Nieuws

Geplaatst: op Vrij 29 Mei 15
Klik hier voor de toegestane tafeltennisrubbers t/m 30 juni 2015

Kijk vooral op blad 7, daar staan de rubbers die per 30 juni 2015 VERBODEN zijn en soms als aanbieding worden verkocht.


Geplaatst: op Woe 27 Mei 15

Van de Tafeltennisschool Den Haag hebben voor eventueel geďnteresseerden het volgende affiche ontvangen:

Geplaatst: op Ma 04 Mei 15

Uitslagen van de beslissingswedstrijden najaar 2015 op 01-05-2015

Zoals hieronder te lezen valt heeft Scaldina 3 op 01-05-2015 een klinkende 6-0 overwinning behaalt op Kerkwerve 4 hierdoor blijft onze derde team in de vierde klasse, goed gedaan mannen! Helaas heeft Scaldina 4 in en tegen Westerzicht 3 niet het succes van team 3 kunnen evenaren, zij verloren met 6-3 en blijven dus 7e klasse spelen, volgend seizoen beter mannen.

Geplaatst: op Ma 04 Mei 15

Scaldina 2 KAMPIOEN in 4e Klasse B op laatste wedstrijddag!

Op Vrijdag 24-04-2015 moest Team 2 van Scaldina in en tegen Arnemuiden aantreden tegen Arnemuiden 4, op dat moment de koploper en Scaldina de nummer 2. Arnemuiden had 5 punten nodig om kampioen te zijn, bij 4-6 voor Scaldina hadden BEIDE 62 punten en zouden de onderlinge wedstrijden ook geen uitsluitsel geven want Arnemuiden had in Zierikzee bij Scaldina met 4-6 gewonnen. Een behoorlijk "strak" potje dus want men gaf elkaar niets toe. Onze mannen begonnen zéér voortvarend, Floris, Pang, Jan, het dubbel en nogmaals Floris brachten de stand op 0-5. Dus toen begon het er al op te gelijken, maar toen kwam wedstrijd 6, Jan Kik verloor deze en de wedstrijd daarop verloor Pang óók, en wedstrijd 8 verloor Jan óók; Arnemuiden begon z'n kansen te ruiken bij een stand van 3-5, want immers nog 2 punten méér en men was kampioen. Maar toen speelde Floris zijn derde wedstrijd en deed wat een kopman hoort te doen; hij won ook zijn derde wedstrijd van de dag! Stand 3-6, alles kwam nu neer op die ranke schouders van Pang, maar Pang kon de druk aan en won zijn laatste wedstrijd, eindstand 3-7 en KAMPIOEN!!! Proficiat mannen, veel succes in de 3e Klasse. De percentages van Team 2 waren:; Floris Dijkers 24 - 21 88%, Jan Kik 20 - 14 70%, Pang Yuen 23 - 13 57%, Hans Jonker 20 - 5 25%.

Nieuwe wedstrijddoeken

Binnenkort krijgen we er bij Scaldina weer twee nieuwe wedstrijddoeken bij. Zij zullen worden vervaardigd door JMC.
Het zijn wedstrijddoeken van Accountants- en Adviesgroep Rijkse en van ABS Autoherstel Zierikzee.

Tafeltennistoernooi 25-04-2015 ttv Scaldina


Geplaatst: Do 30 Apr 15
Op 25-04-2015 werd het 2e Scaldina toernooi tot tevredenheid van velen gehouden. Er was tussen de middag gezorgd voor een "vette hap" door Ed Voshol en Wil de Graaf verzorgde in onze (bijna) voltooide "HOME" het bekende 'droogje'en 'natje'. Er waren volgens de organisator Jan Remmers 33 aanmeldingen, waarvan er enkele helaas wegbleven zónder afmelding. Onder de spelers die wél aanwezig waren waren o.a. het oud Scaldina lid Youri van Dijken,ttv Yerseke. In poule A streden o.a. de John Kiele Alexandria '66 (Duo 1e Klasse), Niels Kieviet Tavenu / Scyedam (Hoofdklasse), Wilbert Poppe Arnemuiden (2e Klasse), en onze eigen toppers Koen van Veldhoven, Tristan Benschop (Hoofdklasse), Leendert Bom, Floris Dijkers en Peter van Hooijdonk. In poule B speelde o.a. onze toppers Jan Remmers, Peter Roelofs, Jan Kastelein en Hans Jonkers. In poule C speelde o.a. onze toppers Ed Voshol, Koop Broekhuizen en Bram Vroegop. In Poule A werd de (hoogstaande) finale gespeeld tussen John Tiele en Koen van Velthoven en gewonnen door Koen met 3-1. Tristan had z'n dag niet en verloor in de halve finale van John Kiele. In Poule B werd de finale gespeeld tussen Youri van Dijken van TTV Yerseke en 'onze' Jan Remmers en gewonnen door Youri. De derde plaats in poule B werd gespeeld tussen Peter Roelofs en de naar poule B gepromoveerde Ed Voshol en (verrassend) gewonnen door Ed, wat een puike prestatie is proficiat Ed!. Van Poule C weet ik helaas alleen dat een speler van Tavernu gewonnen heeft, Jan Remmers heeft mij verteld dat John Oomens van TTV Tavernu de finale gewonnen heeft. Tijdens het tournooi werd duidelijk dat Tristan Benschop volgend competitie gaat spelen bij Alexandria '66 in Rotterdam en dat hij tevens lid blijft Scaldina, Koen stopt bij Scaldina i.v.m. zijn studie in Rotterdam, hij traint bij Scyedam en Herbert blijft competitie spelen ná een avontuur in Dublin en dat Leendert niet meer twijfelt of hij door gaat met tafeltennissen; hij gaat gelukkig door!. Dit waren weer de laatste bekende roddels over de spelers van Scaldina.

Herbert Keijman clubkampioen ttv Scaldina


De tafeltennisvereniging Scaldina organiseerde voor de 40e keer haar clubkampioenschap.
De organisatie was in handen van toernooileider Cor Smalheer die op het laatste moment nog enkele afzeggingen moest verwerken. Maar met 18 deelnemers is dat meer dan 50% van het aantal leden. Alleen Arjan Bom haalde de eindstreep niet. Want de man uit Nieuwerkerk moest met rugklachten de strijd opgeven.

Toernooileider Cor Smalheer had een voorronde georganiseerd in de ochtenduren. Waarna in de middag de senioren A, B en C werden geformeerd. Als laatste werden de finales afgewerkt.

In de ochtenduren waren er niet echt verrassingen te noteren. Koen v Velthoven, Herbert Keijman, Floris Dijkers, Leendert Bom, Pang Yuen en Jan Kik plaatsten zich voor het hoofdtoernooi.
Koen wist zijn poule heel éénvoudig te winnen. Maar Leendert Bom wist knap de 2e plaats van de poule op te eisen door Floris Dijkers in 4 games te verslaan.

In de andere poule moest Herbert Keijman nog erg oppassen dat zijn ongecontroleerde optreden tegen Pang Yuen geen schade opleverde. Maar met 12-10 in de 5e game ging het nog net goed.
De finale ging dus tussen de verwachte finalisten Koen v Velthoven en Herbert Keijman.
Aanvankelijk zag het er na uit dat Koen zijn titel zou gaan prolongeren daar hij met 2-1 in games op voorsprong kwam. Maar met 14-12 in de 4e game trok Herbert de stand recht. En Koen ging toch wat minder overtuigend spelen maar dat weerhield hem er niet van om ook in de 5e game constant op voorsprong te staan. op het laatst wilde Koen te snel het punt maken wat hem alleen maar fouten opleverde en Herbert de titel want die won met 10-12 in de 5e game. Hierdoor pakte Herbert Keijman voor de 1e keer de seniorentitel van ttv Scaldina.

De 3e plaats ging naar jeugdspeler Leendert Bom, welke landelijk C jeugdcompetitie speelt bij ttv Yerseke, hij klopte met 11-9 in de 4e game 2e teamspeler Pang Yuen.

Bij de Senioren B kwamen Simon Boogaard en Peter v Hooijdonk bovendrijven welke werd beslist in het voordeel van Simon met 2x 12-10 en 11-8. De 3e plaats was voor voorzitter Bert vd Wielen welke Jan Kastelein in 5 games de baas was.

Bij de senioren C was Ed Voshol onverslaanbaar alleen tegen de nr 2 Arthur Schenk moest hij een game inleveren. Wim Nagtegaal werd laatst maar bewees heel goed mee te kunnen in deze klasse gezien hij tot 2 keer toe met 11-9 in de 5e game helaas het onderspit moest delven tegen Bram Vroegop en Nicky vd Linden.


Koen 2e op het Smash'76 toernooi

Geplaatst: Ma 9 Sep 13

Gisteren deden Herbert, Tristan en ik mee aan het jaarlijkse toernooi in Sint-Annaland. Altijd een leuk toernooitje en een goede voorbereiding op de competitie.

We zaten alle drie in een andere poule in de A klasse met Top/Hoofd/1e klas spelers. Herbert zat in een 7-kamp waarin hij alleen wist te winnen van Remco Vroegop van Smash. Tegen Johan 't Hooft van Sar (speelde 2e divisie afgelopen seizoen) deed hij het goed door nipt in vijf games te verliezen. In de rest van de partijen speelde hij niet serieus en aanvallend genoeg om potten te breken maar hij had toch wel lekker gespeeld zei hij.

Tristan zat in een sterke poule met onder andere Merijn van de Klooster (Smash '76), Roald Vos (Hotak) en het nog maar 14-jarige talent Julian Flamman van TTCM. Tristan begon matig met een nederlaag tegen Mark van de Pol van Tios en hij verloor ook van Julian maar won knap van Roald Vos, Hans Oosterling, Merijn van de Klooster en Harm Westdorp. Volgens mij eindigde hij als derde in deze lastige poule wat toch wel een opsteker is na het matige spel van afgelopen weken.

Ik zelf zat in een iets minder zware poule waarin ik matig begon maar nog wel net won tegen de jonge Erik Verhage (Tanaka) maar gelukkig wel in mijn tweede partij won van Bart Mangnus (Sar). De wedstrijd erna stond ik weer ongelofelijk te prutsen tegen Johan Snoep van Smash en verloor hem in 5 games. Ik won wel makkelijk van Stefanie van Genegen (Hotak) en Edwin Drayers (Woerden) waardoor ik met 1 verliespartij 2e werd in de poule achter Bart. Het vervolg was een 'halve finalepoule'met Ramon Clijsen van Tios en Roald Vos. In deze poule speelde ik wel goed en won allebei mijn partijen in 5 games, waarbij ik tegen Roald zelfs nog 2-0 achter stond. Hierdoor kwam ik in de finale weer uit tegen Bart Mangnus, die in zijn poule knap had gewonnen van zijn teamgenoot Johan 't Hooft en Julian Flamman. Waar ik 's ochtends nog van Bart wist te winnen lukte dat helaas niet in de finale. Ik was te slordig en serveerde niet scherp genoeg; 3-1 nederlaag. Wel lekker gespeeld en toch de finale gehaald op een redelijk sterk bezet toernooi. Vrijdag start de competitie voor ons tegen Kruiskamp, die gezien worden als favoriet dus hopen op een paar puntjes!


Resultaten TTV Scaldina op Open Zeeuwse 2013

Geplaatst: Ma 2 Sep 13

Gisteren hebben Tristan, Simon, Bert en ik meegedaan aan het Open Zeeuwse in Middelburg. Ook de fanatieke Bert-supporter Anniek ging mee waardoor we ons met zijn vijven in de TristanMobiel propten. In de spiksplinternieuwe sporthal De Sprong werd voor het eerst het 'OZTTK' georganiseerd door TTCM. Voor de senioren hield dit in dat er in teams van 2 in de eigen licentieklasse gespeeld moest worden.

Tristan en ik kwamen uit in de D-Klasse en moesten daarin beginnen tegen René Lauwerijssen en Richard Verstijlen van de Backhands. Dit werd een 1-4 nederlaag waarbij alleen ik won van René. Tegen Miquel de Witte en Jordin Heijens won ik mijn 2 enkels vrij eenvoudig, maar Tristan verloor met matig spel van Jordin en ook de dubbel ging verloren. Gelukkig won Tristan in de beslissende partij van Miquel waardoor we 2e werden in de poule en naar de hoofdronde gingen. Hierin waren Joris Malcontent en Erik Mangnus van SAR te sterk voor ons; een verdiende 3-0 nederlaag.

Bertje en Simon ging het beter af in de F-klasse. 's Ochtends werden ze volgens mij ook 2e in de poule, waarna ze doorstoomden tot in de finale! Deze werd pas rond 19:00/19:30 gespeeld dus het was een lange dag met veel wedstrijden voor de boys. In de finale kwamen ze weer dezelfde jeugdspelers tegen van TTCM die ze ook in de poule al hadden getroffen; Levi Caljouw en Benjamin Claus. De koek was een beetje op; alleen Simon won van Levi en volgens mij was de dubbel een vijfsetter maar de jonkies waren nog iets fitter en vaster. Toch een mooie 2e plek voor deze twee padjes. Na de wedstrijd natuurlijk nog even een biertje gedaan en een stop gemaakt bij de Mac waarna we pas om 22:30 weer in Zierikzee waren. Hierdoor kon Tristan de verjaardag waar hij nog naartoe wilde wel op zijn buik schrijven maar goed het was wel gezellig en we hebben weer wat ritme en gevoel opgedaan voor in de competitie. Het was een goed georganiseerd toernooi met deelnemers vanuit het hele land. Ik denk een mooie basis voor een jaarlijks toernooi!

Koen


Jan Remmers winnaar Portugese Open 2013!

Geplaatst: Ma 3 Jun 13

Het 6e Internationale Tafeltennistoernooi van Chaves CMTC Noord Portugal en OTC Nederland werd van 26 mei t/m 2 juni in Chaves gespeeld. Ondergetekende Jan Remmers was samen met vriendin Marij en de SVNB’ers Ilona Neubacher, Bert de Jong en Mehdi Dastanfar en vrouw Soodi richting Portugal afgereisd. De eerste dagen hebben we Chaves verkend door bijvoorbeeld de toren van het oude fort te beklimmen waar we op ons hotel op uitkeken. Trouwens Chaves ligt op 8 km van de Spaanse grens in het Noorden van Portugal en herbergt ongeveer 50000 mensen. Ook waren er leuke kleine winkeltjes en natuurlijk op de terrassen was het heerlijk toeven. Tegenover het hotel zat een kleine bakkerij met winkel van 2 vierkante meter en de bakkerij was maar iets groter waar dan ook de oven nog in stond. We kwamen wel tot de conclusie dat we toch ook wel eens buiten de stad wilden kijken. . Dus toch maar 2 auto’s gehuurd en zijn we de regio gaan verkennen. Wat je in deze omgeving zag waren de ranken van de druiven die aan het uitlopen waren en ook de brem met zijn gele kleur tekende de omgeving mooi in. Al met al een mooi geheel. We hadden gelezen dat er een dorp in de buurt was waar de Port onder de grond bewaard werd. Dit kwam door een oorlog in de middeleeuwen en had dus een onverwacht goed resultaat. Dus wij op zoek. Na enig zoeken vonden we inderdaad een museum maar het was gesloten we waren net te laat Later in de week nog maar eens geprobeerd. Het hek was nu wel open maar de deur van het gebouw bleef dicht, waarschijnlijk was de siësta belangrijker dan bezoekers ontvangen.

In de tussentijd waren we ook onze medestrijders tafeltennissers tegen het lijf gelopen. Maarbij een groot gedeelte uit de regio Utrecht kwam en een stelletje “die hards” uit Alphen a/d Rijn. Je kent het wel lekker drinken en op zijn tijd een balletje slaan. We waren met totaal een 24 deelnemers uit Nederland waarbij bij individuele toernooi dit werd aangevuld door een stel Portugezen. Ook was er sprake van een groot niveauverschil van 7e klas tot hoofdklas. Op woensdag begonnen we dus met het teamtoernooi. We besloten met 2 teams in te schrijven. Dat betekende dat Bert/Mehdie en Jan/Ilona samen een team vormden. Om 11.00 werd er begonnen (he, he eindelijk eens een schappelijke tijd) en we mochten meteen tegen elkaar. Zoals te verwachten was won ik mijn enkels en wonnen Bert/Mehdie van Ilona. Dus het dubbel moest de beslissing brengen. Het ging gelijk op en moest er een 5e game aan te pas komen nou met 11-3 was die mooi voor mij en Ilona.

Op de donderdag gingen we met de organisatie mee om een dagje op forel te vissen met aansluitend een bbq. Nou er werd niet al te veel gevist maar met de drank en de bbq hoorde je niemand klagen. Hier werden ook TV opnamen gemaakt door Joäo voor TV Barroso Op de vrijdag was het vervolg met hetzelfde verhaal. Betekende dus dat het dubbel de beslissing moest brengen. Ook nu weer 5 games maar door wat geforceerde slagen (je weet wel van de ballen tegen de muur) ging de winst toch naar de tegenstanders. In de tussentijd leerden we onze medestrijders ook beter kennen in het avond cq nachtleven. En moesten we er aan geloven met de kareoke, pff gelukkig was mijn papiertje zoek geraakt. Heb ik tegen die “die hards” maar niet verteld. Maar het was wel lang onrustig en lawaaiig in Chaves. Op de zaterdag moesten we 2 wedstrijden spelen. En het werd ook wat warmer, ik twijfelde of ik toch een beetje ging zweten! Dan moet ik uit gaan kijken want dat is natuurlijk niet de bedoeling. We wonnen de eerste wedstrijd met 4-1 wat dus betekende dat Ilona ook een winstpartij boekte op Geurt met 11-9 in de 5e game. De laatste wedstrijd ging om de 1e plaats tegen het SKF team uit Veenendaal waarvan Juul een goede 4e klasser is. Zeg maar type Niels, alleen gaan voor het mooie punt. En zijn vouw Lillian welke duidelijk een klasje minder is. Tot mijn eigen verbazing wist ik van Juul te winnen. Hij wilde mijn zijspinservice naar de backhand persé met topspin terugbrengen. Nou dat lukte hem dus niet. Nadien vroeg ik hem waarom hij die service niet terug prikte. Maar ik hoorde van alle kanten dat prikken voor mietjes is! Daar heb ik het dus maar bijgelaten. Dus moest ook hier het dubbelspel de beslissing brengen. Tot 1-1 ging het gelijk op. Maar daarna liepen we toch achter de feiten aan. Dus een tweede plaats in het teamtoernooi. Mehdie en Bert sloten het teamtoernooi als derde af.

In de avond waren we uitgenodigd door de club uit Chaves welke het gehele stel vervoerden naar een plaatselijk restaurant. Waar we de maaltijd heerlijk lieten smaken. Terug in het hotel zijn we met zijn allen naar de bar gegaan. Waar de drank rijkelijk vloeide. Om 01.45 wilden Marij en ik ook de aftocht blazen. Maar toen kwam de eigenaar ook nog een afzakkertje drinken. Wij gingen toch maar naar bed. Maar de Gideonsbende die bleef nog wel even. Maar ook de 75 jarige Geurt was nog eens heerlijk achterover gaan zitten. De fles was op dus de mannen naar bed. Maar tot hun verbazing ging Geurt richting bar om een pilsje als afzakkertje te nemen. Dat was voor Gideon en zijn kornuiten toch een gevoelige nederlaag! Verslagen worden met drinken door een 75 jarige! En het moet gezegd worden om 08.00 de volgende morgen was Geurt weer de vrolijkheid zelve. En de “Gideonsbende”? Die likten hun wonden.

We zijn inmiddels op de laatste dag aanbeland we gingen dus weer goedgemutst richting de brandweerkazerne waar dus ook een gymzaal aangebouwd was. Een mooi complex maar het onderhoud aan de gebouwen liet duidelijk te wensen over. De kleedkamers waren heel vies. Dus maar douchen in het hotel. Maar de auto’s zagen er wel goed uit. Je zag hele oude en hele mooie foto’s. Ook was er een bar/kantine waar in de middag de oudjes zich verzamelden om domino en kaarten te spelen. En dan echt met Zuid-Europees temperament. Het geluid was soms oorverdovend. Het individueel toernooi was nu in 3 groepen verdeeld. Waarbij we alle 4 in de C groep speelden. Ik speelde tegen Ilona en Hans (een echte FC Utrecht supporter) welke ik gemakkelijk won. Maar Danny was toch een ander verhaal. (het teamtoernooi had hij niet gespeeld vanwege zijn knie) Eén van de mannen uit de “Gideonsbende/Die Hards” je mag het zelf invullen. Maar hij had wel knieproblemen zodat geen enkel stapje durfde te zetten. Deze partij verloor ik daar ik zijn ongemak te weinig uitbuitte. Maar gelukkig ging ook de nummer 2 door. Mehdie verraste vriend en vijand door op de 1e plaats in de poule te eindigen. Dit werd in de hand gewerkt daar Bert het niet kon bolwerken tegen Piet van Het Markiezaat en dus buiten de prijzen viel. In de ˝ finale moesten Mehdie en ik tegen elkaar. Dit werd een gemakkelijke 3 games overwinning. En Danny wist zich in 5 games langs Piet te worstelen.

Dus de finale tegen Danny. De rest was al lang klaar en Gideon was winnaar in groep A. Ook groep B was al klaar waarbij het heel leuk was om te zien hoe 2 negenjarigen zich knap staande hielden tegen de kappers en schuivers. Elke bal openen zowel back- als forehand. Maar het leverde wel tranen met tuiten op toen ze toch het onderspit moesten delven tegen de oude rotten van de OTC Nederland. Oh ja de finale. Heel de zaal keek dus naar ons zelfs de camera van TV Barroso zoemden mee. Pff dat heb ik weer, het liefst blijf ik een beetje in de schaduw in plaats van zo in de schijnwerpers. Het begin was goed, te meer daar Danny de ballen tegen de muur bleef knallen met zijn backhand. Het enige nadeel was dat ik wel elke keer die bal moest oprapen! Maar op het eind ging het toch weer gelijk op om toch de game winnend af te sluiten. In de 2e game kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen, dus ook die was binnen. In de derde game weer een 3 punten voorsprong welke op het laatst als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik bleef na 10-10 wel telkens een puntje voorsprong houden maar sprong veel te wild met mijn kansen om. Want je zag duidelijk dat Danny echt geen stap meer maakte. Dus eindelijk bij 13-12 maakte ik een rustige forehandspin waar hij dus niet bij kon. Ha, ha toch nog eens wat gewonnen , ik zag op het plaatje dat het ging om de “Portugese Open 2013” dat kunnen weinig mensen zeggen in Zeeland. In de avond weer naar Porto gebracht en met Transavia weer richting Schiphol. We kwamen om 01.00 aan maar het was toch al richting 05.00 eer ik weer in mijn eigen bed lag.

Vakantie en tafeltennis in Portugal misschien volgend jaar ook iets voor andere mensen binnen Scaldina?

Jan Remmers


Scaldina op het toernooi in Oude Tonge

Geplaatst: Ma 18 Mrt 13

Gisteren ben ik samen met Jan Remmers, Simon Boogaard naar het jaarlijks terugkerende toernooi in Oude Tonge geweest.

Ook in oude tonge zie je terug dat algemene toernooideelname steeds verder afneemt. Er waren 36 deelnemers, terwijl er normaal gesproken toch tegen de 50 meedoen. Leo Brands had daarom het idee geopperd om later die die dag nog een dubbeltoernooi te doen.

Om 10 uur begonnen de enkels met een best of three om te bepalen of je in de middag in de A,B of C poule terecht komt.

Het ging bij jan en mijzelf wat moeizaam, maar we kwamen alledrie in de B poule terecht.

Jan en Simon zatren die middag bij elkaar in de poule en Simon zegevierde in de 5e game met 12 - 10, dus was kantje boord voor Simon. We kwamen allen net tekort voor de halve finale, waardoor het in de enkels voor ons ophield.

Later dan verwacht(17:00) begonnen we dan aan de dubbels, waarbij geloot werd met wie je samen zou dubbelen. Jan en Simon werden beiden in de 1e ronde uitgeschakeld, maar zelf kwam ik samen met Luciën Tebbe in de finale. Helaas verloren we deze.

Rond 19:00 uur zijn we weer huiswaarts gekeerd en kunnen we terug kijken op een sportief en gezellig toernooi in Oude Tonge

Peter


Leendert Bom in finale Klassentoernooi NK

Geplaatst: Ma 4 Mrt 13

Tafeltennisser Leendert Bom van ttv Scaldina heeft tijdens het Klassentoernooi NK in Zwolle de finale gehaald in klasse D. Het toernooi is het NK voor jeugdspelers op afdelingsniveau welk gelijktijdig werd gespeeld met het NK voor de senioren. Door zijn goede competitieresultaten en de topzeskampen van de afdeling te hebben gewonnen had hij zich geplaatst voor het Klassentoernooi NK in klasse D. In de poule van 8 personen wist Leendert 6x te winnen en moest 1x de winst nipt inleveren. Maar door de andere resultaten wist Leendert de 1e plaats in de poule te bemachtigen.

De acht geplaatsten gingen verder in een knock out systeem. Te beginnen natuurlijk met de kwartfinale. In deze kwartfinale wist hij met 11-6 in de 4e game Stef Peters te verslaan. In de halve finale ging het tegen Erik Schaap gelijk op. Maar in de 5e game wist Leendert met 11-6 door te drukken. De finale tegen Emanuel Mortins was een brug te ver en na 3 games stond Leendert weer aan de kant. Maar Leendert heeft wel laten zien dat hij veel in zijn mars heeft.


Vier Scaldinaspelers actief op het Die Meede toernooi in Made

Geplaatst: Wo 30 Jan 13

Afgelopen zondag was weer het Die Meede toernooi in Made. Aanvankelijk hadden Simon, Peter, Tristan en ik ons ingeschreven maar aangezien Hoofd der Paprikapadjes Pietje andere verplichtingen had deed een andere P.Pad mee namelijk Bertje. Bijkomend voordeel was ook dat Bert een Bob mee had, namelijk zijn vriendin met haar Ford (papri)Ka.

Die had het op de heenweg al niet makkelijk gehad, met Simon, Tristan en ik achterin, maar het was net te doen en we kwamen mooi op tijd aan in Made. 'S ochtends speelden we allemaal eerst een enkel poule. Tristan en ik bij de C/D en Bert en Simon bij de F's. Simon zat in een poule van 4 waarin hij 1 pot won en 2 verloor, waarvan een in 5 games. Als hij die had gewonnen was hij dus door geweest maar helaas. Bert genoot van zijn inschrijfgeld door alle vier zijn potten in 5 games te spelen. Daarvan won hij er twee en verloor er net zoveel.. Wel was hij tevreden over zijn spel; dat mag in de krant. Hij speelde goed en verloor nipt van een tweedeklasser en iemand met lange noppen waar hij dacht dat hij kansloos tegen was. Tristan trof het niet met zijn poule. Tegen Peter Kooremans, Joost Schoenmakers en Johan van de Nieuwenhuizen was hij vrij kansloos (was allemaal 3-0). Frustrerend natuurlijk als je na 3 potten nog geen game hebt gepakt.. Maar dat is geen schande, zijn allemaal erg goede spelers. In zijn laatste wedstrijd won hij nog wel met 3-0 van Johan Verhoeve. Ik zelf won zonder al te veel moeite van Boy van Zundert en Joost Speekenbrink waarna ik verloor van Jeroen Christianen. In de laatste wedstrijd won ik van de Paralympisch kampioene Kelly van Zon na nog 2-1 en 8-3 te hebben achtergestaan. Met 1 verliespartij zou je dus denken dat ik door zou zijn maar doordat Kelly knap won van Jeroen werd het games tellen en daar kwam ik net 1 game te kort om door te gaan.

's Middags in de dubbel ging het bij Bert en Simon vrij aardig. Ze werden eerste in de poule en ook in de vervolg ronde wonnen ze. Daarna hadden ze een bye waarna ze in de kwartfinale helaas net in 5 games verloren. Dat was volgens hun een onnodige nederlaag dus waren ze niet geheel tevreden. Toen zij klaar waren waren Tristan en ik echter al lang en breed gedoucht en de Hertog&Aqua pad aan het uithangen aangezien de dubbel bij ons voor geen meter liep. In een poule van 3 waarbij er 2 doorgingen konden we geen potten breken. Dat lag vooral aan mij, er ging geen bal op tafel.. Dat mocht de pret niet drukken gelukkig. In de kantine hebben we nog enkele mooie wedstrijden, Studio Sport, broodjes met gefrituurd voedsel en lege HJglazen van dichtbij gezien.. Daarna de terugweg ingezet met nog een pitstop om het af te leren. De Ford Ka had het wederom niet makkelijk maar hij heeft de proef doorstaan.

Rond een uur of 10/half 11 waren we weer thuis. Was dus een geslaagd toernooitje, volgend jaar weer!

Koen


Pim en Youri in actie in Abbenbroek

Geplaatst: Za 26 Jan 13

Pim en ik deden vandaag mee aan Bernisse toernooi in Abbenbroek. In de ochtendpoule moest Pim o.a. tegen Peter Koornneef. Pim kwam deze 4 kamp door als winaar, wat een plek in de hoofdronde betekende. Youri zat in een 3 kamp, met o.a. Kevin Waalboer. Youri werd 2e en ging naar de middenronde.

Pim speelde goed, o.a. tegen Klaas Grinwis verlies in de 5e game, won een partij, maar verder dan de 4e plek in deze poule van 5 kwam Pim niet. Youri speelde minder dan vorige week en kwam ook niet hoger dan een 4e plek in deze poule. Pim won met de loterij nog een leuke dierenklok en een werklamp en Youri sausvaatjes.

Leuk toernooi en wellicht volgend jaar weer!

Youri


Youri v Dijken Midden Zeeuws Kampioen 2013

Geplaatst: Ma 21 Jan 13

Youri v Dijken is er in geslaagd kampioen te worden bij de Midden Zeeuwse Kampioenschappen welke op zaterdag 19 Januari 2013 te Yerseke werden gespeeld. In eerste instantie ging het niet geweldig daar in het dubbelspel Youri gekoppeld was aan Ralph Sijp ttv Yerseke welke geen enkele partij wisten te winnen.

Bij Jan Remmers ging het niet veel beter met gelegenheidspartner Kees v Oers ttv Kapelle. In de poule werd alles verloren maar kwamen toch in de ˝ finale omdat er een team niet kwam opdagen!!

In deze ˝ finale wisten Jan/Kees het Smash”76 koppel Chris Hage/ Anky Vroegop in 4 games te verslaan. Maar in de finale kwamen we onze poulewinnaars Richard Horvath en Guido v Riel weer tegen. De 1e game ging nipt verloren en de rest heel erg dik, dus meer als een 2e plaats zat er niet in.

In het enkelspel G waren Youri en Jan bij elkaar in de poule ingedeeld. Deze poule waren vooral spelers(ster) die actief zijn in de 5e klas. Dus spannende wedstrijden van het begin tot het eind. Youri wist de goede lijn van de clubkampioenschappen door te trekken door 4x zijn partij te winnen. Onder andere tegen Jan ging Youri er met de winst er vandoor. Hij moest enkel Anky Vroegop van Smash’76 voor laten gaan. Ook Jan gaat heel goed, tegen elke speler(ster) heeft hij 5 games nodig maar hij wist er toch 3 te winnen. Maar ook Siwart en Anky Vroegop van Smash76 eindigden met 3 punten. En toevallig tegen deze gasten wist Jan juist te winnen. Het gamegemiddelde was dus voldoende voor de 2e plaats welke ook recht gaf op de ˝ finale.

Youri moest het in de ˝ finale opnemen tegen Rene Luijk van ttv Kapelle. Een speler welke geen competitie speelt. Ondanks de verwachte tegenstand wist Youri in 3 éénvoudige games de partij te winnen en zich te plaatsen voor de finale. Ook Jan ging het goed af in de ˝ finale tegen Chris Hage van Smash”76. In 4 games werd het taaie verzet van de man uit St. Annaland gebroken.

De finale ging dus tussen Youri en Jan. Na een 0-2 voorsprong voor Jan komt Youri terug in de partij en maakt weer gelijk. In de beslissende 5e game blijft het spannend en gaat gelijk op waarbij Youri wel steeds op voorsprong komt. Bij een stand van 9-8 voor Youri volgende er 2 razend spannende slagenwisselingen welke knap door Youri naar zich toe werd getrokken. Dus Youri wint bij de G-Licentie bij de Midden Zeeuwse Kampioenschappen. Daar Youri zich via Yerseke had ingeschreven telden voor de verenigingsprijs enkel de punten van Jan mee voor ttv Scaldina. Maar dat betekende toch nog een 5e plaats. De verenigingsbeker werd gewonnen door Kapelle met op een 2e plaats Yerseke.


Koen v Velthoven clubkampioen ttv Scadina

Geplaatst: Ma 14 Jan 13

Op zaterdag 12 januari 2013 is Koen v Velthoven er in geslaagd om de titel terug te veroveren ten koste van Tristan Benschop. Het was allemaal te doen in de Gymzaal aan de Raamstraat te Zierikzee waar in de morgen 21 deelnemers verzamelden om het clubkampioenschap van ttv Scaldina 2012 te verspelen.

Toernooileider Cor Smalheer had in de morgen 4 poules geformeerd waarvan de eerste 2 van elke poule zich plaatsten voor de A-groep. De nr’s 3 en 4 voor de B-groep en het restant in de C-groep. In de morgen was er toch al sprake van enkele verrassingen. Zo lukte er niet veel bij Peter Roelofs en Jan Remmers zodat ze zich in de middag in de C-groep terugvonden.

Positief was de plaatsing van Pim de Bruine en de weer opkrabbelende Bert vd Wielen in de A-groep. Verder was heel opvallend het verlies van Simon Boogaard met 2x 11-13 tegen Youri v Dijken. Hierdoor verspeelde Simon zijn plaats in de A-groep en ging Pang Yuen er als lachende 3e er met de buit vandoor.

De favorieten Koen v Velthoven en Tristan Benschop kwamen niet in de problemen. In de kwartfinale wisten Koen, Tristan en ook Niels v Velthoven gemakkelijk hun partijen te winnen. Alleen Herbert Keijman moest vol aan de bak in de partij tegen Martijn Stouten. Maar na een 1-2 tussenstand maakte Herbert wel duidelijk dat hij toch echt de sterkste was 11-2 en 11-5. In de ˝ finale wist Koen v Velthoven met 11-8, 11-6 een 2-0 voorsprong te nemen op broer Niels v Velthoven. Maar hierna wist Niels toch meer het initiatief naar zich toe te trekken, wat hem met 5-11 de gamewinst opleverde. Maar met 11-7 stelde Koen toch orde op zaken. Nog spannender was de andere ˝ finale partij tussen Herbert Keijman en Tristan Benschop. Het leek er op dat Tristan gemakkelijk ging winnen daar hij met 2-0 voorkwam. Maar daar dacht Herbert duidelijk anders over door doodleuk weer gelijk te komen. En met 11-9 voor Tristan in de beslissende 5e game werd het toch een dubbeltje op zijn kant.

In een weinig hoogstaande finale werd Koen v Velthoven de nieuwe clubkampioen van Scaldina door de oude clubkampioen duidelijk met 3-0 terug te wijzen. Alleen in de 2e game had Tristan de kans om het tij te keren. Maar op10-9 in het voordeel van Koen krijgt Koen de bal op de rand van zijn batje waardoor de bal nog meer snelheid krijgt en naar de verste hoek vliegt! Punt en game voor Koen en partij gespeeld. In de B-groep komen Simon Boogaard en Hans Jonker in de finale. Hierin neemt Hans een 0-2 voorsprong. Maar met 11-8 en 2x 12-10 is de winst toch voor de man uit Bruinisse. In de C-groep komen Peter Roelofs en Jan Remmers zonder problemen in de finale. Na een 1-1 tussenstand is het Jan die met 2x 11-8 aan het langste eind trekt.

A-groep:                                B-groep                                 C-groep

1. Koen v Velthoven             1. Simon Boogaard               1. Jan Remmers

2. Tritan Benschop               2. Hans Jonker                     2. Peter Roelofs

3. Herbert Keijman              3. Jan Kik                             3. Koop Broekhuizen

4. Niels v Velthoven              4. Youri v Dijken                  4. Corstiaan Stouten

5. Pang Yuen                        5. Jan Kastelein                    5. Bram Vroegop

6. Martijn Stouten                6. Ed Voshol

7. Bert vd Wielen                  7. Arthur Schenk

8. Pim de Bruine                   8. Leendert Bom


Nominatie sportploeg van het jaar 2012 SD

Geplaatst: Do 10 Jan 13

Onderstaande artikel staat in de PZC van woensdag 9 januari 2013.

Genomineerde sporters bekend

ZIERIKZEE - De genomineerden van de Schouwse sportverkiezingen 2012 zijn bekend. Behalve een sporter van het jaar en sportploeg van het jaar worden ook een aanmoedigingsprijs, een organisatieprijs en een penning van verdienste uitgereikt. De nominaties bij de sportvrouw/ sportman zijn atleet Noah Heijnen, tennisster Lesley Kerkhove, freestyle-kitesurfster Annelous Lammerts, windsurfer Davy Scheffers en zwemmer Casper Zwier. Voor de sportploegen zijn het eerste mannenteam van tafeltennisvereniging Scaldina, het eerste elftal van Bruse Boys en het eerste mannenteam van volleybalvereniging Forza genomineerd. De sportverkiezingen vinden vrijdag 8 februari plaats plaats in het gemeentehuis te Zierikzee. De vorige editie ging de hoogste eer bij de sportman/ sportvrouw voor de zevende keer op rij naar Lesley Kerkhove. De tennisster veroverde in 2011 twee nationale titels. Bij de sportploegen won vorig jaar Delta Sport. De Zierikzeese handballers behaalden de titel in de eerste klasse en de Supercup.


Donderdagavond Clubkampioenschappen Jeugd

Geplaatst: Za 22 Dec 12

4e is geworden Lennard Vane, Lennard is nog maar een aantal maanden lid maar maakte een meer dan uitstekende indruk. Zijn 1e wedstrijd ooit ging tegen Leendert Bom en Lennard was gewoon zenuwachtig en haalde niet het spel wat hij normaal kon spelen, een duidelijke 3-0 winst voor Leendert. Tegen Daan v/d Bos ging het vele malen beter voor Lennard, hij gooide al de schroom van hem af en nam brutaal met goed spel een 2-1 voorsprong, toen ging Daan echt beter spelen en met 11-2 en 11-6 werdt Lennard verslagen door een opgeluchte Daan. Om de 3e plaats tegen, Carlos de Feijter, was het ook erg spannend maar Carlos verdiende de 3e plek met 11-9 11-7 en 12-10, maar Lennard kan terug kijken op een fraai toernooi. Nummer 3 Carlos kon duidelijk niet op tegen Daan en Leendert 2x duidelijk 3-0 verlies maar zoals hierboven beschreven een keurige 3-0 winst tegen Lennard. Daan had het moeilijk tegen Lannard maar makkelijk tegen Carlos. Leendert had geen problemen met Lennard en Carlos dus finale tegen Daan. Daan won de 1e game en Leendert de 2e 9-11 en 11-7 maar de wedstrijd was nog niet goed. Dat kwam wel in de 3e en 4e game het spel ging veel beter, rally's werden langer en aanvallender de punten mooier maar Leendert was echt beter en werdt voor de 1e keer Clubkampioen met 11-5 en 11-7. Het waren mooie kampioenschappen met Leendert als terechte winnaar

mvg: Cor