Competitienieuws

Elke zondagmiddag tussen 14:00 en 14:30 wordt er wekelijks verslag gedaan op radio Schouwen Duiveland.
Hierin komt de competitie van de afgelopen week aanbod. De radio is hier online te beluisteren.

Geplaatst: op Ma 04 Mei 15

Scaldina 2 KAMPIOEN in 4e Klasse B op laatste wedstrijddag!

Op Vrijdag 24-04-2015 moest Team 2 van Scaldina in en tegen Arnemuiden aantreden tegen Arnemuiden 4, op dat moment de koploper en Scaldina de nummer 2. Arnemuiden had 5 punten nodig om kampioen te zijn, bij 4-6 voor Scaldina hadden BEIDE 62 punten en zouden de onderlinge wedstrijden ook geen uitsluitsel geven want Arnemuiden had in Zierikzee bij Scaldina met 4-6 gewonnen. Een behoorlijk "strak" potje dus want men gaf elkaar niets toe. Onze mannen begonnen zéér voortvarend, Floris, Pang, Jan, het dubbel en nogmaals Floris brachten de stand op 0-5. Dus toen begon het er al op te gelijken, maar toen kwam wedstrijd 6, Jan Kik verloor deze en de wedstrijd daarop verloor Pang óók, en wedstrijd 8 verloor Jan óók; Arnemuiden begon z'n kansen te ruiken bij een stand van 3-5, want immers nog 2 punten méér en men was kampioen. Maar toen speelde Floris zijn derde wedstrijd en deed wat een kopman hoort te doen; hij won ook zijn derde wedstrijd van de dag! Stand 3-6, alles kwam nu neer op die ranke schouders van Pang, maar Pang kon de druk aan en won zijn laatste wedstrijd, eindstand 3-7 en KAMPIOEN!!! Proficiat mannen, veel succes in de 3e Klasse. De percentages van Team 2 waren:; Floris Dijkers 24 - 21 88%, Jan Kik 20 - 14 70%, Pang Yuen 23 - 13 57%, Hans Jonker 20 - 5 25%.

Geplaatst: Do 30 April 2015


Het eerste team van Scaldina heeft uit met 7-3 verloren van SV Red Star '58 uit Goirle.

Scaldina speelde weer met Herbert, helaas konden Herbert, Tristan en Koen ieder slechts één wedstrijd winnen. Een detail uit deze wedstrijd is dat alle drie onze jongens verloren van invalster en voormalig topspeelster en international Monique Posthuma.


Tweede wedstrijd ook niet gewonnen

Geplaatst: Ma 23 Sep 13

Het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Scaldina heeft ook zijn tweede wedstrijd in de hoofdklasse niet gewonnen.

In het Brabantse Vught was JCV 3 met 7-3 te sterk. Koen van Velthoven kon zich positief onderscheiden door zijn drie partijen winnend af te sluiten. Tristan Benschop en Martijn Stouten haalden geen punten binnen. Ook het dubbelspel ging verloren. Met dit resultaat mengt het team zich onderin de stand van het tweede afdelingsniveau.


Scaldina verliest seizoensopener

Geplaatst: Ma 16 Sep 13

Het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Scaldina heeft zijn seizoensopener in de hoofdklasse verloren. In eigen huis was Kruiskamp’81 uit ’s-Hertogenbosch met 7-3 te sterk.

Scaldina, dit seizoen uitkomend op het tweede afdelingsniveau, sprokkelde stroef de eerste punten binnen. Nadat Tristan Benschop zijn eerste wedstrijd fors verloor, zette Koen van Velthoven met 18-16 in de vijfde game Christian van Erp opzij. Daarna werd door het vertrouwde duo Benschop/Van Velthoven ook in het hol van de leeuw het dubbelspel binnengehaald. Nadat Van Velthoven zijn volgende enkelpartij in vier games won en hij Scaldina een 3-2-voorsprong bezorgde, ging de kaars uit. Tristan Benschop en Herbert Keijman kwamen niet meer in de buurt van een overwinning en Van Velthoven verloor nog nipt van Marcel Klaver.


Scaldina sluit seizoen af met kleine nederlaag

Geplaatst: Ma 15 Apr 13

Het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Scaldina heeft zijn seizoenafsluiter in de hoofdklasse met 6-4 verloren van Middelburg 3.

Koen van Velthoven beperkte de schade door voor drie winstpartijen te tekenen. Feilloos versloeg hij Jelle Versteeg en Kristian Davidse en alleen tegen Rogier Berndsen zou hij twee games af moeten staan. Tristan Benschop voegde een punt toe aan het geheel door met 11-7 in de vijfde game Berndsen te verslaan. Kans op een tweede winstpartij had hij vooral tegen Davidse, maar die bleek met 11-6 in de vijfde game te sterk. Het dubbelspel werd fors verloren en ook Martijn Stouten kon het niet bolwerken tegen de Middelburgers. Scaldina is uitgespeeld voor dit seizoen en zal vijfde of zesde eindigen in de hoofdklasse, afhankelijk van het resultaat tussen Middelburg 3 en het Goirlese Red Star´58 2.


Scaldina wint en stevent af op vijfde plaats

Geplaatst: Ma 8 Apr 13

Het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Scaldina heeft in de nacompetitie van de hoofdklasse met 6-4 gewonnen van Red Star’58 2 uit Goirle. Met dit resultaat stevent de ploeg uit Zierikzee af op de vijfde plaats in de hoofdklasse, hetgeen een grote kans op lijfsbehoud

Koen van Velthoven won al zijn partijen. Tristan Benschop begon met overwinningen op Peter Scholtes en Maarten Uijens, maar verloor zijn laatste partij van Jasper Sauer. Martijn Stouten kwam niet tot een overwinning. Het dubbelspel Van Velthoven/Benschop draait al het hele seizoen goed en ook in deze wedstrijd werd dat belangrijke punt verzilverd.


Scaldina verliest van TIOS’51

Geplaatst: Ma 1 Apr 13

Het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Scaldina heeft zijn laatste wedstrijd in de hoofdklasse met 7-3 verloren van TIOS’51 uit Tilburg. Er zal nu in de nacompetitie gestreden worden voor een goede kans op lijfsbehoud.

Tegen de Tilburgers zorgden het dubbelspel en twee enkelpartijen van Koen van Velthoven voor de punten aan Zierikzeese kant. Van Velthoven versloeg Ramon Clijsen en Ger van Hulten in vijf games en moest alleen zijn meerderen erkennen in Leon van Riel. Tristan Benschop kwam onfortuinlijk niet tot scoren. In verscheidene games kon hij een grote voorsprong niet vasthouden en ook verloor hij nipt met twee punten verschil in de vijfde game van Van Hulten en Van Riel. Invaller Floris Dijkers kon niks uitrichten.

Als vervolg van de reguliere competitie zal nu onderling met Middelburg 3 en Red Star ’58 2 gestreden worden voor de betere kansen op lijfsbehoud in de hoofdklasse, het hoogste afdelingsniveau.


Scaldina wint voor tweede maal op rij

Geplaatst: Ma 25 Mrt 13

Het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Scaldina heeft de goede lijn van vorige week door weten te zetten. In de hoofdklasse werd er met 6-4 van Middelburg 3 gewonnen. Hiermee verschaft het team zich een gunstigere positie in strijd tegen degradatie.

Koen van Velthoven ontpopt zich als een van de beste spelers in de afdelingscompetitie, daar hij er na vorige week ook ditmaal weer drie partijen won. Miquel de Witte en Kristian Davidse werden zonder problemen aan de kant gezet en alleen tegen Jelle Versteeg ging het wat moeizamer met een nipte 11-8 in de vijfde game. Tristan Benschop verslikte zich hevig in dezelfde Versteeg, maar stelde orde op zaken door De Witte en Davidse met klinkende 3-0-cijfers te verslaan. Samen met Van Velthoven pakte hij ook het belangrijke punt van het dubbelspel. Martijn Stouten kwam niet in de buurt van een zege.


Scaldina boekt eerste zege in hoofdklasse

Geplaatst: Ma 18 Mrt 13

Het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Scaldina heeft zijn eerste winst in de hoofdklasse binnen. In Goirle werd met 6-4 van Red Star’58 2 gewonnen.

Koen van Velthoven was de grote man met drie winstpartijen. Tegen Peter Scholtes en Maarten Uijens ging het vrij feilloos, maar tegen Jasper Sauer was er een spannende vijfde game nodig het klusje te klaren. Tristan Benschop verloor zijn eerste partijen nipt van Sauer en Uijens, maar stelde orde op zaken door Scholtes in 11-6, 5-11, 11-7 en 11-9 te verslaan. Martijn Stouten tekenende voor zijn eerste winstpartij dit seizoen; hij versloeg Uijens met overtuigende cijfers. Later zou blijken dat het ook voor het team de eerste zege betekende. Het dubbelspel werd in straight games gewonnen door Benschop/Van Velthoven.


Scaldina verliest nipt van Taverbo/Sabo

Geplaatst: Ma 11 Mrt 13

In de hoofdklasse heeft het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Scaldina nipt verloren van Taverbo/Sabo uit Boxtel. Het werd 6-4 in het voordeel van de Brabantse tegenstander.

Koen van Velthoven en Tristan Benschop bewezen opnieuw goed mee te kunnen draaien op het hoogste afdelingsniveau. Beide versloegen ze Gijs Klop en Henk Mangnus. Bij deze vier punten zou het blijven voor het Zierikzeese team. Jos Heijmans bleek een maatje te groot en het dubbelspel werd verloren. Martijn Stouten kon niets uitrichten.


Scaldina maakt debuut in hoofdklasse

Geplaatst: Ma 18 Feb 13

Vrijdagavond en zaterdagmiddag was het dan zover: het aantreden van het eerste team van tafeltennisvereniging Scaldina in de hoofdklasse. Voor het eerst in de geschiedenis van de club mag het eerste team zich op dit niveau laten gelden. Vrijdagavond werd de inhaalwedstrijd tegen Wanzl/Belcrum 2 uit Breda afgewerkt. De mannen uit Zierikzee werden vrijwel meteen op de feiten gedrukt, want er werd al snel tegen een 5-0-achterstand aangekeken. Koen van Velthoven was er nog erg dichtbij tegen Lennart Slaats en Tristan Benschop zorgde dat Enrico Schoen tot het gaatje moest gaan, maar beide partijen gingen in vijf games verloren. Het eerste punt aan Zierikzeese zijde kwam in de zesde partij, toen Van Velthoven in vier games Peter Kooremans versloeg. Later zou ook Schoen door Van Velthoven verslagen worden. Het bleken de enige twee punten die Scaldina kon rapen in Breda; een 8-2 verlies.

De volgende dag was in ‘s Hertogenbosch Never Despair 2 de tegenstander. Het werd een snelle wedstrijd met veel driegamers. In de eerste partij verloor Benschop nipt in vijf games van Stefan Langemeijer en in de pot erna pikte Martijn Stouten een gamepje mee tegen Ronny Struyk. Ook in deze wedstrijd zou het eerste punt gemaakt worden door Van Velthoven; hij versloeg Rolf van den Eerenbeemt in 11-8, 11-9 en 11-8. Na het verloren dubbelspel pikte ook Benschop zijn eerste winstpot mee, in drie games van Ronny Struyk. Dezelfde Struyk zou ook tegen Van Velthoven in drie games het bos in gaan. Een betere uitslag dan de uiteindelijke 7-3 in het voordeel van de Bosschenaren zat er niet in. Scaldina bungelt na twee wedstrijden mee onderin de stand van de hoofdklas, maar beter mag ook niet verwacht worden van het team.


Scaldina kampioen in 7e klasse!!!

Geplaatst: Ma 26 Nov 12

Het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Scaldina heeft zich tot kampioen gekroond in de zevende klasse. De slotwedstrijd in Sint Willebrord tegen naaste belager Back Hands 2 werd met 6-4 gewonnen. Voor de eerste keer in de historie van de club is promotie naar de hoofdklasse afgedwongen. De heren leken aan een 5-5-gelijkspel genoeg te hebben voor het kampioenschap. Na verliespartijen van Tristan Benschop en Herbert Keijman was het Koen van Velthoven die de ban brak voor Scaldina. Hij versloeg John Brussé in vier games. Hierna werden ook het dubbelspel en de volgende partijen van Benschop en Van Velthoven gedecideerd binnengesleept, waardoor een 4-2-voorsprong genomen werd. Keijman hikte daarop tegen het vijfde punt aan en kon een 2-0-voorsprong tegen Brussé geen passend vervolg geven. Wie wel won, was Van Velthoven, in drie games van René Lauwerijssen. Ondertussen had Arnemuiden 3 haar wedstrijd met 10-0 gewonnen, wat betekende dat Scaldina toch nog een punt extra nodig had om het kampioenschap veilig te stellen. Benschop pakte dit punt vrij resoluut middels een 3-1-overwinning op Brussé.


Copyright © TTV Scaldina - All rights Reserved.