Ed Voshol.

In de categorie C was het voorzitter Kees Sonneveld welke met de 1e prijs naar huis ging. In een lange finale tegen Leon Boogaard wist Kees in 5 games te winnen. De Jeugdfinale werd gespeeld door de best eindigende jeugdspelers bij de senioren. Dit betekende dus een finale tussen Dennis Smalheer en de man uit Willemstad Tristan Benschop. Na een aarzelend begin van de kant van Denns Smalheer wist deze het initiatief naar zich toe te trekken en wist daardoor te zegevieren in 4 games.

Bij de Jeugd B waren de Oosterlanders Martijn Stouten en Dirk Geuze een klasse apart. De finale tussen deze twee was geen hoogstaande finale. Vooral Dirk Geuze wilde te graag wat veel fouten opleverde. Maar na een 0-2 achterstand herstelt Dirk zich en maakt weer gelijk. Maar in de beslissende 5e game is het toch Martijn Stouten die met enkele verrassende antwoorden de titel voor zich opeist.


Santa claus toernooi

Geplaatst: Za 3 Jan 09, 10:45:

Vrijdag 12 december gingen we met z'n zessen(Jan Remmers, Bert de Jong, Koop en Ilona Broekhuizen en Peter en Elly Roelofs) naar Köln toe voor een lekker weekendje weg en ook om op zaterdag een toernooi te spelen.

Nadat we alle tassen op de kamers hadden gezet gingen we nog even lekker lopen in het kleine centrum in de buurt om even de lange reis uit de benen te halen, daarna zijn we nog even wat gaan drinken in de hotelbar. Wij zijn hierna gaan eten in een grieks restaurant op aanraden van Koop die daar eerder was geweest. We hebben daar heerlijk gegeten en na afloop nog een lekkere ouzo gedronken die we aangeboden kregen van de zaak.

We hebben hierna nog lekker gezeten in de hotelbar, waarna we het feestje nog verder hebben gevierd bij Koop en Ilona op de kamer. Zaterdag zijn we na het ontbijt nog lekker even het centrum in geweest, waarna we op 14.00 uur werden verwacht bij Grün-Weiss. Fritz stond ons al op te wachten omdat we wat aan de late kant waren, maar hij was blij dat we er waren.

We speelden eerst in een poule van 3 spelers om te bepalen in welke poule je zou spelen die op sterkte was ingedeeld Bert en Koop kwamen in de C poule terecht en Jan en Peter in de B poule. Uiteindelijk is Bert 7e geworden en Koop 4e in de C poule. Jan is 4e geworden en peter 3e in de B Poule. Waarbij wel vermeld moet worden dat Jan van Peter had gewonnen, maar Peter meer wedstrijden had gewonnen.

Dit toernooi werd trouwens wel gespeeld met simpele batjes. We kregen allemaal nog prijzen mee, maar ook aan onze supporters was gedacht. Ilona en Elly kregen allebei een tas met etenswaren (vooral chocola) en een knuffelbeer.

Na het toernooi hebben we een heerlijk buffet aangeboden gekregen wat echt prima was. Dit was goed georganiseerd. We hebben hierna nog even lekker gezeten en een lekker biertje gedronken waarbij Koop opeens tegen het beertje begon te praten. Nou ik kan je vertellen daar moet je bij geweest om het te geloven, mijn lachspieren doen nog zeer en dat terwijl niet eens een biertje op had. Later zijn we terug gereden naar het hotel waar we het nog lekker even gezeten hebben.

Zondag na het ontbijt en het personeel van het hotel bedankt te hebben voor de goede zorgen(het hotel was prima)zijn weweer terug gereden en kunnen we terugkijken op een heerlijk weekend.


Dirk Geuze pakt B-licentie in Berkel en Rodenrijs

Geplaatst: Ma 17 Nov 08, 06:45:

Tafeltennisser Dirk Geuze van ttv Scaldina heeft de ¼ finale gehaald tijdens het jeugdranglijsttoernooi voor C-D Licenties in Berkel en Rodenrijs. De in de leeftijdscategorie Kadetten uitkomende Dirk Geuze begon de dag slecht middels een verliespartij in de poulefase. Maar het vervolg was meer dan acceptabel middels 2 goede winstpartijen. Waardoor de man uit Oosterland middels een beter gamegemiddelde toch de 1e plaats voor zich opeiste en zich daardoor plaatste voor het hoofdtoernooi. In dit hoofdtoernooi wist Dirk Geuze gemakkelijk in 3 games te winnen van Zhen Pang Poon van ttv Noad uit Schiedam.

In de ¼ finale speelt hij tegen een oude bekende namelijk Tom Meijvis van Wanzl/Belcrum. In een gelijkopgaande partij komt het tot een beslissende 5e game waarin Dirk een 5-0 voorsprong neemt maar dan durft hij niet meer het initiatief te nemen en verliest alsnog de partij.

Martijn Stouten komt niet uit de verf waardoor hij zich niet voor het hoofdtoernooi weet te plaatsen. In het troosttoernooi laat Martijn de tegenstander de fouten maken waardoor hij zelfs nog de ½ finale haalt. Maar dan is de koek ook op.

Floris Dijkers wist 1x te winnen in de poule. In het troosttoernooi is het snel gebeurd middels verlies in de1e ronde. Ook Corstiaan Stouten kwam niet tot grootste daden alhoewel hij er 1x wel heel dichtbij was.


Scaldina 1 jeugd in Groningen

Geplaatst: Wo 5 Nov 08, 21:25:

Op vrijdag middag vertrokken Dennis en Cor naar het busstation alwaar Koen al te wachten stond.

Daarna snel naar Willemstad waar we rond 17.30 aankwamen om Tristan op te pikken.

We reden weg uit Wiilemstad en gingen uiteindelijk naar onze 1e stop en dat was vlakbij Apeldoorn waar wij heerlijke sate met friet gegeten hebben, terwijl Cor hierna nog ff terug ging voor een heerlijke bak koffie, wat we zouden daarna meteen door gaan naar ons B&B in Zuid-Laren en dat was nog een knap stukje rijden.

Na een voorspoedige rit kwamen we aan in Zuid-Laren, daar gingen we naar ons B&B adres, zodat de jongens hun kamer nog even konden inspekteren, terwijl Cor in zijn kamer ging, een leuke 1 persoons kamer, terwijl Tristan-Dennis en Koen met zijn 3e op 1 kamer lagen, super gezellig voor de jongens natuurlijk.

Na ons wat opgefrist te hebben gingen we eens kijken in het nacht leven van Zuid-Laren maar dat viel uiteindelijk toch wat tegen, we vonden een bruin cafe'tje dat de Vliegh heette, een heel aparte naam, maar goed als je dorst hebt moet je toch wat he.

Nou druk was het daar niet maar het pool biljard was zeker niet slecht , het bier natuurlijk ook niet, dus er werd al snel gepoold, met uiteindelijk winnaar Cor net voor Koen, tussen de oudere jongeren van Zuid-Laren en de jaren 70 muziek, maar vooruit gezelligheid moet je natuurlijk ook zelf maken en dat deden wij.

Na nog wat gekletst te hebben gingen wij rond middennacht weer richting B&B om ons bed of onze PSP op te zoeken en gelukkig wisten Dennis en Cor goed de weg want met Tristan en Koen hadden we nu nog in de binnenlanden van Groningen gelopen, en je weet nooit wat je daar nog tegen komt natuurlijk.

Aangekomen in onze B&B deden we heel rustig omdat het vanaf 23.00 uur daar stil moet zijn. Maar we waren nog niet binnen of daar kwamen de dames van de wandelclub binnen, en die deden beslist niet zachtjes hoor, volgens mij hadden ze wel een glaasje op zo te horen.

Het ging er best rumoerig aan toe en Tristan maar vooral Koen trokken de aandacht van deze wandelende dames van tussen de 30 en 40 jaar schat ik. Dennis speelde lekker met zijn PSP terwijl Koen sjans had met de dames, zo leer je nog eens iemand kennen als je een nachtje weggaat.

Na een 1/2 uurtje werd het heerlijk stil omdat ook de dames hun bed opzochten, deden de jongens nog een spelletje op hun spelkomputer en viel iedereen uiteindelijk in slaap.

Na een prima nachtrust waren de dames al weer vertrokken om hun wandelmars te voltooien en gingen wij ook uit bed om te genieten van een heerlijk ontbijt, met alles erop en eraan terwijl wij tussendoor ook nog ff een lunchpakket samenstelde, we gingen uiteindelijk toch voor de uitwedstrijd tegen GTTC uit Groningen dus je moet ook wat te eten hebben tussen de middag.

Nadat we afscheid genomen hadden van de eigenaar van de B&B rijden we zonder problemen naar Groningen waar we al snel de zaal vonden, net zo'n gymzaal als bij ons alleen met een leuke kantine daarbij, wel zo gezellig.

De wedstrijd was voor ons meer dan uitstekend, Koen draaid al weken op volle toeren, Dennis won er ook bijna 3, Tristan verzaakte zeker niet, en het dubbel Dennis-Koen draade weer als vanouds, een keurig nette 7-3 overwinnig tegen de Groningers die deze keer in hun sterkste opstelling waren, maar de Scaldina jeugd was gewoon beter en de 7-3 overwinnig voor ons was beslist niet geflateerd het had ook zomaar 8-2 kunnen zijn hoor, Tristan en vooral Denis hadden kans op het 8e punt, maar niet getreurt met 7-3 winst weggaan uit Groningen is niet verkeerd hoor.

Nadat de douche's goed waren bevonden gingen we weer fris de auto in want ja je moet natuurlijk ook nog naar huis. Dennis wist wel waar we zouden gaan eten en dat was bij v/d Valk in Assen, voor de fam Smalheer een zeer bekent adres. Er was echter 1 klein probleempje we konen er niet af bij de afslag Assen dus moesten door naar Assen-Zuid maar uiteindelijk vonden we het begeerde restaurant en jongens wat hebben we lekker gegeten, daar was echt niks mis mee.

En daarna dus heel de lange weg naar huis en dat was best nog ver hoor. maar uiteindelijk kwamen we weer in Willemstad terecht waar Tristan weer aan zijn ouders werd toevertrouwd. De ander 3 gingen richting Oude Tonge en diep in de avond kwamen zij daar veilig aan, na zo´n kleine 700 km, en werd Koen thuis bij de Fam Smalheer opgehaald door een zeer tevreden Pa v Velthoven, die Koen weer veilig naar huis bracht

Zo eindigde ons avontuur tegen GTTC uit Groningen, ik kan als begeleider en trainer en vader alleen maar tevreden zijn dit was echt een leuke tijd, zo leer je de jongens nog eens onder andere omstandigheden kennen, het was mij zeer aangenaam.

Mijn dank gaat uit naar de anonime sponser die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt en naar de Firma Benschop uit Helwijk, afkittechniek, die ons avondeten in Assen mogelijk heeft gemaakt beide sponsoren nogmaals hartelijk dank ook namens Koen, Tristan en Dennis, het was zeer leuk maar NTTB graag als het ff kan toch de tegenstanders wat dichterbij zoeken aub, het was een hele onderneming.
mvg, Cor Smalheer


Scaldina strijd in finale C-Poule op Tavenutoernooi

Geplaatst: Za 1 Nov 08, 22:10:

Zaterdag 1 november zijn we met 5 senioren (Youri van Dijken, Koop Broekhuizen, Kees Sonneveld, Leon Bogaard en Peter Roelofs) van Scaldina naar het Tavenu toernooi in Numansdorp geweest. In de ochtend speelde iedereen in een poule om te bepalen in welke poule je s'middags speelt. Koop Broekhuizen was de enige speler die in de B poule terecht kwam. Hij won 2 wedstrijden in een poule van 6, waardoor hij 4e werd. Van de andere spelers wonnen sommige ook 2 wedstrijden, maar omdat deze in een poule van 7 speelden werden zij 5e in de poule en daardoor ingedeeld in poule C. Koop had in de B poule niet veel in te brengen, maar won toch nog 1 wedstrijd en wel van Kees van de Hoek van Kerkwerve.

Peter en Leon zaten bij elkaar in de poule. Peter werd 1e in de poule door al zijn wedstrijden te winnen, Leon werd uiteindelijk 4e, jammer genoeg verloor hij zijn laatste poule westrijd, anders had hij in de kwartfinale gestaan. Kees kwam helaas ook niet verder in de poule. Youri werd ook 1e in zijn poule, al verloor hij wel 1 wedstrijd. Zo speelden Youri en Peter allebei de kwartfinale en halve finale die ze allebei vrij eenvoudig wonnen, al had Youri in de halve finale 4 games nodig.

Zo stonden ze allebei tegen elkaar in de finale van de C poule. De 1e game was een prooi voor Youri, maar in de 2e game herstelde Peter zich goed door deze game te winnen. Peter won uiteindelijk in 4 games de finale.

Hierbij moet wel gezegd worden dat Peter toch wel sommige net en rand balletjes had (veel met Koop Broekhuizen geoefend). Uiteindelijk kunnen we terug kijken op een mooi toernooi met een Scaldina finale.


Degelijke prestaties van de jeugd Scaldina in Hoorn

Geplaatst: Ma 20 Okt 08, 06:40:

De jeugd van ttv Scaldina hebben tijdens het landelijke jeugdranglijsttoernooi in Hoorn een degelijke indruk achter gelaten. Dennis Smalheer wist bij de junioren B zich knap te plaatsen voor het hoofdtoernooi door onberispelijk te winnen van Mustafa Ali van ttv Summa Red Stars(V), Mark vd Bos van ttv Reflex-S en Arjan de Groot van ttv The Victory. In het hoofdtoernooi wist Dennis na een bye nog één ronde te winnen waarna hij in de 1/8 finale in 3 games het onderspit moest delven tegen de ongenaakbare Wouter v Stee van ttv Never Despair uit s’Hertogenbosch.

In de zelfde licentiecategorie verging het Tristan Benschop een stuk minder. In de poule lukte het totaal niet en met maar 1 gewonnen game werd Tristan 4e en laatste in de poule. Betekende dat Tristan s’middags uit mocht komen in de troostronde waar hij een noppenspeler tegenover zich trof. Aanvankelijk kwam hij met 0-2 achter wat hij tenslotte toch nog omboog naar een 3-2 winst. Daarna weer een goede partij van Tristan maar wel verlies in 5 games.

Bij de kadetten C wist Dirk Geuze zich knap te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Vooral de winst op Chris Oudshoorn van ttv Pecos met 11-9 in de 5e game dwong respect af. Na een bye volgende er een goede partij tegen Michael Schouten van ttv Shot(S) waarna Dirk het in de 1/8 finale moest afleggen tegen de latere finalist Dennis v Bebber van ttv Taverzo. Floris Dijkers kwam in dezelfde categorie slecht uit de startblokken maar in zijn 2e partij herstelde hij zich knap tegen Yeming Rouw van AA-Drink/FVT uit Rotterdam door in 5 games te zegevieren. Het leverde Floris een verrassende plaats in het hoofdtoernooi op. In de 1e ronde wist hij met berekenend spel Khalid Mimouni van DTS Enschede zijn wil op te leggen. Maar daarna gaat de kaars langzaam uit en maakt Floris te veel fouten en verlies is dan ook een logisch gevolg tegen Nick Mulder van ttv Pecos.

Ook Gerwin Flikweert komt uit in de kadetten C categorie maar weet geen potten te breken wat inhoudt dat hij niet verder komt dan de 4e plaats in de poule. In de troostronde wist hij te winnen van Mitchel Boe van ttv Twekkelerveld Enschede waarna hij toch het onderspit moet delven.


Scaldina jeugd wint verrassend verenigingsbeker op Open Zeeuwse.

Geplaatst: Za 6 Sep 08, 23:35:

De Scaldina jeugd heeft verrassend toegeslagen op de Open Zeeuwse Kampioenschappen in Kruiningen en ging uiteindelijk verdiend met de verenigingsbeker naar huis.

In de morgensessie, waar volgens de leeftijdslicenties werd gespeeld, overtuigde vooral bij de Junioren A-B Koen v Velthoven met een zeer fraaie 3e plaats. Vooral zijn winstpartij om de 3e/4e plaats tegen William Marinissen van ttc Middelburg was van hoog gehalte. William zou vandaag nog meer spelers van het 1e jeugdteam van Scaldina tegen komen, en dat zou deze topspeler van ttc Middelburg niet goed bevallen. Bij de Kadetten B-C speelden Martijn Stouten en Dirk Geuze de hoofdrol daar beiden zich plaatsten voor de finale. In deze finale was de winst in 5 games voor Martijn.

In de middag wordt alles door elkaar gehusseld en werden alle jeugdspelers ingedeeld op sterkte en dan ontstaan 5 jeugdgroepen. In Jeugdgroep 1 eiste Dennis Smalheer de absolute hoofdrol op. In de morgen bakte Dennis er echt helemaal niets van en werd terecht zonder ook maar 1 winstpartij 9e en laatste bij de Junioren A-B. Maar in de middag ging dat even anders. Na poule winst met oa de overwinning met 3-1 op Patrick Vroomen van ttc Middelburg, waar hij in de morgen nog van verloren had, kwam hij in de 1/4 finale teamgenoot Koen v Velthoven tegen, Dennis overtuigde met 3-0 winst waarin alleen de 3e game spannend was. In de 1/2 finale kwam Dennis zijn andere teamgenoot Tristan Benschop tegen die vandaag een zeer sterke indruk maakte, poule winnaar met de zeer knappe winst op William Marinissen, zijn 2e verlies tegen een Scaldinaspeler. Dennis overtuigde in de 1e game en verloor wat ongelukkig de 2e door een schaafwond op de hoek van de tafel bij het 1e punt van Tristan. maar won daarna de 3e en 4e game. Dennis in de finale en daar stond dus weer, juist ja, William Marinissen van ttcMiddelburg die met knap spel Dianne Overbeeke(winst van de Junioren A-B) van ttv Hotak uit de finale hield. Dennis overtuigde, William kwam nog terug maar Dennis werd Open Zeeuws Kampioen door William met 3-2 verdiend te verslaan. Zijn 3e verlies vandaag tegen een Scaldinaspeler.

En dan komt het verhaal Dirk Geuze en Martijn Stouten. Beiden speelden in de Jeugdgroep 2. Dirk Geuze speelde weer geweldige partijen en nu zonder zenuwen en won van alle ex Landelijk C spelers van Yerseke Herbert Keijman en Marcel Tange en plaatste zich voor de finale. Martijn Stouten was ook in de middag goed op dreef door de meiden van ttv Breda onder de duim te houden. Ook Martijn plaatste evenals in de ochtendsessie voor de finale. Nu won Dirk in tegenstelling tot de ochtend verdiend met 3-1 van Martijn.

Alle andere spelers haalden goede resultaten zodat zelfs de verenigingsbeker voor de 1e keer mee naar Schouwen-Duiveland werd genomen.


Tweede als vereniging bij invitatietoernooi Smash '76

Geplaatst: Za 30 Aug 08, 21:15:

Vandaag is Scaldina met 12 personen afgereisd naar Sint Annaland, om daar mee te doen aan het jaarlijkse Invitatietoernooi. De opvallendste resultaten zal hieronder genoemd worden.

Dennis mocht in finale van de 2e/3e klas poule opnemen tegen Danny Tange van Yerseke. Dennis kwam achter met 0-2 in games. Dennis herstelde zich goed en kwam tot 2-2. Dit kon hij doorzetten tot 3-2, wat hem een 1e plek in deze poule opleverde!. Klasse Dennis!

Martijn deed mee in de 6e/7e klassepoule, bij de Senioren dus! Hij werd eerste in zijn poule. De halve finale won hij eenvoudig. In de finale moest hij tegen Jacco Glerum (, waar hij in de poule gewonnen heeft met 11-8 in de 5e game). Dit keer ging de winst naar Jacco, in vier games. Toch een 2e plek voor Martijn!

Corstiaan deed het ook goed in zijn poule. Hij moest echter de 1e plaats afstaan aan iemand van Smash '76, maar toch knap een 2e plaats gepakt!

De overige deelnemers van Scaldina konden helaas geen bekers winnen, maar hebben leuk en sterk gespeeld vandaag. Scaldina werd trouwens nog tweede met de verenigingsbeker, met 40 punten. Alleen Yerseke kon niet voorbijgegaan worden. Op naar Open Zeeuwse, of anders de najaarscompetitie!

Eventuele foto's hiervan volgen begin volgende week.


Geplaatst: Do 21 Aug 08, 18:35:

Website TTV Scaldina

Vandaag is het 5 jaar geleden dat TTV Scaldina begonnen is met een website! Begonnen met een community van zeelandnet, nu uitgebreid tot 2 website's over Scaldina en de competitie, met daarnaast nog 3 teamwebsite's.


Jeugd Scaldina op het hoogste niveau van Nederland

Geplaatst: Ma 30 Jun 08, 21:25:

De sportploeg van Schouwen-Duiveland, het 1e jeugdtafeltennisteam van Scaldina uit Zierikzee, is toegelaten tot het hoogste niveau van Nederland. Vorige competitie eindigde het team op de 2e plaats van het Landelijk B. Maar de gemiddelde teamrating van de opgegeven spelers Dennis Smalheer, Koen v Velthoven en Tristan Benschop was ruimschoots voldoende om toegelaten te worden tot het Landelijk A. Dit houdt in dat het team behoort tot de beste 24 teams van Nederland. Deze teams zijn opgedeeld in 4 groepen van elk 6 teams.

Het Scaldinateam is ingedeeld in groep 3 en moet erg ver gaan reizen voor ze hun uitwedstrijden kunnen gaan spelen. De tegenstanders zijn HTC 2 uit Hoofddorp, Trias 1 uit Twello (Overijssel), Tanaka 1 uit Etten-Leur, GTTC Groningen 1, en ELAN 1 uit Baarn. De eerste 2 van elke groep plaatsen zich voor de Kampioensgroep welke altijd in de voorjaarscompetitie geformeerd wordt. Deze Kampioensgroep speelt dan om het Nederlands Kampioenschap.

De eerste wedstrijd speelt het team in Etten-Leur waar op zaterdag 13 september Tanaka 1 de tegenstander is. Een week later is de 1e thuiswedstrijd in de gymzaal aan de Raamstraat waar het team wacht op GTTC Groningen 1.

De verwachting is dat een plaats bij de eerste 2 nog een brug te ver is, maar handhaving op het hoogste niveau zou al een prestatie van formaat zijn.


Spannende Scaldina Games

Geplaatst: Wo 25 Jun 08, 21:55:

Op zaterdag 21 Juni vonden de Scaldina Games plaats in de duinen en op het strand nabij de vuurtoren van Haamstede. Maar eer de deelnemers daar ter plaatse waren was er toch al enige tijd verstreken.

Het hele gebeuren begon in de ochtend waarbij de jeugd werd opgehaald met een legervoertuig DAF 4 tonner terreinwagen van het type YA 4440 met vierwielaandrijving. Er waren halteplaatsen in Oosterland, Zierikzee en Noordgouwe om vervolgens via de delingsdijk naar Burgh-Haamstede af te zakken. Op het erf van Bert en Ellie de Jong werd iedereen welkom geheten door Bert en zijn trawanten Leon, Ilona en Jan R. Tijdens deze introductie werden 3 groepen geformeerd rond de aanvoerders Jaap Steenpoorte, Gerwin Flikweert en Pim de Bruine en mobiele nummers uitgewisseld tussen spelers en begeleiders.

Het 1e spel werd op het erf bij Bert gespeeld in de vorm van “geit melken”. De groep van Jaap won dit spel daar ze maar liefst 60mm water uit de houten geit wisten te halen. Bij dit spel bleek toch wel dat Floris niet voor boer in de wieg is gelegd.

Daarna werden de groepen naar de Zeepeduinen gedirigeerd waar ze aan de hand van een routekaartje en – beschrijving richting de uitkijktoren moesten wandelen waar het 2e spel “waterwippen” stond te wachten. Maar eer dit spel kon beginnen was er toch wel behoorlijke vertraging opgelopen daar 2 groepen niet op eigen kracht uit het duingebied wist te komen. Was daar eerst de groep van Jaap welke met Dirk, Hanne en Esther het voor elkaar kregen om al een behoorlijk eind richting de vuurtoren te lopen. Via het mobieltje en langs het prikkeldraad tussen de Zeepeduinen en de Meeuwenduinen wist de groep tenslotte toch het juiste parcours weer op te pakken. Ook de groep van Pim welke samen met Floris en Stef waren na ruim een uur nog steeds niet verder dan het observatiescherm of te wel maximaal een kwartiertje van de start af. Ook nu bracht het mobieltje weer uitkomst en kregen de begeleiders de groep in de juiste richting door ze in de richting van de windmolens van de roggenplaat te laten lopen. Hierdoor kruisten onze paden waardoor ook deze groep toch nog redelijk snel bij de uitkijktoren waren.

Dus uiteindelijk kwamen alle groepen toch aan het 2e spel toe “water wippen”. Dit betekende een houten wip waarbij aan de ene kant een emmertje water stond en met een stamp op de wip en proberen het emmertje met het water proberen op te vangen. Je kan wel raden wie er doorweekt was, Dirk natuurlijk!! Ook hier was de groep van Jaap met 410ml de overwinnaar. Daarna gingen Bert en Ilona het waterwipspel weer in de auto brengen en kwamen met de laatste attributen naar het strand. De andere begeleiders Jan R en Leon gingen met de deelnemers en een groot gedeelte van de attributen via de groene route naar de 4e overgang welke gelegen is tussen de bossen en de Meeuwenduinen.

Hier aangekomen was het 3e spel aan de beurt welke een quiz was over algemene - en scaldinavragen. Bijvoorbeeld geen enkele groep wist te melden welk Scaldinalid nu schuil gaat op het forum van Scaldina achter de naam “Cirsium Palustre”. Van de 25 vragen wist de groep van Gerwin met 17 goede antwoorden de winst te pakken. De andere 2 groepen eindigden met 14 antwoorden gelijk maar de groep van Pim wist de extra vraag goed te beantwoorden door alle kwartfinalisten van het EK voetbal op te hoesten terwijl de groep van Jaap er ééntje schuldig moest blijven.

In de tussentijd waren ook Bert en Ilona met de resterende spullen op het strand aangekomen. Nadat iederéén weer uit het water was gingen we verder met het 4e spel “het bezemspel”. Nu werd er een parcours uitgezet waar de bal met de bezem om de pionnetjes heen geveegd moest worden. Het spel werd gewonnen door het team van Gerwin welke nu in de tussenstand aan de leiding gingen. Maar daarna was het de groep van Jaap welke de eindsprint inzette door de laatste 4 spellen allemaal in winst om te zetten Deze spellen waren het “draagdoekspel, touwtrekken, stierenspel en het koker/emmerspel”.

Na afloop zijn we via de kortste route via het wandelpad, de Adriaan vd Weideweg tussen de shetlandpony’s door via het voormalige schelpenpad richting de Zandstraat in Burgh gelopen. Tenminste wat betreft de deelnemers want de begeleiders lieten zich met fiets of auto naar Burgh vervoeren. Daar aangekomen gingen de begeleiders weer aan de slag om de honger en de dorst van de deelnemers te stillen. Nou daar was een aardig portie patat en frisdrank voor nodig. Het ijs kon nog net op tijd geserveerd worden daar de 4 tonner alweer gearriveerd was. De prijsuitreiking van het “Scaldina Monster” werd dus voor de 4 tonner uitgereikt aan Jaap, Dirk, Hanne en Esther welke met het minst aantal punten eindigden namelijk 11 punten. Tweede werden Gerwin, Arthur en Cortiaan met 14 punten en 3e werden met 23 punten Pim, Floris en Stef.

Maar daarna wilde iederéén toch wel naar het EK voetbalduel Nederland – Rusland gaan kijken. Dus via de kortste route werd iederéén weer thuis afgezet. Ben benieuwd of iederéén het duel heeft uitgekeken of toch nog in slaap is gevallen. Al met al een spannende dag met mooie routes in het duingebied en ook spannende games.


Grand Slam Scaldina:
Pang Yuen en Sjoerd Flikweert winnen de Scaldina Grand Slam

Geplaatst: Wo 25 Jun 08, 21:55:

Gerrit vd Bosch/Pang Yuen en Sjoerd Flikweert/Dirk Geuze winnen het dubbelspel

Het 3e Grand Slam was het dubbelspel waar er een sterke speler gekoppeld werd aan een mindere speler. Maar daar het ook het laatste Grand Slam was het op voorhand al een gereken van belang van wie de beste kansen zouden hebben op de eindoverwinning. Van de 5 spelers welke binnen 2 punten van elkaar aan het dubbelspel begonnen wisten Pang Yuen en Dennis Smalheer met hun dubbelpartner zich te plaatsen voor de finalepoule. Wat betekende dat Dennis en Pang het onderling gingen uitmaken wie er als eindoverwinnaar naar huis ging. In de 1e finalepartij waren het de in totaal 5x oud Zeeuws Kampioenen Gerrit vd Bosch/Pang Yuen welke het opnamen tegen Koop Broekhuizen/Cor Smalheer. De 1e game was met 6-11 voor Koop/Cor waarna Gerrit/Pang er met 11-7 en 12-10 net met de winst er van door gingen. De 2e partij waren het de verliezers Koop/Cor tegen het 3e koppel Dennis Smalheer/Ed Voshol. Nou laatst genoemden lieten er geen twijfel over bestaan wie de sterkste waren het werd dus 2x 11-5.

De laatste partij was meteen de finalepartij in alle opzichten daar de winnaar het 3e Grand Slam op hun naam brachten maar ook de totale overwinning stond op het spel tussen Pang en Dennis. In de 1e game waren het de oud Zeeuws Kampioenen Pang/Gerrit welke met 11-8 de winst wisten binnen te halen. In de 2e game gaat het lange tijd gelijk op wat leidt tot een 10-10 tussenstand waarna het duo Pang/Gerrit de laatste 2 punten voor zich opeisten. Wat dus inhoudt dat Pang en Gerrit winnaar zijn van 3e Grand Slam en Pang Yuen kroont zich tot totaal overwinnaar van het gehele Grand Slam. Bij de jeugd is het een bizar verloop van vooral de eindstand van het totale Grand Slam daar eerdere deelnemers door ziekte of andere beslommeringen niet aanwezig waren op de laatste avond..

Bij het 3e Grand Slam het dubbelspel was het een ware finalethriller tussen Hanneke vd Werf/Pim de Bruine en Dirk Geuze/Sjoerd Flikweert welke laatstgenoemden nipt met 8-11 in de 5e game in hun voordeel wisten te beslissen. Voor de eindstand betekende dit dat Sjoerd Flikweert en Gerwin Flikweert met een gelijk aantal punten eindigden. Maar daar Sjoerd 1x een Grand Slam won mag hij op de hoogste trede plaatsnemen.

Daarnaast werden ook de winnaars bekend met het leukste attribuut van het 2e Grand Slam. Bij de senioren was het John v Krevelen en bij de jeugd Leanna Cobanovic welke met de prijs naar huis ging. Als slagroom op de taart werd bij beiden een bonus van 5 punten toegekend maar dat had geen consequenties voor de bovenste plaatsen.

Uitslagen dubbeltoernooi:

Eindstand Scaldina Grand Slam:


Grand Slam Scaldina:
Arjan Bom en Hanneke vd Werf winnaars Attributentoernooi

Geplaatst: Di 17 Jun 08, 07:05:

Het 2e Grand Slam is gespeeld. Dit betekende dat het Attributentoernooi weer aan de beurt was. Dit Grand Slam was met 14 senioren en 11 junioren minder bezet dan het 1e toernooi maar toch nog een meer dan respectabel aantal deelnemers.

Er waren weer opvallende attributen te bewonderen zoals een schuurmachine, ballon, fles, kussentje, EK toeter en vele andere dingen.

Het spel is dan zo geregeld dat de speler eerst met het eigen attribuut speelt om dan in de 2e game te wisselen. Om in de 3e game na het 5e punt ook weer te wisselen.

Bij de jeugd was het Hanneke vd Werf welke het beste met de verschillende attributen overweg kon. Ze wist in de finalepoule eerst af te rekenen met Gerwin Flikweert door met 11-7 in de beslissende game te winnen. In de beslissende partij was Hanneke veel te sterk voor Mike de Looze door met 11-4 en 11-3 te winnen.

Bij de senioren wist in de ½ finale Hans Jonker met 2 – 1 van Niels v Velthoven te winnen. In de andere ½ finale wist Arjan Bom duidelijk met 2 – 0 van Dennis Smalheer te winnen.

De 3e plaats werd binnen gehaald door Dennis Smalheer die met 2-1 wist te winnen van Niels v Velthoven.De finale werd een duidelijke zege voor de ongenaakbare Arjan Bom welke met 11-8 en 11-6 Hans Jonker naar de 2e plaats verwees

Tijdens de laatste Grand Slam wordt ook het leukste attribuut bekend gemaakt voor de jeugd en de senioren. Dit houdt in dat de winnaar 5 punten van zijn/haar totaal mag afhalen.


Grand Slam bij Scaldina weer van start

Geplaatst: Za 7 Jun 08, 22:45:

Bij ttv Scaldina uit Zierikzee zijn de alternatieve spelletjes reeks in de maand juni weer van start gegaan. De organisatie heeft er een mooie naam aan gegeven namelijk “het Grand Slam” maar daar een Grand Slam meestal over 4 toernooien gaat is in dit geval toch besloten om maar 3 avonden te organiseren daar op de geplande 4e avond net de ½ finales van het EK voetbal wordt verspeeld.

Het begon dus afgelopen donderdag waar zowel voor de jeugd als voor de senioren een handicaptoernooi werd georganiseerd met “simpele batjes”. Het aantal deelnemers was 31 personen of te wel bijna 50% van het ledenaantal. Waar je dus de conclusie mag trekken dat de animo weer toeneemt ten opzichte van eerdere jaren.

Bij de jeugd was het Marcel Kouijzer welke in de poulefase eerst Martijn Stouten in 2 games wist af te troeven. Om in de finalepoule alleen tegen Pim de Bruine een game te moeten afstaan maar in de beslissende game duidelijk als winnaar te voorschijn te komen. Bij de senioren was het verrassend dat Koen v Velthoven toch wat games moest inleveren wat hem op de 3e plaats in de poule deed eindigen. Verder moest ook Arjan Bom genoegen nemen met een 2e plaats in de poule. In de ½ finale was het Pang Yuen welke liet zien hoe je met zo’n plankje nu eigenlijk moest spelen. Pang wist tegen Dennis Smalheer met 11-5 in de beslissende game te zegevieren. In de andere ½ finale was het Niels v Velthoven die simpel Hans Jonker in 2 games opzij zette.

In de finale was Niels v Velthoven de bovenliggende partij tegen Pang Yuen daar Niels met 11-6 de 1e game pakt maar daarna wordt Niels wat overmoedig en moet de game met 10-12 aan Pang laten. In de 3e beslissende game let Niels wat meer op en weet met 11-7 de winst te pakken.

Nou de kop is er af. Volgende week donderdag is het 2e Grand Slam wat inhoudt dat alle deelnemers met een attribuut spelen wat in het geheel niet mag voldoen aan een batje. Voorgaande jaren werd bijvoorbeeld gespeeld met een komkommer, oranjeknots, lasapparaat, suikerpot en ga zo maar door. Het is dan de bedoeling dat met beide attributen wordt gespeeld. Er zijn punten te verdienen in de onderlinge competitie en ook voor het origineelste attribuut kunnen punten worden verdient.

Het 3e en laatste Grand Slam wordt de week erop gespeeld. Dan staat het dubbeltoernooi op het programma waar de betere spelers van de club worden gekoppeld aan de mindere spelers Waarna het seizoen van ttv Scaldina er weer op zit om na de zomer weer volledig los te barsten met maar liefst 12 teams in de najaarscompetitie.


Tristan Benschop verrast op NK

Geplaatst: Ma 28 Apr 08, 14:20:

Tafeltennisser Tristan Benschop van ttv Scaldina uit Zierikzee wist zich tijdens het Nederlands Jeugdkampioenschap voor B-Licenties in Helmond voor het hoofdtoernooi te plaatsen. Daar hij pas een paar maanden in het bezit is van deze licentie was het een grote verrassing dat hij middels 2 winstpartijen beiden in 5 games op Ryan Saheblal van ttv Amstelveen en Arthur v Galen van ttv DHC zich via een 2e plaats in de poule bij de beste 64 spelers wist te plaatsen.

In het Hoofdtoernooi was het echter snel gebeurd daar hij er in 3 games verloor van Hans David Heidring van ttv A-merk. De andere 2 B-spelers van ttv Scaldina Dennis Smalheer en Koen v Velthoven wisten zich niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi en moesten zich met een enkele winstpartij tevreden stellen.


NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN VETERANEN 2008

Geplaatst: Ma 14 Apr 08, 19:15:

Jan Remmers en Cor Smalheer hebben meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen veteranen 2008. Voor Jan was het een zware dag, omdat hij vorig seizoen 4e klas gespeeld had zat Jan in de klasse tussen 40-50 jaar bij de spelers die 3e en 4e klas speelde. Met het dubbel had Jan een maat met penhouder greep, een man die veel ruimte nodig had,maar ze konden uiteindelijk hun laatste wedstrijd dubbel winnen, dus 1x winst voor Jan.

In het enkel spel had Jan het zeker niet getroffen, ik vondt dat hij in een wel erg sterke poule met oa Thomas v/d Endt, ex Scaldina nu Markiezaat, en zelfs Thomas kon deze 5 kamp niet winnend afsluiten. Toch heeft Jan zeer behoorlijk gespeeld, zelfs 1x een 5e game en een leuke set tegen een Chineese dame, met penhouder, 3x met 2 punten verschil verloren, dus al met al een leerzame dag. Ikzelf, Cor dus, moest eerst een komplete 7 kamp dubbelen en tot mijn verbazing kreeg ik een maat uit Apelscha, een man die nog maar net een goed jaar tafeltenniste.

Maar we waren ingedeeld bij de 5e-6e klasse, 1 klasse lager als Jan, voor mijn maat te zwaar en voor mij te ligt, dus dat hefte mekaar volledig op en dat bleek ook wel in de wedstrijden, alle sets waren onwijs spannend en we wonnen zelf 3 van de 6 wedstrijden zeer leuk voor mijn maat. In het enkel lekker in mijn eigen klasse, best zwaar hoor, 50-60 jaar 2e en 1e klas, maar het ging in mijn 5 kamp gewoon goed, met een nette 3e plaats 2x winst en 2x verlies, met vooral de winst op 1e klasser "Soepkip" met 11-9 in de 5e als hoogtepunt.

Een heel leuk toernooi met een prettige sfeer en leuke gesprekken, volgend jaar wat meer veteranen van Scaldina?
Cor


Twee bekers voor TTV Scaldina

OUDE-TONGE - Afgelopen zaterdag 15 maart heeft tafeltennisver¬eniging Oude-Tonge met medewerking van de Rabobank voor de 17e maal haar jaarlijkse Rabo toernooi georganiseerd. De deelne¬mers waren afkom¬stig van de verenigingen van het eiland en van een aantal door de jaren heen bevriend geraakte verenigingen uit Zeeland en Zuid-Holland. Om halftien gingen 49 deelnemers van start op 12 tafels in de sporthal van de Grut¬ters¬wei. In de verkorte eerste ronde werd er op de ochtend gespeeld om 2 gewonnen games tot de 11 in zeskampen waarbij de nummers 1 en 2 van iedere zeskamp verder gingen naar een A-poule, de nummers 3 en 4 naar een B-poule en de nummers 5 en 6 naar een C-poule. In de 2e ronde werden de deelnemers in de A en B poule verrast met een ongebruikelijke achtkamp. In C poule werden er wel de vertrouwde zeskampen gespeeld. In de C poule werden ook nog kwartfinales gespeeld, in de A en B poule gingen de nummers 1 en 2 van beide poules meteen kruislingse halve finale wedstrijden spelen.

In de A-poule waren maar liefst twaalf 1e en 2e klassers te bewonderen waarmee er een ongekend sterk deelnemersveld aanwezig was. Toch werden de halve finales wederom bereikt door het erepodium van de vorige editie (Leo Brands, Erik Langbroek, Harry Sintemaartensdijk) aangevuld nu met nieuwkomer en 1e klasse speler Dick Hoogendam. De verdediger Dick was al behoorlijk moegestreden na de vele vijfsetters in de 2e ronde. In de strijd om de 3e/4e moest Dick het bronzen eremetaal dan ook laten aan Harry (3-1). De finale was een herhaling van het vorig jaar maar toen won Leo Brands nog van Erik Langbroek, beiden uitkomend voor het eerste team van Oude-Tonge. Leo begon goed door de 1e game met 11-6 te winnen, de 2e game ging nipt en met een paar geluksballen via het net naar Erik maar daarna speelde Erik ijzersterk zijn door velen gevreesde forehand topspinballen die niet meer beantwoord konden worden door zijn mede finalist. Erik won deze finale -en hiermee de A poule- terecht met 3-1 en schreef het Rabo toernooi alweer voor de 6e maal op zijn naam.

Door het sterke deelnemersveld en ook nog de zware loting van de 1e ronde belandde voormalig viervoudig winnaar van het toernooi, Aad Hofland, in de B Poule. Aad moest deze dag 14 wedstrijden spelen alvorens hij in de finale van de B poule kon afrekenen met Jos Verkaart uit Nieuw Beijerland maar dit ging zeer moeizaam met 3-2, maar dat mag dan ook gezien Aad’s respectabele leeftijd van 73 jaar. De 3e plaats ging hier naar Peter Koornneef van Bernisse die Pavel Beglarjan van Oude-Tonge met 3-1 versloeg.

In de C-poule tenslotte won recreatief speler Peter Roelofs -slechts twee maanden lid van tafeltennisvereniging Scaldina uit Zierikzee- met 3-2 de strijd om de 3e en 4e plaats van Mark van Meggelen van Bernisse uit Abbenbroek. De jeugd van Oude-Tonge liet ook duidelijk van zich spreken deze dag. Zo bereikte de slechts 10 jarige Geert Dogterom de kwartfinales maar verloor hier van de latere finalist Leon Boogaard. De 17 jarige Richard Knöps won vorig jaar al de C poule en dat gelukte hem dit jaar opnieuw door Léon met 3-1 te verslaan. Tafeltennisvereniging Oude-Tonge kon terugkijken op een zeer geslaagde dag. Iets voor 19.00 werden de door de Rabobank beschikbare prijzen uitgereikt.

Uitslagen van het Rabo Toer¬nooi 2008 zijn:
A-Poule: 1. Erik Langbroek (Oude-Tonge) 2. Leo Brands (Oude-Tonge)
3. Harry Sintemaartensdijk (TOGB) 4. Dick Hoogendam (Play Fair)
B-Poule: 1. Aad Hofland (Alexandria) 2. Jos Verkaart (Nieuw-Beijerland)
3. Peter Koornneef (Bernisse ’80) 4. Pavel Beglarjan (Oude-Tonge)
C-Poule: 1. Richard Knöps (Oude-Tonge) 2. Léon Boogaard (Scaldina)
3. Peter Roeloefs (Scaldina) 4. Mark van Meggelen (Bernisse’80)


Goede prestaties van de jeugd van ttv Scaldina

Martijn Stouten haalt ½ finale.

Afgelopen weekend werd het jeugdranglijsttoernooi voor B- en C- Licenties in Nijmegen afgewerkt. Op de zaterdag was het de beurt aan 5 spelers welke in het bezit zijn van een C-Licentie om dat in een B-Licentie om te zetten. En op de zondag was het de beurt aan de 3 B-spelers van ttv Scaldina om zich te meten met de sub top van Nederland.

Op de zaterdag was het Martijn Stouten welke bij de Pupillen de meeste indruk maakte. Hij plaatste zich vrij éénvoudig voor het hoofdtoernooi waarna hij doorstootte naar de ¼ finale. Hier ontmoete hij een oude bekende namelijk Luc vd Valk van ttv de Meppers uit Heeze. Na een 0-2 achterstand gaat Martijn toch meer druk uitoefenen op zijn tegenstander waardoor de partij omdraait en Martijn met 11-7 in de 5e game alsnog de winst pakt. In de ½ finale moet Martijn aantreden tegen Cas Altenburg van ttv Scylla uit Leiden. Hierin neemt de kleine man uit Oosterland een 2-0 voorsprong vooral veroorzaakt door fouten van zijn tegenstander waarna zijn tegenstander in het vervolg toch wat behoudender gaat spelen. Hierdoor komt Martijn in de problemen en weet niet het juiste antwoord op de tafel te leggen. Dirk Geuze bij de Kadetten en Floris Dijkers bij de Pupillen weten zich wel te plaatsen voor het hoofdtoernooi maar daar blijft het bij. Gerwin Flikweert en Corstiaan Stouten moeten genoegen nemen met een bijrol in het troosttoernooi.

Op de zondag was het de beurt aan de B spelers van ttv Scaldina te weten Dennis Smalheer, Koen v Velthoven en Tristan Benschop. Voor het eerst wisten Koen v Velthoven en Dennis Smalheer de poulewedstrijden te overleven en zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Hierin werden beiden in de 1e ronde uitgeschakeld maar je mag wel zeggen dat er nog steeds progresssie gemaakt wordt en langzaam groeien de mannen toe naar de top van de B-Licentiespelers. Tristan Benschop wist wel 1 partij te winnen maar werd op gamegemiddelde veroordeeld tot het troosttoernooi waar hij in de 2e ronde sneuvelde.


Scaldina sportploeg van Schouwen-Duiveland.


De tafeltennissers van het 1e jeugdteam van Scaldina uit Zierikzee werden tot hun eigen verbazing uitgeroepen tot het beste sportteam van de Gemeente Schouwen-Duiveland. Het team bestaande uit Dennis Smalheer, Koen v Velthoven, Niels v Velthoven en Henk Mangnus waren wel verheugd over de nominatie voor de beste sportploeg van Schouwen-Duiveland maar dachten dat een podiumplaats het hoogst haalbaar was. Op zich ook weer niet zo verwonderlijk daar het team in de voorjaarscompetitie een zeker lijkend kampioenschap in de Landelijke C-Klasse op het laatste moment wisten te verprutsen. Maar na de toch toegekende promotie naar het Landelijk B werd in de najaarscompetitie een 4e plaats behaald.

Maar de commissie oordeelde vooral de handhaving op het één na hoogste jeugdniveau van Nederland genoeg om het team de 1e plaats toe te kennen. De handballers van Delta Sport(winnaar districtbeker) legden beslag op de 2e plaats en het kartteam van “Two Mili’s (Nederlandse jeugdtitel) legden beslag op de 3e plaats.

De wethouder van sportzaken Ad Verseput van de Gemeente Schouwen-Duiveland reikte dus zaterdagavond in sporthal Onderdak te Zierikzee de grote Wisselbeker en de bijbehorende oorkondes uit aan de winnaars. Nadat iedereen van de schrik was bekomen was iederéén van de ttv Scaldina het er wel over ééns dat deze prestatie een erkenning is voor de sport tafeltennis op Schouwen-Duiveland.


Leon pakt zijn eerste tafeltennisbeker.


Afgelopen zaterdag, 19 januari, gingen Leon Boogaard, Jan Stouten en Youri van Dijken naar Abbenbroek, voor het Bernisse Open toernooi. In de ochtend werden we allemaal door elkaar ingedeeld. Per poule was het afhankelijk of je in de middag door ging naar de winnaarsronde, middenronde of verliezersronde. Youri kwam in de middenronde terecht en Leon en Jan in de verliezersronde. Youri kon helaas niets winnen in deze poule. Jan kwam in zijn poule best ver, maar hij kwam niet bij de gevraagde 1e 2 plekken. Leon deed het wat dat betreft nog het beste in zijn poule. Hij won alle wedstrijden in zijn poule, zodat hij in zijn poule eerste werd. De halve finale werd verloren in 5 games, waardoor hij om de 3e plek moest spelen tegen Edwin van der Zeijde, van Tavenu. Leon won deze wedstrijd en daardoor wint hij zijn eerste tafeltennisbeker! Dit toernooi was tevens een geslaagde training voor aankomend competitieseizoen.


Martijn Stouten wint Top 6-kampen


Martijn Stouten van ttv Scaldina is winnaar geworden van de Top 6-kampen welke in Bergen op Zoom werden gehouden. De beste 6 spelers(sters) van de afgelopen competitie in hun klasse werden door de tafeltennisbond uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Voor Scaldina hadden zowel Martijn Stouten en Dirk Geuze een uitnodiging ontvangen om hieraan deel te nemen. De 1e partij was meteen Dirk tegen Martijn. In tegenstelling tot de clubkampioenschappen van vorige week was het dit keer Martijn die met 11-9 in de 5e game net te sterk was voor Dirk. Hierna weet Martijn het goede gevoel vast te houden en wint al zijn wedstrijden. Vooral de winst van 3-0 op de als nr. 1 genoteerde A. Damnjanovic van Wanzl/Belcrum spreekt tot de verbeelding. Dirk Geuze is na het verlies tegen clubgenoot Martijn Stouten niet zichzelf. Hij mist het goede gevoel wat hem nog 2x verlies oplevert. Maar het levert toch nog een 3e plaats op.

Uitslagen
1 M.J. Stouten, Scaldina 2 5
2 A. Damnjanovic, Wanzl/Belcrum 6 4
3 L. van de Valk, De Meppers 2 2
4 D.W. Geuze, Scaldina 2 2
5 D. Overbeeke, Hotak '68 2 1
6 J. Heijens, TTC Middelburg 5 1


Paul de Graaf opnieuw clubkampioen Scaldina

Paul de Graaf heeft voor de 10e achteréénvolgende maal het clubkampioenschap van ttv Scaldina binnengehaald. Voor de competitie komt Paul uit in de landelijke 3e divisie voor NOAD uit Schiedam. Dus op voorhand is hij dus de onbetwiste favoriet. In de poule kwam hij niet in de problemen. Maar in de ½ finale tegen Hans Volkeri moest hij 2 games vol aan de bak maar daarna was het verzet gebroken, 3-1 winst. Om het in de finale simpel, met matig spel, af te maken tegen jeugdspeler Dennis Smalheer eveneens met 3-1.

Maar daarachter had je een spannende strijd tussen de oude garde en de aanstormende jeugd. Met als inzet de 3 overige plaatsen voor de ½ finale. Dennis Smalheer haalde het door zijn vader Cor Smalheer in 4 games terug te wijzen. In de andere poule waren het Koen v Velthoven en Hans Volkeri die de eerste 2 plaatsen bezetten. Waarbij het opmerkelijk was dat Koen in 5 games van Hans won en zodoende de 1e plaats in de poule opeiste en Hans terugwees naar de 2e positie. Wat dus betekende dat Hans Volkeri moest aantreden tegen Paul de Graaf en Koen v Velthoven tegen Dennis Smalheer. Paul wint dus van Hans maar de twist tussen de jonkies was vele malen spannender maar Dennis ging er met 11-8 in de 5e game met de winst er van door. Dennis speelde aanvallend niet goed maar reageren op de opening van de tegenstander en de bal slim neerleggen waren deze dag zijn handelsmerk. Wat dus een finaleplaats opleverde. Maar hierin kreeg Dennis een koekje van eigen deeg van Paul de Graaf. Dennis won nog wel de 1e game met 11-7 maar daarna was het Paul die de zaken recht trok met 7-11, 7-11 en 6-11 en dus met de titel naar huis ging. De strijd om de 3e plaats leverde een onvervalste twist op tussen jong en oud. Of wel Koen v Velthoven tegen Hans Volkeri, Koen begon voortvarend daar hij met 7-11 de 1e game pakte maar daarna was het Hans die het jonkie toch een tikkie gaf door met 11-6, 11-4 en 12-10 te zegevieren.

In de B- poule was het Pang Yuen die de 1e plaats opeiste door al zijn partijen in winst om te zetten. Het moeilijkst had hij het nog met Youri v Dijken welke hij met 12-10 in de 4e game klopte. Daar achter was het Ed Voshol die verrassend 2e werd daar hij in 3 games van Jan Kastelein won. In de C- poule was het voorzitter Kees Sonneveld die 1e werd. Maar hij moest in de laatste wedstrijd wel alle zeilen bijzetten om Jan Stouten van het lijf te houden wat met 14-12 in de 5e game net gelukte. Jan Stouten werd hiermee 3e daar Bert de Jong de onderlinge strijd in 4 games gewonnen had en hierdoor als 2e eindigde. Bij de jeugd A was het Dennis Smalheer die wederom te sterk was voor Koen v Velthoven. Na een 2-0 voorsprong voor Koen wist Dennis de volgende 3 games voor zich op te eisen en zodoende de jeugdtitel van Scaldina.

De jeugd B werd een Oosterlandse finale tussen Dirk Geuze en Martijn Stouten. Waarbij Dirk wederom met 3-1 de baas blijft over Martijn. De 3e plaats werd een prooi voor Hanneke vd Werf welke Gerwin Flikweert met 12-10 in de 5e game een loer draaide.

Uitslagen:

Senioren A:

1. Paul de Graaf
2. Dennis Smalheer
3. Hans Volkeri
4. Koen v Velthoven
5. Cor Smalheer
6. Jan Kik
7. Tristan Benschop
8. Mark Jonker
9. Arjan Bom
10. Jeffrey Bakvis
11. Niels v Velthoven
12. Arthur Schenk

Senioren B:

1. Pang Yuen
2. Ed Voshol
3. Jan Kastelein
4. Jan Remmers
5. Koop Broekhuizen
6. Youri v Dijken
7. Leon Boogaard

Senioren C:

1. Kees Sonneveld
2. Bert de Jong
3. Jan Stouten
4. Bram Vroegop
5. Evelien Kostense
6. John v Krevelen

Jeugd A:

1. Dennis Smalheer
2. Koen v Velthoven
3. Tristan Benschop
4. Niels v Velthoven

Jeugd B:

1. Dirk Geuze
2. Martijn Stouten
3. Hanneke vd Werf
4. Gerwin Flikweert
5. Floris Dijkers
6. Corstiaan Stouten
7. Perry Post
8. Mike
9. Jaap Steenpoorte
10. Esther de Bruine
11. Pim de Bruine
12. Sjoerd Flikweert
13. Arthur
14. Leanne Cobanovic
15. Shashauk v Dijk


Dennis Smalheer wint Backhandstoernooi

Dennis Smalheer heeft afgelopen zaterdag het tafeltennistoernooi van The Backhands in Rucphen gewonnen. In de hoogste junioren categorie namelijk Junioren B gelukte het Smalheer iedereen de baas te blijven. Vooral de winst met 3-1 op Patrick de Hoon van Tanaka, welke uitkomt in het Landelijk A van de competitie, was van een goed gehalte.

Ook in de Extra klasse Jeugd 1 was de winst voor Smalheer welke nu zelfs met 3-0 van de Hoon wist te winnen. In het dubbel in de hoogste categorie was het opnieuw Smalheer met aan zijn zijde Erwin de Koning welke met de zege aan de haal gingen.

Koen v Velthoven speelde in de zelfde categorie maar kon zich niet in de prijzen spelen. Een andere grote winnaar was Martijn Stouten welke 2x met een 1e plaats naar huis ging. In de Pupillen categorie was Martijn in de finale veel te sterk voor Sander vd Broek van TIOS”51 door hem met 3-0 te verslaan. In de extra klasse Jeugd 4 ging het voor Martijn toch iets moeizamer daar Martijn een 2-0 voorsprong tegen Femke Boot van Tanaka niet kon vasthouden waardoor deze partij een 2-2 tussenstand opleverde. Maar in de beslissende 5e game liet Martijn er geen gras over groeien daar hij met 11-6 zegevierde.

In het dubbel gingen Martijn Stouten en Floris Dijkers goed mee maar moesten in de ½ finale in de meiden van Hotak”68 net hun meerdere erkennen. Bij de Kadetten was Dirk Geuze goed op dreef daar hij de ½ finale haalde, maar daar net met 13-11 in de 5e game zijn meerdere moest erkennen in Niels Versteeg van ttv Waalwijk. In de extra klasse Jeugd 3 komt Geuze zelfs in de finale maar moet tegen dezelfde Versteeg nu in 4 games de vlag strijken. In het dubbel speelt Dirk Geuze met Corstiaan Stouten maar de ½ finale is hun eindstation. Gerwin Flikweert en Tristan Benschop halen in hun leeftijdscategorieën meerdere malen de ½ finale maar dat is ook hun eindstation.


Het 1e jeugdteam van Scaldina krijgt versterking

Het 1e jeugdteam wordt uitgebreid met Tristan Benschop welke op dit moment uitkomt voor Tanaka uit Etten Leur. Tristan kon niet wennen aan de trainingen van de nieuwe trainster van Tanaka. Waarna hij toenadering heeft gezocht met Scaldina. Dit betekent dat het 1e jeugdteam voor de voorjaarscompetitie 2008 met een roulatiesysteem gaat werken met Koen en Niels v Velthoven, Dennis Smalheer en Tristan Benschop. Henk Mangnus doet alleen mee als de anderen niet kunnen dus hij is reserve.

Wat verder een belangrijk gegeven is dat Tristan van dezelfde leeftijd is als Koen en Dennis. Wat inhoudt voor najaarscompetitie 2008 waar Niels v Velthoven en Henk Mangnus te oud zijn om in de jeugd te mogen uitkomen dat we met Koen, Dennis en Tristan verder kunnen op het niveau waar het team nu is aanbeland namelijk het niveau Landelijk B. Want op dit moment komt Tristan uit op hetzelfde niveau. Dus vanaf september heeft dit team nog 4 competities de kans om nog een niveau te stijgen. Een mogelijkheid welke zeker geen utopie hoeft te zijn.


Dennis Smalheer pakt finaleplaats op de Open Zeeuwse Kampioenschappen.

Dennis Smalheer van ttv Scaldina is er in geslaagd een finaleplaats te behalen tijdens de Open Zeeuwse Kampioenschappen welke voor de jeugd afgelopen zaterdag in Kruiningen werd gehouden. In de hoogste jeugdcategorie werd hij winnaar van zijn poule waarna hij middels een bye in de ½ finale moest aantreden tegen clubgenoot Koen v Velthoven waar Dennis in 4 games te sterk voor was. In de finale wachtte Dianne Overbeeke van Hotak”68 uit Hoogerheijde welke ook uitkomt voor het Nederlandse meisjes kadetten team. De 1e game wist Dennis nog naar zich toe te trekken maar daarna bepaalde Dianne het spel en Dennis had er geen voldoende antwoord op wat dus een 4 games verlies betekende.
In de ochtenduren werd gespeeld op leeftijd en licentie. Betekende dat Koen v Velthoven en Dennis Smalheer beiden uitkwamen voor de Junioren B. Ook hier presteerden beide heren goed maar nu waren de Middelburgers Kristian Davidse en William Marinnessen te sterk. Wat ook nu weer inhield dat beide heren tegen elkaar speelden om de 3e plaats. Maar in dit geval was Koen v Velthoven in 4 games de winnaar. In de ochtenduren was Martijn Stouten goed op dreef daar hij bij de Pupillen B/C de 2e plaats voor zich wist op te eisen. Alleen Herbert Keijman van Yerseke was nog iets te sterk.
Opvallend was het optreden van Corstiaan Stouten bij de Jeugd 5 waar hij verrassend doordrong tot de ¼ finale maar daar verloor van Joey Melio van Oudelande. Dezelfde speler versperde Floris Dijkers de toegang tot de finale door hem in de ½ finale te verslaan. Al met al een geslaagde dag en een goede voorbereiding op de competitie welke vanaf volgende week begint.


Geen prijzen voor Scaldina op Tholen

Op zaterdag 1 september organiseerde de ttv Smash”76 uit St Annaland haar 21e invitatietoernooi in sporthal “de Wellevaete”.
Scaldina was hier met 11 personen goed vertegenwoordigd. Maar er werd wel degelijk gespeeld maar dit leidde niet tot een prijs. Of wel een finaleplaats.
Degene die er nog het meest in de buurt kwam was Cor Smalheer in de senioren B. Maar in de ½ finale moest hij net zijn meerdere erkennen in Peter Bazen van de organiserende vereniging Smash”76. In de zelfde categorie was Koen v Velthoven het haasje met 3 spelers 1 verliespartij en Koen had de slechtste onderlinge gamestanden. Dus meteen uit het toernooi. In deze poule was het onze nieuwe aanwinst Henk Mangnus via dezelfde tombola wel gelukt zich te plaatsen voor de ½ finales, maar in een 5 gamer was Roland vd Heuvel van Hotak net te sterk. Dennis Smalheer wist wel enige winstpartijen te boeken maar dit leidde niet verder dan de middenmoot.
Bij de Senioren C was Jan Remmers redelijk op dreef met een 3e plaats en 5 winstpartijen in een 8-kamp maar Stefanie v Genegen van Hotak was toch duidelijk een maatje te groot. Opvallend was het optreden van Youri v Dijken welke op een 4e plaats in de poule eindigde en wel uitgeschakeld was. Maar met overwinningen op Klaas Grinwis en Kees v Oers gaf hij aan dat ook op 4e klas niveau met hem rekening gehouden moet worden.
Leon Bogaard en Kees Sonneveld acteerden bij de Senioren D wat beiden niet tot grootse daden kon brengen middels 2 en 3 winstpartijen was de koek op.
De jeugd met Dirk Geuze, Gerwin Flikweert, Martijn Stouten en Corstiaan Stouten speelden hun wedstrijden in de Jeugd A wat neerkomt op 3e/4e klas niveau Junioren. Martijn wist vooral in de ochtend te imponeren maar toen het er echt om ging greep hij toch naast de finale.
Al met al een goede voorbereiding op de komende najaarscompetitie.


Impressie van een matroos

Hier mijn ervaring van de boottocht van afgelopen zaterdag 18 augustus Nadat we verzameld waren op het parkeerterrein aan de Hoofdpoortstraat en al onze deelnemers geteld hadden gingen we gepakt en gezakt aan boord van het mooie zeilschip De nieuwe Maen Het schip lag van wege eb vrij laag dus moest alles via een eng smal trapje aan boord worden gebracht,de jeugd en leiding van Artemis was al aan boord dus die hielpen even een handje mee.

Na nogmaals onze bemanning geteld te hebben en de schipper Peter nog wat huishoudelijke mededelingen door nam gingen dan echt de trossen los,we voeren op motor kracht de haven uit,na dat we ver genoeg waren uitgevaren mochten die gene die mee wilde helpen ook samen de zeilen hijsen dat vond ik een heel mooi moment en ik denk vele met mij,dan ervaar je een stilte dat je alleen de wind en de zeilen hoort echt kippenvel. We hadden trouwens goed zeil weer alleen jammer dat de zon zich niet liet zien.

We hadden nog wat proviand mee genomen dus werden er nog voor iedereen wat pannenkoeken op gewarmd en met chips en wat fris ging het helemaal goed komen, een paar hadden ook ontdekt hoe de dvd werkte dus er werd zo tussen de bedrijven door nog naar een film gekeken.

Maar aan al het mooi komt toch een eind de zeilen gingen weer naar beneden daar was ook weer veel man kracht voor nodig, na nog even wat dingen met z’n allen opgeruimd te hebben en de schipper Peter te hebben bedankt voor deze fijne middag was er ook nog een verrassing,twee jeugd leden die nog een prijsje hadden gewonnen tijdens het tafeltennissen die ik mocht uitreiken aan Ester voor het mooiste attribuut en Martijn als de totaal winnaar .

Al om al vond ik het een geslaagde middag en dat de samenwerking tussen Artemis en Scaldina hopelijk bij een volgende gelegenheid weer tot succesvol programma mag leiden.

Met vriendelijke groet
De matroos Ilona Broekhuizen